26 / 04 / 2024

Gönen şehir merkezinde kentsel dönüşüm başlamalı!

Gönen şehir merkezinde kentsel dönüşüm başlamalı!

Türkiye'nin kanayan yarası eski binalar bir an önce yenilenmeli. Mekan Emlak Gayrimenkul Genel Müdürü Tahir Köstek, Balıkesir Gönen'deki konutların birçoğunun 35-40 yaşında olduğunu belirterek, bir an önce dönüştürülmesi gerektiğini kaydetti.



Türkiye'nin kanayan yarası eski binalar bir an önce yenilenmeli. 

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Mekan Emlak Gayrimenkul Genel Müdürü Tahir Köstek, "Gönen şehir merkezinde çok sayıda apartman dairesi ve site şeklinde eski konutların olduğu biliniyor. Bunların birçoğu tadilat görmüş, dış cephe montolaması yapılmış konutlar" açıklamasında bulundu.

Tahir Köstek, bir binanın kullanım ömrünün 50 yıl olduğunu belirterek "Genelde eski konutlar gönen şehir merkezinde bulunuyor. Gönen'in çeşitli mahallerinde de 4 kat üzerinde inşa edilmiş binalar bulunuyor" dedi. 

Gönen merkezinde ve mahallelerinde bulunan binaların ortalama yaşının 35-40 olduğunu dile getiren Tahir Köstek, "Ülkemizin belirli yerleri deprem bölgesi.  Özellikle güney marmara bölgesinin önemli yerleşim yeri olan Balıkesir Gönen'de binaların kentsel dönüşüme girmesi gerekiyor. Özetlemek gerekirse eski binaların yoğunlukta olduğu bazı mahalleler, Rüstem Malkoç, Akçaali, Altay, Plevne, Reşadiye Karşıyaka, Trnova ve Gündoğdu mahallesi gibi şeklinde sıralanabilir. Gönen'in en büyük mahallesi olan Kurtuluş Mahallesi de bir an önce kentsel dönüşüme girmeli" şeklinde konuştu. 

Gönen şehir merkezinde çok sayıda tarihi evler bulunuyor  

"Gönen ve çevresinde ekseriyetle Manav, Rumeli muhâciri, Çerkez vardır. Bazı yerleşimlerde Yörükler oturur" diyen Tahir Köstek, "Bir zamanlar balkanlardan göç edip yerleşenler Gönen'in çeşitli mahallelerine yerleşmişler. O zamanki imkanlarla yapılan tek katlı müstakil bahçeli evler Gönen'de oldukça fazla" diye konuştu.

Gönen'de satılık tarla fiyatları üç kat arttı!


Geri Dön