20 / 04 / 2024

Gördes-Köprübaşı karayolu inşaatı meclis gündeminde!

Gördes-Köprübaşı karayolu inşaatı meclis gündeminde!

CHP Manisa Milletvekili Ahmet Vehbi Bakıroğlu, Gördes-Köprübaşı karayolu inşaatının tamamlanma tarihine ilişkin soru önergesinde hazırladı..



Gördes-Köprübaşı karayolu inşaatı meclis gündeminde!


CHP Manisa Milletvekili Ahmet Vehbi Bakıroğlu, Gördes-Köprübaşı karayolu inşaatının tamamlanma tarihine ilişkin soru önergesinde hazırladı. Bakıroğlu sorularının Ulaştırma Ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan tarafından yanıtlandırılmasını talep etti. 

Bakıroğlu önergesinde "Gördes- Köprübaşı arasında yol yapımı ile ilgili yetkililer tarafından 2017 yılı asfaltlama sezonunun açılmasıyla birlikte Gördes-Köprübaşı yolunun tamamlanacağını bildirmelerine karşın inşaat hala tamamlanmamıştır. Gördes Köprübaşı yolu inşaatının kamulaştırma sorunlarından dolayı aksadığı bu durumun yolun yapımını geciktirdiği vatandaşlar tarafından sık sık dile getirilmektedir.

Kamulaştırma sorunları nedeniyle parça parça yol yapımı devam etmekte olduğu yolun bazı kısımlarında inşaatın durdurulduğu belirtilmektedir. Ayrıca Gördes’te faaliyet gösteren nikel madenine cevher ve sülfürik asit taşıyan ağır tonajlı kamyonlar ve tankerler, yol inşaatı tamamlanmadığı için bu yolda trafik yoğunluğunu ve kaza riskini artırmakta ve yolun yapılan kısımlarının yeniden bozulmasına neden olmaktadır." dedi.

"Cumhurbaşkanı kararnameleriyle her konuda “acele kamulaştırma karan” çıkarılırken Gördes ve Köprübaşı ilçelerimiz için büyük önem arzeden bu yol için böyle bir karar alınmaması düşündürücüdür. Manisa’da çalışmaları devam eden karayolu ve çevre yolu inşaatlarında işlerin zamanında bitirilmemesi yanm kalan işlerin yeniden ihaleye çıkanlması nedeniyle maliyetlerin 8 kat arttığı ve devletin zarara uğratıldığı gerçeği gözardı edilemez. Bu nedenle bir türlü bitirilmeyen Gördes Köprübaşı karayolu inşaatının en kısa zamanda bitirilmesi ve trafiğe açılması bölge halkı tarafından beklenmektedir." şeklinde açıklamalarda bulunan Bakıroğlu 5 soru sordu.

Bakıroğlu'nun soruları

1- Gördes Köprübaşı karayolu inşaatı ne zaman bitirilecektir?

2- Söz konusu yolun ihale bedeli ne kadardır, bu güne kadar yapılan harcamalar toplamı nedir ve daha ne kadar harcama yapılması öngörülmektedir?

3- İnşaatın bir an önce tamamlanması için Gördes-Köprübaşı yolu projesine ek ödenek verilecek midir?

4- Yol üzerinde bazı yerlerde inşaatın kamulaştırma sorunları nedeniyle durduğu iddiaları doğru mudur?

5- Doğru ise Cumhurbaşkanı tarafından “Acele Kamulaştırma Karan” alınması için girişimde bulunacak mısınız?


 


Geri Dön