19 / 04 / 2024

Gözler Mayıs ayına çevrildi! Bitcoin’de hareket sürecek mi?

Gözler Mayıs ayına çevrildi! Bitcoin’de hareket sürecek mi?

Bitcoin yeni haftaya ücret düzeltmesiyle başlarken, kripto para birimi için kritik civarlar tespit edilmeye başladı. Gözler ise haftanın yaşanan olaylarından olacak! Bitcoin ile alakalı ayrıntılar haberde.



Bitcoin, 2009 yılında bir kişi ya da grup tarafından takma ad "Satoshi Nakamoto" kullandığı dijital bir para birimidir. Bitcoin, merkezi bir yapıya ihtiyaç duymayan açık kaynaklı bir yazılım yazılımına yapılar ve işlemler blok zinciri adı verilen bir dağıtım defterde götürmelidir. Bitcoin'in temel özellikleri arasında anonimlik, hızlı ve ucuz işlem yapabilme, devlet veya finansal kuruluşlar tarafından kontrol edilmemesi yer alır. Bitcoin'in fiyatı arz ve talebe göre belirlenen ve spekülatif hareketler sonucu oldukça dalgalıdır. Bitcoin, dünya genelinde pek çok insan tarafından kullanılmakta ve kabul edilmektedir.

Piyasa kıymetiyle en büyük kripto para birimi Bitcoin yeni haftaya düşüşle girerken, fiyat 30 bin dolar civarının altında geziniyor. Kritik veriler akabinde gözler bu kez Mayıs ayında ABD Merkez Bankası’ndan alınacak yeni faiz kararına döndü. Fakat öncesinde bu haftaki birkaç gelişme de kripto para piyasalarını hareketlendirebilir.

 Gözler Mayıs ayına çevrildi! Bitcoin’de hareket sürecek mi?

Haftanın ikinci günü, SEC Başkanı Gary Gensler’in kripto düzenlemelerine dair yapacağı konuşmanın yanında Avrupa Parlamentosu’nun kripto kanunu MİCA hususunda yapacağı toplantıya sahne olacak. Goldman Sachs, Silvergate gibi şirketlerin kazanç raporları da söylenecek.

Tesla’nın Bitcoin Hamlesi

Çarşamba günü ise ABD’nin mevcut ekonomik şartları hususunda bilgi paylaşan Beige Book belgesinin içeriği ortaya çıkarken; aynı gün Tesla, Morgan Stanley ve Signature Bank kazanç raporları paylaşılacak.

Piyasaları en çok tesir altına alacak gelişme ise Tesla’nın Bitcoin alıp almadığının açıklanması olacak.

Gözler Mayıs ayına çevrildi! Bitcoin’de hareket sürecek mi?


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön