26 / 04 / 2024

Gram altın rekordan rekora koşarak baş döndürüyor! 2023 yılında altın bu kadar olacak!

Gram altın rekordan rekora koşarak baş döndürüyor! 2023 yılında altın bu kadar olacak!

Gram altın yatay seyirden yükselişe geçti ve rekor seviyeyi gördü. Altına yatırım yapan vatandaşlar altın yükselecek mi, altın düşecek mi? sorusuna yanıt arıyor. Altın rekor üstüne rekor kırarken 2023 yılı için uzmanlardan kritik uyarılar geldi.



Önceki gün, altının ons fiyatı yükselişe geçti ve bu yükselişe paralel olarak değer kazanan altının gram fiyatı, günü 1.080 TL’den tamamladı. Tüm zamanların en yüksek rakamını gören altının gram fiyatı, haftanın son işlem gününe de düşüş ile başlamasının ardından 1.079 TL seviyesinde işlem gördü. Altının ons fiyatı dün yüzde 1,16 yükselmesinin ardından bugün de 1.814 dolardan alıcı buluyor.

Küresel piyasalarda resesyon ve enflasyon ikilemi takip edilirken bu durum fiyatlamalar üzerinde belirleyici olmaya da devam ediyor. ABD'de tahvil piyasasındaki resesyon fiyatlamaları 2000 yılından bu yana en yüksek seviyeye ulaştı. Açıklanan veriler ekonomik aktivite ile ilgili karışık sinyaller vermeyi sürdürüyor. Para piyasalarındaki fiyatlamalarda Fed'in yüzde 80 ihtimal ile bu ayki toplantıda 50 baz puan faiz artırması beklenirken, 75 baz puanlık faiz artışı ihtimali de yüzde 20 seviyesinde kaldı.

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön