26 / 04 / 2024

Göztepe Gürsel Aksel Stadı açılış için gün sayıyor!

Göztepe Gürsel Aksel Stadı açılış için gün sayıyor!

İzmir ekiplerinden Göztepe ligin ikinci yarısından itibaren maçlarını Gürsel Aksel Stadyumu'nda oynayacak. 2 senedir inşaatı süren stadyumun en geç 17 Ocak'ta kullanıma hazır olması bekleniyor.



Süper Lig ekipleri arasında yer alan Göztepe'de yeni stadyum heyecanı yaşanıyor. Posta'da yer alan habere göre, maçlarını uzun zamandır 12 bin 500 kişilik Bornova Stadyumu'nda oynayan ve bu durumdan çok da hoşnut olmayan Göztepe, 2 yıldır kendi stadının bitmesini bekliyordu.

2017'nin Haziran ayında 219 milyon TL ihaleyle yapımına başlanan 20 bin kapasiteli Gürsel Aksel Stadyumu açılış için gün sayıyor.

Devamlı aktif olan bir tesis olacağı açıklanan stadyumda taraftarın maç öncesinde toplanabilmesi amacıyla 13 dönüm büyüklüğünde bir meydan dizayn edildi.

Yapının mimarı Tuğrul Büyüköken, stadın bitiş tarihiyle ilgili olarak, "Teknik anlamda 26 Aralık 2019 tarihine kadar bu imalatların tamamı bitiyor gibi görünüyor. Sadece çim sahanın tamamen entegre olabilmesi için hibritte 2 hafta bekleme süremiz olacak. Stadımızın 15-17 Ocak itibariyle müsabaka oynanmasına hazır hale gelmesi için çalışıyoruz" diye konuştu.

Stadın açılışına sayılı günler kala Göztepe, yeni mabedinin 3 boyutlu bir animasyonunu da resmi sosyal medya hesabından yayınladı.


Geri Dön