16 / 04 / 2024

Gümüşhane'de AVM ihalesi yapıldı!

Gümüşhane'de AVM ihalesi yapıldı!

Gümüşhane’de otogar ve Daldaban Sanayi sitesinin bulunduğu alanda yapılacak AVM'nin ihalesi yapıldı. İhalesini Kundur İnşaat firmasının kazandığı AVM'nin inşaatı 16 ay sonra tamamlanacak.



Gümüşhane’de otogar ve Daldaban Sanayi sitesinin bulunduğu alanda yaklaşık 18 bin metrekare arsada yapılacak olan alışveriş merkezi ihalesi gerçekleştirildi.


Belediye Meclis salonunda Belediye Başkanı Ercan Çimen’in başkanlığında yapılan ihaleyi Karşıyaka Tabiat Parkını da yapan Tekinalp grubuna ait Kundur İnşaat firması kazandı.


Mülkiyeti Gümüşhane Belediyesi’ne ait arsa üzerinde Belediye Başkanlığı tarafından uygun bulunan projeye uygun mimari, statik, elektrik, mekanik peyzaj uygulama projeleri teklif şartname ve standartlar doğrultusunda her türlü masrafları yüklenici firmaya ait olmak üzere AVM işletmeciliği yap-işlet-devret modeli kapsamında 30 yıllığına kiraya verildi.


İhalenin ardından açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Ercan Çimen, Gümüşhane’de milat olacak değişimlere imza atmaya hızla devam ettiklerini, her alanda, her noktada farklı hizmetler sağladıklarını söyledi.


AVM inşaatı 16 ay sonra bitecek


17 Şubat 2017 tarihinin altının çizilmesi gereken ve şehre seviye atlatacak, kaderini değiştirecek büyük alışveriş merkezi projesini gerçekleştirecekleri tarih olduğunu kaydeden Çimen, “30 yıl yap-işlet- devret modeliyle projemizi ihaleye çıkardık. Kundur İnşaat Turizm Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi projenin yüklenici firması oldu. Şehrimizin en büyük ihtiyacı olan bu proje 16 ay içerisinde bitirilecek. Şehrimize şimdiden hayırlı olsun” dedi.


“Şehrin neye ihtiyacı varsa haklımız, milletvekillerimiz ve sivil toplum kuruluşlarımızla paylaşıp ortak akıl oluşturuyoruz” diyerek istişare mekanizmasını sürekli çalıştırdıklarını vurgulayan Başkan Çimen, göreve geldikleri günden itibaren 35 aydır bu hizmetleri tek tek yaptıklarını, diğer illerle, dünya ile yarışabilecek farklı ve hayırlı hizmetleri hayata geçirdiklerini kaydetti.


“Gümüşhane Belediyesi kabuğunu kırmıştır”


Tarihi projelere imza attıklarını ve AVM’nin de bunlardan birisi olduğunu dile getiren Başkan Çimen, “Gerçekten Gümüşhane Belediyesi kabuğunu kırmıştır. Böyle büyük projelere imza atmaya devam edeceğiz. Bizim niyetimiz halis, akıbetimiz hayır olacak. 3 yıldır ekibimizle yoğun şekilde çalışıyoruz. O çalışmanın da bugün emeğini alıyoruz” diye konuştu.


“Baharda temeli atıp Gümüşhane’nin kurtuluşunun 100. Yılında AVM’yi açarız”


Yüklenici firma sahiplerinden Tekinalp Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Tekinalp ise “Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen ve değerli Milletvekilimiz Cihan Pektaş’ın önermesiyle cesaret göstererek buraya geldik. İnşallah hep birlikte buraya çok güzel bir alışveriş merkezi yapacağız. Halkımızla esnafımızla yeni alanlar oluşmasıyla büyüyeceğiz. İnşallah yazın temeli atıp seneye Gümüşhane’nin kurtuluşunun 100. Yılında AVM’yi açarız” ifadelerini kullandı.


Kuşakkaya Gazetesi


Geri Dön