28 / 03 / 2024

Guardian Glass’tan Vadistanbul’a doğal bir dokunuş!

Guardian Glass’tan Vadistanbul’a doğal bir dokunuş!

Artaş Grubu ve Invest İnşaat girişimiyle hayata geçirilen Vadistanbul projesinde Guardian Glass ürünleri kullanılıyor.



Artaş Grubu ve Invest İnşaat girişimiyle hayata geçirilen İstanbul’un kuzeyinde yer alan Cendere Vadisi’yle bütünleşerek atıl sanayi alanlarının dönüşümü ile bölgeyi kente yeniden kazandıran Vadistanbul projesi, iki design group’un tasarımıyla kent-doğa-insan etkileşimini sağlıyor.

 

Cendere Vadisi ve akarsuyunu izleyen paralel cephelerde tercih edilen Guardian SunGuard® Extra Selective SNX 60/28, düşük yansıtma, nötr görünüm ve enerji kontrolü gibi imkanlar sağlıyor.

 

Y.Mimar Murat Kader, Guardian Glass ürünlerinin Vadistanbul projesinde yarattığı etkiyi şu şekilde açıklıyor: 

Vadistanbul projesi, yalın çizgileriyle süreklilik sağlayan kıvrımlı ve akışkan bir form sergiliyor. Doğa-şehir sınırlarında kalan proje, hem doğanın dinginliğine hem de şehrin dinamizmine yüzünü dönebilmeliydi. Cam malzeme seçimleri de bu yönde yapıldı. Ticari fonksiyonların otel ve ofis fonksiyonlarıyla harmanlandığı Vadistanbul 2. Etap, yani Vadi Bulvar etabının şehre dönük cephelerinde özellikle dinamizmi yakalayan cam ürünleri kullanılırken, ‘high-tech atıflı’ 13 katlı yüksek ofis yapılarında SunGuard® SuperNeutral 40/23 Guardian cam tercih edildi. Cendere Vadisi ve akarsuyunu izleyen paralel cephelerde ise, sözkonusu doğa ile etkileşimi yakalamak üzere SunGuard® Extra Selective SNX 60/28 ve SunGuard® SuperNeutral 51/28 ürünleri tercih edildi ve alçak katlı yapılar bu cephede konumlandı. Ticaret katında ve korkuluklarda ise görüş kalitesinin yüksekliği ön plana çıkarıldı ve Guardian’ın ExtraClear serisinden ürünler tercih edildi.”

 

Web: www.vadistanbul.com


Geri Dön