24 / 04 / 2024

Gölmahal Villaları doğal kaynaklarla enerji sağlıyor!

 Gölmahal Villaları doğal kaynaklarla enerji sağlıyor!

Yalçınlar Group’un ilk inşaat projesi Gölmahal Villaları, şu ana kadar İstanbul’da incelediğimiz villa projeleri içinde doğal çevreye duyarlı olmayı gerektiren mimari ilkeleri, akıllı bina özellikleriyle birlikte kullanan ilk müstakil konut projesi



Villada yaşam pek çok ailenin hayalleri arasında yer alır. Bu hayal doğa dostu inşaat teknolojileri ve akıllı bina sistemleri ile entegre edildiğinde ortaya çıkan sonuç ise sadece içinde yaşadığımız dönemin değil geleceğin de mimarisini ve yaşam alışkanlıklarını tanımlar. Proje mimarlarının bu konudaki hassasiyetleri ve Yalçınlar Group’un ilk inşaat yatırımı olarak bu vizyonda bir projeye imza atmış olması; konutta kalitenin yükselmesi adına bizi bir kez daha umutlandırdı. Gölmahal’de 38 villa, kütle ve cephe kararları ile enerji etkin, doğal kaynakları sonuna kadar kullanan tasarım ile şekillenmiş. Villaların ortasına yerleştirilen iç avlular gün ışığını bodrum kata kadar içeri alırken, doğal havalandırmaya da olanak sağlayan serin çekirdek fonksiyonu taşımakta. Çatı yüzey suyunu özellikle iç avluya yönlendiren ve yeniden kullanılması için sarnıçta toplanmasını sağlayan büyük kırma çatılar aynı zamanda kütlenin iddialı mimari kararlarından. 


TÜM ATIK SULARI TOPLAYAN İLK PROJE

Tüm kullanılmış suların toplanarak biyolojik ve kimyasal arıtmadan sonra yeniden kullanıma yönlendirilmesi ekolojik bina özelliklerinden biri olup, yapıda çevreci ilkelerin bir üst adımıdır. Gölmahal’de yağmur sularının toplanması yanı sıra tüm atık suların arıtılmasıyla yüzde 40-60 su tasarrufu sağlanıyor. 50 KW saat enerji üreten rüzgâr türbini ve çatılara yerleştirilen güney cepheli güneş kolektörlerinden elde edilen doğal destekle %15-%30 arasında enerji tasarrufu elde ediliyor. Villa sahipleri için tasarrufun başladığı nokta da işte tam burası; ilk yatırım maliyetleri yüksek olmakla birlikte çevreyi koruyan teknolojilerle işletme maliyetleri düşüyor. 


ÜÇ KATLI VİLLANIN HER NOKTASI AYDINLIK VE KULLANIŞLI 

Mutfak, galerili salon ve bu katta misafir için ayrılmış banyolu odaların hepsinden terasa çıkma şansı verilmiş. 6,5 metre yüksekliğindeki alt kat salon cephesinden manzara yakalayan üst kattaki galeri holü çalışma, alanı olarak değerlendirilmiş bu kattaki banyolu yatak odalarının her biri standart bir villanın iki odasını alacak büyüklükte. Örnek villa bodrum katındaki SPA ve sinema salonu isteğe bağlı olarak eklenmekle birlikte doğal ışık ve büyüklükler oda bölünmesine elverişli. 


RAKAMLARLA GÖLMAHAL 

Arsa maliyeti hariç 30 milyon dolar yatırım, 92.470 metrekare inşaat alanı, 38 adet bahçeli ve havuzlu villa, minimum 2 araçlık yarı kapalı otopark, 10.000 metrekarelik sosyal tesis, 3000 metrekare rekreasyon alanı, 1 suni gölet, 40 adet 11 metrelik kazık temel, proje genelinde %50 enerji tasarrufu. 


SOSYAL ALANLAR 

Gölmahal Villaları’nın sosyal alanında yer alan restoran, kafe, kapalı açık yüzme havuzları, fitness ve SPA merkezi villa sahiplerine ileride gelir getirmek üzere dış üyelik de kabul edebilecek bir sistemde kurgulanmakta. Özel bahçeniz dışında, çocuk oyun alanları, süs havuzları, spor sahaları ile proje zenginleşmiş. 


Proje Adı

GÖLMAHAL VİLLALARI 

Mimari Proje

DARA KIRMIZITOPRAK/GÖKHAN AVCIOĞLU 

Firma

YALÇINLAR GROUP 

Başlangıç Tarihi

MART 2011 

Bitiş Tarihi

MART 2013 

Lokasyon

B. ÇEKMECE, 

GÖL MEVKİİ 

m2 –brüt Villa 570-590 

Fiyat ($)  1.295.000 1.495.000 FİYATLAR 


GÖLMAHAL VİLLALARI NEDEN AKILLI? 

38 villanın arazi yerleşimi güney-göl manzarası yönlenmeli. Doğalgaz bu binalara girmiyor. Yine doğal bir kaynak olan dış hava, ısı pompaları ile zemine döşeli boruların içinden geçen suyu ısıtıyor. Ekstra soğutma ihtiyacı için merkezi fan-coil sistem kurgulanmış. 

Bütün yatak odaları, misafir konaklama odaları, hizmetli odası yani özel kullanıma ait mahallerin hepsi standart büyüklüklerin ötesinde. 

Mutfak içindeki kahvaltı bölümü terasla direkt bağlantılı. Tezgâhlarda kullanılan granit, zeminde kullanılan mermer kaplama tercihleri şık ve sade. Buzdolabı hariç ankastreler satışa dahil. Üst kat yatak odalarını birleştiren ara hol, salonu galeri boşluğundan görürken, iki kat yüksekliğindeki salon cephesinden doğal ışık ve manzaraya hâkim. Bodrum katta isteğe bağlı olarak sunulan jakuzi, sauna, duş ve dinlenme bölümü villanın en keyifli noktalarından. Sinema, fitness gibi hobi salonuyla ilişkili olan bu bölüm fark yaratıyor.

Habertürk/Esin Tümer


Geri Dön