29 / 03 / 2024

2014 yılında açılacak metrolar

2014 yılında açılacak metrolar

Mecidiyeköy - Mahmutbey Metrosu Sözleşme İmza Töreni ’nde konuşan Başkan Topbaş, “2019 ’a vardığımızda 11 milyon insanın kullanabileceği raylı bir sisteme sahip olmuş olacağız” dedi.

2024 yılında geçerli olacak ehliyet fiyatları! A-B-C-D-E sınıfı ehliyet fiyatları zamlandı mı, ne kadar oldu?

2023 yılında A, A1, A2 ve F sınıfı ehliyetler için harç ücreti 825 TL, değerli kağıt bedeli 624 TL ve vakıf payı ise 145 TL olarak belirlenmişti. Toplamda ödenmesi gereken ücret 1.594 TL'ydi. Bu ücretlerin 2024 yılında ne kadar olacağı ise şu an merak konusu. İşte güncel ehliyet fiyat listesi…

6 ildeki 10 metro hattı 2022 yılında açılacak!

Hayata geçirilen raylı sistem projeleriyle ilgili önemli açıklamalar yapan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, 6 ilde yapımı süren 10 projenin bulunduğunu, 2022'nin çok büyük ve önemli kent içi raylı sistem projelerinin hayata geçeceği bir yıl olacağını söyledi.

Barbaros Hayrettin Paşa Camisi 2022 yılında açılacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum yaptığı açıklamada, "Barbaros Hayrettin Paşa Camisi'ni 2022 yılı sonu gelmeden bitirip teslim edeceğiz" dedi.

Ankara Atatürk Kültür Merkezi Millet Bahçesi yıl sonunda açılacak!

Yapı-Yapı'nın yapımına başladığı ve yıl sonunda açılacak Ankara Atatürk Kültür merkezi Millet Bahçesi'nin (AAKM) içinde olimpik bir kaykay parkı bulunuyor.

Enez Fatih Camisi yıl sonunda açılacak!

Vakıflar Genel Müdürlüğünce restorasyonuna 2016 yılında başlanan Enez Fatih Camisi yıl sonunda hizmete açılacak.

Dünyanın en büyük dönme dolabı Ain Dubai 2020'de açılacak!

Dünyanın en büyük dönme dolabı olan Ain Dubai, Meraas Holding tarafından hayata geçiliyor. Şirketin yaptığı açıklamaya göre Ain Dubai 2020 yılında açılacak.

Gaziantep Bilim Merkezi 2020 yılında açılacak!

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, 19 milyon liraya mal olan Gaziantep Bilim Merkezi'nin 2020 yılında hizmete açılacağını söyledi. 

TOKİ Kayapark'ın ilk etabı yıl sonunda açılacak!

Kayaşehir’deki Kayapark’ın ilk etabında çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. İstanbul’un en büyük korusu Emirgan’dan 3 kat büyük olacak Kayapark’ın ilk etabı yıl sonunda açılacak.

Mardin Kalesi 55 yıl sonra açılacak!

Yaklaşık 3 bin yıllık geçmişi olan ve 1963 yılında tepesine konulan NATO radarı nedeniyle halka kapatılan Mardin Kalesi halka açılacak..

Niğde'de 2018 yılında yapılacak gölet projeleri mecliste!

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Niğde'de 2018 yılında gölet yapılacak köyler meclis gündemine taşındı. Gürer, sorularını Orman Ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'ya sordu..

Artvin Cankurtaran Tüneli yıl sonunda açılacak!

Artvin'in Hopa ve Borçka ilçeleri arasına inşa edilen Cankurtaran Tüneli, Türkiye'nin en uzun ikinci çift tüplü tüneli olacak. Tüneli yıl sonunda açılacak.

Ankara'da 2017 açılış yılı olacak!

2017 yılında açılacak olan dev projelerle spordan turizme, şehirleşmeden ulaşıma kadar pek çok alanda Ankaralıları yepyeni bir başkent bekliyor

Brisa Aksaray Fabrkası 2018 yılında açılacak!

Brisa’nın 2018 başında açmayı planladığı Aksaray fabrikası, İzmit’teki kapasiteye ek olarak, binek ve hafif ticari araç lastikleri segmentinde yıllık 4.2 milyon adet üretim kapasitesi sağlayacak.

2014 yılında açılacak metrolar Haberi

2014 yılında açılacak metrolar


Yatırımlararına hız kesmeden devam eden İstanbul Büyükşehir Belediyesi, ulaşım alanındaki yatırımlarına bir yenisini daha ekliyor. Mecidiyeköy-Mahmutbey Metrosu Sözleşme İmza Töreni’nde konuşan Başkan Topbaş, “2019’a vardığımızda 11 milyon insanın kullanabileceği raylı bir sisteme sahip olmuş olacağız” dedi.

Saraçhane Başkanlık Sarayı’nda yapılan imza töreninde konuşan Başkan Kadir Topbaş, İstanbul’un ulaşım problemine çözüm olarak üretilen metro ağlarına bir yenisini daha eklemenin mutluluğunu yaşadıklarını ifade ederek, “Mecidiyeköy-Mahmutbey metro hattının imzasını bugün atıyoruz. Önümüzdeki ay temeli atılacak ve 17.5 kilometre uzunluğundaki hattın yapımı 2017’de tamamlanacak” diye konuştu.


İstanbul'un gelecekte daha yaşanabilir ve erişim noktasında problemi olmayan bir kent haline gelmesi için yoğun bir şekilde mesai harcadıklarına vurgu yapan Başkan Topbaş, “Bugün dünyanın bütün kentlerinde Büyükşehir ve özellikle metropollerde ulaşım ve mobilite ön planda. Bu konuda yeni...