28 / 03 / 2024

Goldman Sachs'tan korkutan faiz tahmini! 

Goldman Sachs'tan korkutan faiz tahmini! 

Goldman Sachs, Türkiye'ye has tahminlerini yeniledi ve ekonomi politikalarını yönetecek kişilerin "tamamen geleneksel" yöntemleri kabullenmesi halinde faiz seviyeleriyle alakalı beklentilerini açıkladı. Bu da yüzde 40 seviyesinde bir faizi tahmin ediyor.



Yatırım bankası Goldman Sachs, Türkiye'de Mehmet Şimşek'in Maliye Bakanı, Hafize Gaye Erkan'ın da Merkez Bankası Başkanı olarak getirilmesinin ardından yeni yönetimde para ve mali ayarlamalara gereksinim duyulduğu anlayışının yaygın olduğuna işaret ettiğini söyledi.

Türkiye'ye ait bir dizi tahminini revize eden banka, ekonominin istikrarlı hale getilrmesinin "döviz kurunda büyük ve devamlı bir ayarlama olabileceğini" kaydetti.

Goldman Sachs tan korkutan faiz tahmini! 

Türk Bankaları İçin Şoke Eden ikaz. Seçimi Muhalefet Kazanırsa Bankalar Darbe Alacak 
Bankanın ekonomistlerinden Clemens Grafe, müşterilerine iletildiği bir bilgi notunda, her ne kadar bu aşamada para politikasının kapsamı bilinmese de, "tamamen ortodoks politika yapıcılığın" döviz kurunun evvelden ayarlanmasına izin vereceğini ve repo faizini ekonomideki faiz seviyelerine sabitleyecek bir orana çıkaracağını yazdı.

Goldman Sachs'tan korkutan faiz tahmini!


Geri Dön