26 / 04 / 2024

Göztepe Şehir Hastanesi'nin ilk etabı yarın açılıyor!

Göztepe Şehir Hastanesi'nin ilk etabı yarın açılıyor!

İstanbul'un dördüncü şehir hastanesi olarak şehrin sağlık sistemine büyük katkılar sunacak olan Göztepe Şehir Hastanesinin ilk etabı, yarın hizmete açılıyor.  



Sağlıkta Dönüşüm Programı ile inşa edilen şehir hastaneleri projesi kapsamında ülkenin dört bir yanında hizmete sunulan sağlık üsleri, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) ile mücadeleye de önemli katkılarda bulunuyor. 

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; fiziki altyapısı, nitelikli yatak kapasitesi ve sahip olduğu yüksek teknolojiyle dikkat çeken şehir hastaneleri, bu mücadele kapsamında İstanbul'da da önemli görevler üstleniyor.

Yarım asra yakındır şifa dağıtan İstanbul Medeniyet Üniversitesi Göztepe Eğitim ve Araştırma Hastanesi, yarın ilk etabı hizmete açılacak yeni binasıyla şehir hastanesi statüsünü alacak. 

Açılış törenine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katılması beklenen sağlık üssü, Türkiye'nin en modern hastanelerinden biri olarak hizmet sunacak. 

- Hastane, kentin en önemli sağlık tesislerinden biri olacak 

Göztepe yerleşkesinde 238 bin 924 metrekarelik kapalı alanda konumlanan 7 bloklu hastane, fiziki altyapısı, nitelikli yatak kapasitesi ve sahip olduğu yüksek teknolojisiyle dikkat çekiyor.

İlk etabında toplamda 177 bin 472 metrekare kapalı alana sahip olan hastane, 758 yatak kapasiteli olacak. 

Hastanenin ilk etabında, 27 ameliyathane ve 96 yataklı yoğun bakım yatağı, 175 poliklinik odasıyla hizmet sağlanacak. 

Diğer yandan hastanede depreme karşı da en üst düzeyde güvenlik önlemleri alınıyor. Bu kapsamda Göztepe Şehir Hastanesi de deprem izolatörleri kullanılarak yapıldı.

Sistem sayesinde deprem anında da operasyonel faaliyetlerin kesintiye uğramaması sağlanarak, oluşabilecek risklerin de azaltılması hedefleniyor. Hastanenin ilk etabında 385 deprem izolatörü bulunuyor. 

İkinci fazının tamamlanmasıyla kapasitesi daha da artacak olan hastanede yatak sayısı 1110'a, ameliyathane solunu 28'e, poliklinik oda sayısı 239'a, yoğum bakım yatak sayısı 144'e, izolatör sayısı 503'e çıkacak. Ayrıca ikinci fazla ile birlikte 38 doğum salonu da hizmete alınacak. 

Kartal Dr. Lütfi Kırdar Şehir Hastanesi açıldı!


Geri Dön