26 / 04 / 2024

Gram altın 1600 TL olacak! Piyasa Kahini İslam Memiş tarihi açıkladı! Bunu okumadan sakın altın almayın

Gram altın 1600 TL olacak! Piyasa Kahini İslam Memiş tarihi açıkladı! Bunu okumadan sakın altın almayın

Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, bütün yatırım emtialarına dair açıklamaları olurken, gram altın için, “1600 lira olacak” deyip tarih verdi. İşte detaylar…



Memiş, tüm bu konulara ek olarak ise gram altın ve gümüşün ne zaman alınacağına dair de öngörülerini açıkladı. Memiş, "Gümüş - altın arasında ciddi şekilde baskılandı. Ben, gümüşe dokunmayı amaçlamıyorum. Ama gram altın ve dövizimi sattım. Yakında bir hamle daha yaratacağız. Euro / dolar paritesi düşüyor. Toparlanır ise sıfırlanır. Çok büyük düşüş olacağını düşünmüyorum. 18,30 TL - 18,50 TL arasında dalgalanmasını düşünüyorum. Gün içinde bunu değerlendiriyorum. Gram altında 1010 lira seviyesi destek seviyesi. 1000 lira altına sarkması mümkün değil. Makas aralığına yatırımcının dikkat etmesi gerekiyor. Orta ve uzun vadeyi ise göz önünde bulundurmak şartı ile yatırım yapılmalı. Gram altında geri çekilme olabilir. Ağustos sonuna kadar beklemek mantıklı bir hareket" şeklinde konuştu.

ÖTV İNDİRİMİ YAPILACAK MI?

Memiş, altın, dolar ve euronun haricinde otomobil sektörüne de değindi. Ünlü ekonomist, "Otomotiv sektörü için bir ay önce paylaşımda bulunmuştum. Dolar yüksek hali ile konut ve araç fiyatları çıktı. Önüne gelen herkes galericilik mesleğine başladı. Bu işi, üç beş kuruş almak için gerçekleştiriyorlar. Öyle bir süreç bizi bekliyor ki… Yeni tedbirler gerçekleşecek. Otomobil fiyatlarında ise düşüş yaşanacak. Son bir aydır da otomobil sektöründe satışlar durmuş halde. 1000 lira değerin üzerinde 200 lira köpük alınıyor. Kur atakları gerçekleşemez ise geri çekileme yaşanabilir" dedi.

GRAM ALTIN SATILMALI MI?

Memiş’in gram altına dair önemli açıklamaları ise şu şekilde:

"Gram altın 1450 lira olur ise satmayın. Gram altında satış olmaz. Yılın sonundaki öngörümlerim ise 1450 lira olacak. Altın, herhangi bir şeye yatırım yapılacak ise satış gerçekleşir. Gelecek yıl 1600 lira görebilir. Fırsat nisan ayı idi. Ağustos ayını şans ayı olarak düşünüyorum."

 Gram altın 1600 TL olacak! Piyasa Kahini İslam Memiş tarihi açıkladı! Bunu okumadan sakın altın almayın

EDİTÖR NOTU: Bu haber 14 Ağustos 2022 tarihinde saat 11.52'de yazılmıştır. An itibarıyla dolar kuru 18,01 Türk Lirası, euro 18,46 Türk Lirası, altının gramı ise 1047 Türk Lirası değerinde.

TOKİ’den 81 ilde ucuz konut projesi! Emekli ve gençlere özel fırsatlar var! Başvuru tarihlerini sakın kaçırmayın

Kiracılar dikkat! Daha fazla para vermemek için bu oyunu iyi okuyun!

Dolarda neler oluyor? Bu haberi okumadan dolar almayın! 14 Ağustos 2022 dolar ne kadar?    

 

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön