25 / 04 / 2024

2015 arsa satışında istenen belgeler

2015 arsa satışında istenen belgeler

Taşınmaz malların mülkiyet devir işlemleri, tapu müdürlüğünde gerçekleşiyor. Tapu devri için alıcı ve satıcıdan bazı belgeler isteniyor. Peki, arsa satışında istenen belgeler nelerdir? İşte gerekli evraklar..

1942 yılında Emlak Bankası Küçük Çamlıca'da büyük arsa satıyormuş!

1942 yılında Emlak ve Eytan Bankası ''Bulunmaz büyük fırsat'' başlığı altında Küçük Çamlıca'da açık artma ve peşin fiyatla büyük arsa satış ilanı vermiş.

Dilovası'nda 357 metrekarelik arsa satışa çıkıyor! İhalesi 6 Aralık'ta! 

Kocaeli Dilovası'nda yer alan 357 metrekarelik arsa satılıyor. Peki Dilovası'ndaki arsanın fiyatı ne kadar?

O ildeki 6 adet arsa satılıyor! Arsa alacaklara müjde: Metrekare fiyatları 2 bin TL!

S.S. Karaman Esnaf Ve Sanatkarlar Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi Başkanlığı, Karaman ili, Merkez ilçesi, Kırbağı Mahallesi'nde yer alan 6 adet arsa satılıyor. Peki Karaman Kırbağı'nda yer alan arsaların fiyatları ne kadar? 

Müşterek arsa nedir? Müşterek arsa satışı nasıl yapılır?

Müşterek arsa, gayrimenkul alanında karşılaşılan önemli terimlerden biridir. Özellikle de TOKİ konut projesiyle duyulmaya başlayan bu arsa, belirli bir arsa kullanımını ifade eder. Peki müşterek arsa nedir ve müşterek arsa satışı nasıl yapılır? İşte bu önemli terimle ilgili detaylar...

Yeni Dönemde Dükkan ve Arsa Satışlarında Vergi Muafiyeti Son Buluyor

15 Temmuz 2023 tarihi itibarıyla, şirketlerin dükkan ve arsa gibi gayrimenkullerini satışında vergi muafiyeti dönemi sona erdi. Daha önce, şirketler edindikleri gayrimenkulleri iki yıl boyunca aktiflerinde tutup satış yaptıklarında, kazançlarının yarısı vergiden muaf tutuluyordu.

Yabancı turistlerin gözde mekanında büyük arsa satışı! İş insanları bu ihalenin peşinde…

Mülkiyeti belediyeye ait olan ve yabancı turistlerin gözde mekanı olan ilçede arsa satışı yapılacak. İş insanlarının merak ettiği ihalenin detayları belli oldu. İşte ayrıntılar…

Kelepir arsa arayanlar bu habere hemen bakın! Milli Emlak'tan her bütçeye uygun arsa satışı başladı

Bursa Nilüfer ilçesinde Milli Emlak aracılığı ile yapılacak arsa satışıyla alakalı ayrıntılar açıklandı. Milli Emlak, Bursa Nilüfer'de 2 bin 450 TL karşılığında arsa satışı yapacağını ilan etti. Satışa ait ayrıntılar haberimizde.

Arsa satışında tapu harcı ne kadar?

Tapu harcı hem ev hem de arsa için ayrı ayrı araştırılmaktadır. Arsa satışında tapu harcı ne kadar? sorusu pek çok kişi tarafından araştırılmaktadır. İşte merak edilenler!

Vakıf Gayrimenkul GYO 125 milyon TL'ye AC Yapı'dan Arsa satın aldı!

Vakıf Gayrimenkul GYO, Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda 125 milyon TL'ye AC Yapı'dan arsa satın aldığını duyurdu.

İstanbul'da yüzde 20 indirim ve 8 taksit imkanıyla 3 arsa satılıyor! 842 bin TL'den başlayan fiyatlarla!

İstanbul Avrupa Yakası Milli Emlak Müdürlüğü, İstanbul ili, Küçükçekmece, Kağıthane ve Eyüpsultan ilçelerinde yer alan 3 arsayı 842 bin TL'den başlayan fiyatlarla satıyor. Arsa satışında yüzde 20 indirim ve 8 taksit imkanı sunuluyor...

Gölbaşı'nda 97 bin 750 TL'ye imarlı arsa satılıyor! İhalesi 3 Ağustos'ta!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Milli Emlak Genel Müdürlüğü, Ankara ili, Gölbaşı ilçesi Karaali Mahallesi'ndeki arsayı satışa çıkardı. Yatırımcılar tarafından merakla beklenen arsa satış ihalesi 3 Ağustos 2022 tarihinde saat 11:00'de yapılacak.

Milli Emlak Ankara'da konut alanı imarlı arsa satıyor! 15 bin 400 TL'ye!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Milli Emlak Genel Müdürlüğü Ankara Altındağ'da konut alanı imarlı arsa satıyor. İşte Milli Emlak'ın resmi internet sitesinde yayımlanan o ihale ilanı...

Yatırımcılar rotasını arsaya çevirdi! Arsa satışlarında rekor...

Konut fiyatlarındaki yükseliş yatırımcıların rotasını arsaya çevirmesine neden oldu. Yatırımlık arsa satışlarında yükseliş yaşandı. İstanbul başta olmak üzere pek çok ilde ortalama konut satış fiyatının 1 milyon liraya ulaşması düşük bütçeli yatırımcının rotasını arsaya çevirdi..

2015 arsa satışında istenen belgeler Haberi

2015 arsa satışında istenen belgeler

Arsa satışında istenen belgeler!

Taşınmaz malların mülkiyet devir işlemleri, tapu müdürlüğünde gerçekleşiyor. Tapu devri için alıcı ve satıcıdan bazı belgeler isteniyor.


Alıcı veya satıcının gerçek ya da tüzel kişi olması halinde farklı belgeler de talep ediliyor. Arsa satışı da dahil gayrimenkullerin satışlarında temin edilmesi istenen belgeler şu şekilde sıralanıyor;


İstenen belgeler:

1. Satıcıdan tapuda satış için gerekli evraklar..

- Tapu aslı veya fotokopisi

- 1 Resim

- Nüfus Cüzdanı (T.C. Kimlik Numaralı) aslı ve 1 adet fotokopisi

- Vergi borcu yoktur yazısı (belediyeden) (belediye vergi borcu çıkaracak olursa, varsa geçmiş döneme ait ödendi makbuzları belediyeye ibraz edilmelidir.)

- Tapu işlemlerini emlakçı yapacaksa vekaletname (Emlakçı Adına)

2. Alıcıdan tapuda satış için gerekli evraklar..

- 2 Resim

- Nüfus Cüzdanı (T.C. Kimlik Numaralı) aslı ve 1 adet fotokopisi

- T.C. Kimlik Numarası

- Tapu işlemlerini...