25 / 04 / 2024

2. eş miras paylaşımı

2. eş miras paylaşımı

Posta yazarı Tamer Heper, 'Eşimle 20 yıllık evliyiz. Ben onun 2’nci eşiyim. Daha önceki eşi vefat etmiş, hayatta iki çocuğu var. Bizim çocuğumuz yok.  Eşimin İstanbul’da kendine ait bir dairesi var. Vefatı halinde benim bu dairede hissem ne olur? ' sorusunu yanıtladı.

Konya Çumra'da 2 taksitle 167 adet gayrimenkul satılıyor! Arsa alacaklara müjde: Belediye duyurdu!

Konya Çumra Belediye Başkanlığı, Konya ili, Çumra ilçesinde yer alan 167 adet gayrimenkulü 2 eşit taksitle satıyor. İşte ihale tarihi... 

Kardeşten kardeşe miras kalır mı?

Miras, bir kişinin vefatından sonra geride bıraktığı mal varlığı, haklar ve borçların yasal mirasçılarına devri sürecidir. Kardeşten kardeşe miras kalır mı? Bekar kardeşin mirası kime kalır? Bekar ve çocuksuz olan kişinin mirası kime kalır? Bekar ve çocuklu kişinin mirası kime kalır? İşte yanıtı...

Kardeşler arasında miras nasıl bölünür? Kardeşten kardeşe miras nasıl kalır?

Kardeşler arasındaki miras durumu çoğu zaman sorun teşkil etmektedir. Peki “Kardeşler arasında miras nasıl bölünür? Kardeşten kardeşe miras nasıl kalır?” İşte detaylar!

İstanbul'daki perakende fiyat artışı açıklandı: Enflasyon öncesi şoke eden tespit

İstanbul Ticaret Odası (İTO), Türkiye enflasyonu için öncü gösterge olarak nitelendirilen, İstanbul'daki perakende fiyat artışına ilişkin verileri açıkladı. Buna göre, İstanbul'da perakende fiyatlar haziranda aylık yüzde 4,03 artarken, kentteki yıllık enflasyon yüzde 94,2'e çıktı.

Eşlerden birinin vefatında hayatta kalan eş mirasçı mıdır?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde eşlerden birinin vefatından sonra hayatta kalan eş mirasçılarının haklarını kaleme aldı.

Üvey çocuklar mirasçı mıdır?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper'e gelen soruda, 4 kardeş olduğunu ve annesinin 1990'da vefat ettiğini belirten okuyucu, babasının ikinci evliliğinden 3 çocuğu olduğunu aktardı. Okuyucu, babasının 2 dairesinden miras düşüp düşmeyeceğini sordu. 

Peter Bing, 2 torununu mirasından men etti!

Geçtiğimiz sene intihar eden Amerikalı iş adamı Steve Bing’in, eski tenisçi Lisa Bonder’la olan kızı Kira Kerkorian ve ve ünlü İngiliz model Elizabeth Hurley’den olan Damian dedelerinin açtıkları miras davasıyla karşı karşıya kaldı. 

Miras kalan arsada hak arama yolları neler?

Posta yazarı Tamer Heper,"5 kardeşe miras kalan, fakat belediye tarafından satın alınan arsada nasıl hak aranır?" sorusunu yanıtladı.

Konut satışlarında kadınların payı yüzde 32,2’e yükseldi!

Emlak Uzmanı Mustafa Hakan Özelmacıklı, 2020'de yapılan 1 milyon 499 bin 316 konut satışından, 483 bin 7’sinin kadınlar adına tescil edildiğini söyleyerek, "Konut satışlarında kadınların payı yüzde 32,2’e yükseldi" şeklinde konuştu.

Kardeşe miras kalır mı?

Posta yazarı Tamer Heper, 'Eşimden boşandım. Bir evim ve iki kardeşim var. Vefatımda bu ev iki kardeşime mi kalır?' sorusunu yanıtladı.

Otelini LÖSEV’e miras bıraktı, iyileşince bağışa çevirdi!

Kansere yakalanan Memduh Hacıibrahimoğlu vasiyet yazıp Bodrum’daki otelini LÖSEV’e bıraktı. Hacıibrahimoğlu, iyileşince vasiyetini bağışa çevirdi.

Zeynep Korel'den kardeşi Bergüzar Korel'e miras davası!

Daha önce annesi Hülya Darcan ve kardeşi Bergüzar Korel hakkında suç duyurusunda bulunan Zeynep Korel mirasçılık belgesi almak için dava açtı. 

Babadan kalan mirasta malları kim yönetir?

Posta yazarı Tamer Heper, bir okuyucusunun 'Babamın vefatından sonra 5 kardeşe miras kalmıştı. Fakat ben ve ablam reşit olmadığımız için bizim hakkımız annemizdeydi. Annem büyük abimize vekalet verdiği için malların büyük bölümünü kaçırdı. Napabiliriz?' sorusunu yanıtladı.

2. eş miras paylaşımı Haberi

2. eş miras paylaşımı

Posta köşe yazarı Tamer Heper, bugünkü yazısında bir okuyucusunun 'Eşimle yaklaşık 20 yıllık evliyiz. Ben onun 2’nci eşiyim. Daha önceki eşi vefat etmiş, hayatta iki çocuğu var. Bizim bu evlilikten çocuğumuz yok. Evlenmeden önce eşimin isteği üzerine ‘paylaşmalı mal ayrılığı’ sözleşmesi yaptık.

Eşimin yaklaşık 25 yıldır çocuklarıyla hiçbir iletişimi yok. Eşimin İstanbul’da kendine ait bir dairesi var. Vefatı halinde benim bu dairede hissem ne olur?' sorusuna cevap verdi. İşte Tamer Heper'in yazısı...

Eşimle yaklaşık 20 yıllık evliyiz. Ben onun 2’nci eşiyim. Daha önceki eşi vefat etmiş, hayatta iki çocuğu var. Bizim bu evlilikten çocuğumuz yok. Evlenmeden önce eşimin isteği üzerine ‘paylaşmalı mal ayrılığı’ sözleşmesi yaptık.

Eşimin yaklaşık 25 yıldır çocuklarıyla hiçbir iletişimi yok. Eşimin İstanbul’da kendine ait bir dairesi var. Vefatı...