19 / 04 / 2024

1065 caddenin yeni adı ne

1065 caddenin yeni adı ne

Çankaya İlçesi’ne bağlı Ata ve Huzur Mahalleleri'nden geçen 1065. Cadde'nin adı Portekiz Cumhuriyeti’nin Milli Günü olan 10 Haziran Salı günü düzenlenen törenle Lizbon Caddesi olarak değiştirildi.

İstiklal Caddesi’nde yenileme çalışmaları tamamlandı!

İstiklal Caddesi’nde 2016 yılında başlanan altyapı yenileme çalışmaları 2018 yılı itibariyle tamamlandı.Caddenin yeni yüzü ise havadan görüntülendi. 

İzmir Torbalı'da yeni caddeler açılıyor!

Hızlı kentleşme, yoğun nüfus artışı ve sanayi alanında kaydettiği gelişmeyle dikkat çeken Torbalı'da, yeni bir caddenin daha altyapı çalışmalarına başlandı. Torbalı Belediye Başkanı Görmez, "Nüfusumuz iki yılda 30 bin arttı. Her ay bir mahalle kuruluyor" dedi.

Bodrum Zen Evleri'nde yaşam başladı!

Zen Evleri projesinde villalar tamamlandı ve Bodrum’da lüks yaşam başladı. Bağdat Caddesi ve civarlarındaki inşaatların yarısını projelendirerek caddenin yeni kimliğini belirleyen mimar Ahmet Erkutoğlu da yer alıyor.

1938 yılında İstanbul'da üç yeni cadde açılacak!

1938 yılında Mimar Prost, İstanbul'un nakliyat ihtiyaçlarını giderecek ve turizm için gerekli üç yeni caddenin açılmasına karar vermiş. Açılacak caddelerin başlangıç noktası da tarihi abideler ve önemli mevkiler olacakmış.

Basın Ekspres Yolu, yeni Maslak oldu!

Caddenin her iki yakasında yeni iş merkezleri, otel ve rezidanslar yükseliyor. Hızla gelişen bölge Yeni Maslak olarak adlandırılıyor. Atatürk Havalimanını, TEMe bağlayan Basın Ekspres Yolu adeta Prestij Yolu oldu

Filli Boya'dan yeni duvar kaplama sistemi

Filli Boya, Capaver Cam Tekstili Duvar Kaplama Sistemi" ile Türkiye'ye hem yeni bir dekorasyon anlayışı getiriyor.

Malatya'nın kentsel dönüşümüne yeni komisyon

Malatya'da Kentsel Dönüşüm Projesi için yeni bir komisyon oluşturuldu.

Beşikçiler'e yeni plaza

1983 yılında kurulan Beşikçiler Otomotiv, bayiliğini yaptığı DFM, Proton ve GAZ markaları ile E-5 Gülsuyu kavşağındaki yeni binasında hizmete başladı.

Skil'den yeni Masters serisi

Elektrikli el aletleri üreticisi Skil, profesyoneller için tasarladığı, kullanıcılarına sağlamlık, performans ve değerin birlikteliğini sunan yeni serisi Skil Masters'ı piyasaya sunuyor

Kale'den 3 yeni ürün

Kale Kapı Pencere Sistemleri, 12 - 15 Mart tarihleri arasında düzenlenen 10. Uluslararası İstanbul Pencere 2009 Fuarı'nda yeni ürünlerini sergileyecek.

FiYaka'dan metrekaresi 800 TL'lik yedi yeni proje

FiYapı, bu yıl Fiyaka markasıyla metrekaresi ortalama 800 TL olacak yedi yeni ekonomik konut projesinin lansmanını yapacak.

Ağaoğlu My World'de yeni kampanya!

Ağaoğlu, inşaatı biten ve oturulmaya hazır halde bulunan Ataşehir'deki My World için yeni bir kampanya başlatıyor.

Eczacıbaşı 400 milyon dolara yeni fabrika açıyor

Eczacıbaşı CEO'su Erdal Karamercan ve İpek Kağıt Genel Müdürü Sertaç Nişli, yeni yatırımın dört aşamada tamamlanacağını belirterek, "İlk iki aşama eylülde tamamlanır" dedi.

1065 caddenin yeni adı ne Haberi

1065 caddenin yeni adı ne


Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre; terör saldırısı sonucu 1982 yılında şehit düşen Türkiye’nin Lizbon Büyükelçiliği Ataşesi Erkut Akbay ve eşi Nadide Akbay çifti anısına daha sonra Lizbon kentinde bir anıt yapılmış ve Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi’nde de Çankaya’daki 1065. Cadde’ye “Lizbon Caddesi” ismi verilmesi kararlaştırılmıştı.


1065'inci caddenin adının Lizbon Caddesi olarak değiştirilmesi töreni bugün (10 Haziran 2014 Salı) saat 11.00'de Öveçler Çetin Emeç Bulvarı'nda 1065. Cadde girişinde bulunan Toyota Plaza önünde gerçekleştirilecek.


Emre Kulcanay /...