26 / 04 / 2024

Gözler Perşembe gününde! Merkez Bankası'nın kararı ne olacak ve piyasayı nasıl etkileyecek?

Gözler Perşembe gününde! Merkez Bankası'nın kararı ne olacak ve piyasayı nasıl etkileyecek?

Piyasaların gözü kulağı Merkez Bankası'nın perşembe günü saat 14.00'te açıklayacağı faiz kararında. Kararın ne yönde olacağına dair yapılan anketin tahmini yüzde 9 oldu.



Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) geçtiğimiz ay gerçekleştirilen Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısında, politika faizi 150 baz puan düşürülmüş ve yüzde 12'den yüzde 10,50'ye indirilmişti.

BEKLENTİ ANKETİ SONUÇLANDI

AA Finans'ın, 24 Kasım Perşembe günü gerçekleştirilecek Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın kritik Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısına yönelik beklenti anketi, 18 ekonomistin katılımıyla gerçekleşti ve sonuçlandı.

BU AY DA FAİZLERİN DÜŞMESİ BEKLENİYOR

AA Finans'ın beklenti anketine katılan ekonomistlerin hepsi, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın politika faizini düşürmeye devam edeceği yönünde görüş bildirdi.

Gözler Perşembe gününde! Merkez Bankası nın kararı ne olacak ve piyasayı nasıl etkileyecek?

ANKET SONUCUNA GÖRE FAİZ YÜZDE 9’A İNDİRİLECEĞİ TAHMİN EDİLİYOR

AA Finans'ın beklenti anketi sonuçlarına göre, ekonomistlerin çoğu politika faizinin 150 baz düşürülmesini ve faizin yüzde 9'a indirilmesini bekliyor.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön