15 / 05 / 2024

Gram altın 1.000 liranın altına düşüyor! Bu haber okunmadan bir gram altın bile alınmaz! Elinizi çabuk tutun

Gram altın 1.000 liranın altına düşüyor! Bu haber okunmadan bir gram altın bile alınmaz! Elinizi çabuk tutun

Altın ve para piyasaları uzmanı ve Piyasa Kahini olarak bilinen İslam Memiş, gram altının 1.000 Türk lirası’nın altına düşebileceğini açıklarken bu durum için tarih de verdi. İşte detaylar…



Avrupa Merkez Bankası (ECB) tüm tarihinin en yüksek  faiz artırım açıklayarak 75 baz puanlık faiz artışına döndü. Banka, bölge ekonomisinde 2022 yılının son çeyreği ve 2023 yılının ise ilk çeyreğinde yavaşlama beklediklerini dile getirdiler. Yavaşlamaya rağmen enflasyon ile mücadele olacağına dikkat çekilen toplantının ardından ise Ekim’de de 75 baz puan beklentisi ise yükselmiş oldu.

DOLARDA GEVŞEME ALTINI YÜKSELTTİ

Rekor seviyeye gelmiş olan dolar endeksi ECB’nin kararı sonrası 20 yılın zirvesinden % 1 düşüş oluşarak düzeltme gerçekleşti. Dolardaki düzeltmenin bir diğer nedeni ise ABD Merkez Bankası Fed Başkanı Jerome Powell’ın açıklamaları oldu. Geçtiğimiz perşembe günü de Cato Enstitüsü’nün bir etkinliğinde açıklamalar yapan Powell'ın keskin yorumlarına karşı olarak doların yeni zirveler oluşturamaması sonrası ivme tamamen tersine döndü. Powell, “Yaptığımız gibi şimdi de açık ve güçlü bir şekilde hareket etmeliyiz ve bu işin biteceği güne kadar bunu devam ettirmeliyiz” şeklinde konuştu.

GRAM ALTIN 1000 LİRANIN ÜZERİNE TUTUNDU

Yurt içinde gram altın ücretlerinde ise belirleyici olacak olan ons ve dolar kuru bileşenlerinden kur 18, 20 üzeri seyirlerini devam ettiriyor. Ons altın ise geçtiğimiz çarşamba günü 1. 700 doların altına düşüş gösterdikten sonra dolar endeksinde görülmüş olan yukarı yönlü ivmenin hız kesmesi ile yükselişe geçmiş oldu. Geçtiğimiz ay ise 1044 liraya kadar çıkarak yıl içi zirvesini güncelleyen gram altın fiyatı, ons altındaki düşüşün etkisi ile 988 Türk Lirası’na kadar düşmüştü. Bu seviye ise 27 Temmuz 2022’nin ardından görülen en düşük seviye olmuş oldu. Ama gram altın fiyatları şiddetli bir şekilde dalgalı görünüm seyrederken psikolojik seviye olan 1. 000 liranın üzerinde haftayı kapattı.

Gram altın 1.000 liranın altına düşüyor! Bu haber okunmadan bir gram altın bile alınmaz! Elinizi çabuk tutun


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön