19 / 04 / 2024

1999 Krizi

1999 Krizi

1998 yılının ikinci yarısında başlayan krizle gayrimenkulde taşlar yerine oturmaya başlamış. 1999'un ilk aylarında devam eden düşüşler, aynı yılın mayıs ayından itibaren hız kesmiş ve emlakta fiyatlar gerçek değerine inmiş.

Kocaeli'de 1999 Marmara Depremi'nde hasar gören bina yıkıldı!

Kocaeli'de, 17 Ağustos 1999 Marmara Depremi'nde ağır hasar gören 3 katlı bina Başiskele Belediyesi ekipleri tarafından yıkıldı.

Milyonlarca Euro'luk sitede aidat krizi!

Arda Turan, Suat Sürmen ve Selma Türkeş gibi ünlü isimlerin yaşadığı Bodrum Mandarin Oriental'de aidat krizi yaşanıyor. 15 bin TL'ye çıkan aidat ücretleri ünlü isimlerin tepkisine neden oldu.

1999'dan önce yapılan evler için risk uyarısı!

AK Parti'li Özhaseki'den, 1999'dan önce yapılan evler için deprem riski uyarısında bulundu. Özhaseki, ''Çünkü o günkü inşaat yönetmeliğine göre yapılan evlerin hesapları bugün yaptığımızdan çok farklı" dedi.

Altan Elmas: 1999'dan sonra inşa edilen binalarda büyük hasarlar yok!

Bugün gerçekleşen RE360 Gayrimenkulün Büyük Buluşması'nda konuşan KONUTDER Yönetim Kurulu Başkanı Altan Elmas, 1999 yılı sonrasında inşa edilen binalarda yapısal problem olmadığını dile getirdi.

Özcan Deniz ve Feyza Aktan arasındaki ev krizi büyüyor!

Şarkıcı ve oyuncu Özcan Deniz, geçtiğimiz günlerde eski eşi Feyza Aktan'a Sarıyer'deki evini boşaltmadığı gerekçesiyle mahkemeye başvurmuştu. Sabah Gazetesi köşe yazarlarından Mevlüt Tezel, çift arasında yaşanan krizi kaleme aldı...

İzmir depreminde yıkılan 17 yapı 1999'dan önce inşa edildi!

Hazır Beton Birliği'nin yaptığı araştırmalara göre 30 Ekim'de İzmir depreminde yıkılan binaların 1999 yılından önce inşa edildiği belirlendi. Reel Yatırım & Co. Broker’ı Şeyma Yeşim Dikmen , İzmir depremine ilişkin açıklamalarda bulundu...

17 Ağustos 1999 depreminde neler oldu?

Sadettin Tantan, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay’ın “1999’da hükümet depremin ne olduğunu iki gün sonra bile anlamamıştı” iddiasını o geceyi anlatarak yanıtladı.

Tunç Soyer: 1999 yılından önce ruhsat almış binalar kontrol edilecek!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, "İzmir'de 1999 yılından önce ruhsat almış tüm binaları kontrol edeceğiz. Özenle de zemin katı ticarethane olan yani spor salonuna, markete, otoparka çevirmiş bu apartmanların tamamını kontrol edeceğiz" açıklamasında bulundu.

Ataköy’de rezidans projesinde okul krizi! 

İstanbul Ataköy'de Özyazıcı İnşaat tarafından hayata geçirilen lüks rezidans projesinde okul krizi yaşandı.

Öğrenci ve ev sahibi arasında kira sözleşmesi krizi!

Kovid-19 salgını sebebiyle üniversiteler uzaktan eğitime geçince, ev kiralayan öğrenciler ve ev sahipleri arasında sözleşme krizi çıktı. Öğrenciler sözleşmeyi feshetmek, ev sahipleri de kirasını almak istiyor. Bu ‘sözleşme krizi’ nasıl çözülür, sözleşmeler feshedilebilir mi?

1999'dan önce yapılan binalar depreme çok dayanıklı değil!

17 Ağustos 1999 Marmara Depremi'nde evlerinin yıkılması sonucu iki kızını yitiren  AK Parti Kocaeli Milletvekili İlyas Şeker yaptığı açıklamada, "1999'dan önce yapılan binalar depreme çok dayanıklı değil" dedi.

1999 depremi sürpriz değildi!

Milliyet gazetesi yazarı Tunca Bengin bugünkü yazısında 1999 depremini kaleme aldı. İşte Bengin'in "1999 Depremi sürpriz değildi" başlıklı o yazısı...

Hotel Les Ottomans'da 'açılış tarihi' krizi!

Bir süre önce icradan satış kararlarıyla gündem olan Hotel Les Ottomans'da şimdi de 'açılış tarihi' krizi yaşanıyor. Ünlü otelin spor salonu ve Spa'sı için yıllık peşin ödeme yapanlar, otelin açılmayacağı haberini alınca isyan etti.

1999 Krizi Haberi

1999 Krizi



Düşüş durdu, artış kapıda 


Kriz nedeniyle fiyatların düştüğü gayrimenkulde taşlar yerine oturdu. Talebin yüksek olduğu dönemde fiyatlar, gerçek değerine indi


1999'un ilk aylarında yaşanan büyük düşüşler, son iki ayda durdu. Şimdi beklenti, ertelenen mali miladın fiyatları yeniden yükseltmesi


ESEN PİŞİRİCİ


    1998'in ikinci yarısında başlayan kriz, emlak vergilendirme sistemindeki değişiklik ve diğer yatırım araçlarının yüksek getirisi nedeniyle talebin durma noktasına geldiği gayrimenkul piyasaları, yüzde 30 oranındaki fiyat düşüşlerinden sonra, gerçek değerlere ulaştı. 1999'un ilk aylarında başlayan düşüş, mayıs ayından itibaren hız kaybetti, haziranda durdu. 

    Ekonomik kriz döneminde en fazla yara alan gayrimenkul sektörünün, bugün geldiği noktayı değerlendiren emlak danışmanları, son...