28 / 03 / 2024

Gülay Yedekci: Boşaltılacak askeri alanların halka açılması gerekli!

Gülay Yedekci: Boşaltılacak askeri alanların halka açılması gerekli!

Askeri alanların imara açılması hususu TBMM'de konu oldu. Meclis toplantısında konuşan CHP İstanbul Milletvekili Gülay Yedekci "Boşaltılacak askeri alanların yeşil alan olarak değerlendirilerek halka açılması gereklidir." dedi..



Gülay Yedekci: Boşaltılacak askeri alanların halka açılması gerekli!


Askeri alanların imara açılması hususu TBMM'de konu oldu. Meclis toplantısında konuşan CHP İstanbul Milletvekili Gülay Yedekci, konuya ilişkin olarak "Son günlerde askerî alanların imara açılması gündemdedir. Özellikle Kuleli Askerî Lisesi, Hasdal ve Tuzla'daki araziler ve yeşil alanlar, Hava Harp Okulu, GATA gibi alanlarla ilgili konuşmalar gündemdeyken bu koşullarda askerî arazilerin ve yapıların ne olacağı hepimiz için endişe ve merak konusudur." dedi.


Son günlerde gazetelerde çarpık kentleşmeye oldukça katkısı olan bir firmanın sahibinin Levent'teki eskiden golf kulübü olarak kullanılan alana inşaat yapmakla ilgili bazı düşüncelerini beyan ettiğini endişeyle takip ettiklerini dile getiren Yedekci, "Yeşil alanları barındıran askerî alanların imara açılması tam bir katliam olur. 


Boşaltılacak askeri alanların yeşil alan olarak değerlendirilerek halka açılması gereklidir. Yeşil alanlar rant amaçlı politikalarla ortadan kaldırılmamalıdır." dedi.




Geri Dön