19 / 04 / 2024

Gümüş fiyatlarında rüzgar tersine döndü! Gümüş yatırımcıları müjde! Gümüş fiyatları yükseliyor 

Gümüş fiyatlarında rüzgar tersine döndü! Gümüş yatırımcıları müjde! Gümüş fiyatları yükseliyor 

Gümüş fiyatları dolar endeksindeki geri çekilmenin etkisiyle geçtiğimiz hafta yaşanan sert kayıpları telafi etti. Gümüş fiyatları bir gün içinde yüzde 3 yükseliş kaydetti. Gümüş fiyatlarında rüzgar tersine döndü.



Gümüş fiyatları, önceki hafta yaşanan keskin düşüşün ardından dolar rallisindeki duraklamanın etkisiyle haftanın ilk gününde yükselişe geçti. Ancak ABD Merkez Bankası (Fed) 75 baz puan faiz artıracağı beklentileri altın fiyatlarındaki yukarı yönlü hareketini baskılamaya devam ediyor.

Gümüş fiyatları cuma günü yaşadığı sert kayıpları telafi ederken dolar endeksinin bir miktar geri çekilmesi ve yatırımcıların düşük seviyelerden gerçekleştirdiği alımların etkisi ile yeni haftaya yükselişle başladı.

Doları başlıca para birimleri karşısında ölçen dolar endeksi ise sabah saatlerinden hafta sonuna doğru ulaştığı zirve seviyelerden yaklaşık yüzde 0,8 değer kaybederek 112 seviyesine düştü.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön