28 / 03 / 2024

2015 faiz SP

2015 faiz SP

Kredi derecelendirme kuruluşu S&P'nin ABD Baş Ekonomisti Beth Ann Bovino, Fed'in Eylül ayında faiz artırabileceğini söyledi.

Naci Ağbal: FED'in faiz artımı bulmacaya dönüştü!

Maliye Bakanı Naci Ağbal, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) faiz artırımına ilişkin, "2015'in sonunda bir faiz artırım kararı geldi ama sonrasında global finansal piyasalarda yaşanan belirsizliklerin ardından gerçekten faiz artırımı konusu ciddi bir bulmacaya dönüşmüş durumda" dedi.

Konut kredisi faiz oranları yönünü arıyor!

Konut kredisi faiz oranları 2015 yılı son çeyreğinden bugüne stabil bir dönem geçiriyor. 2007 yılı dışında daha önceki dönemlerde konut kredisi faiz oranlarının yükseldiğinde böylesi uzun bir stabil dönem olmamıştı.

Merkez Bankası'ndan faiz indirimi!

En son 24 Şubat 2015'te faizlerde indirime giden Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), 13 ay sonra yeniden gecelik marjinal fonlama oranını (faiz koridorunun üst bandı) 25 baz puan düşürdü.

Faiz oranlarının artış eğilimi konut satışlarını etkiledi!

Faiz oranları konut sektörünü doğrudan etkileyen bir etken konumunda olmakla beraber 2015 yılı sonunda artış eğilimi gösteren faiz oranları sektördeki satış oranlarını etkilememişti ancak 2016 Ocak itibariyle bu etkinin hissedilebildiğini söyleyebiliriz.

Konut faizleri 2015 yılı içinde 1.10 bandına yükseldi!

2015'e yüzde 0.85 ile başlayan konut faizleri yıl içinde 1.10 bandına yükseldi. Aylık faiz oranı artışı 25 baz puanı bulurken, tüketici 100 bin için 21 bin TL fark ödeyecek.

Konut kredisi faiz oranları 2016'da düşecek!

Konut kredisi, hem yatırımcı hem de sektör için kritik öneme sahip. 2015 yılında yüksek seyreden faiz oranlarının 2016'da ne yönde ilerleyeceği ise günün merak konusu olarak öne çıkıyor.

2015 biterken konut kredisi faiz oranlarında son durum!

Seçimlerden sonra konut kredisi faiz oranlarının düşmesi beklenirken, beklentileri karşılayan bir hareketlenme yaşanmadı. İşte bankaların konut kredisi faiz oranlarında son durum...

Reysaş GYO'nun 10. kupon faiz ödemesi yapıldı!

Reysaş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı tarafından ihraç edilmiş olan TRSRGYO61615 ISIN Kodlu tahvilin 10.Kupon ödeme dönemine ilişkin 1 milyon 795 bin 299,91-TL'lik faiz ödemesi 25 Aralık 2015 tarihinde gerçekleştirildi.

2015 seçimleri emlak sektöründe durağanlık yaşattı!

Antalya Emlak Komisyoncuları Odası Başkanı Şeref Sağlam, "Seçim dönemlerinde her zaman bütün sektörlerde bir durağanlık yaşanır. Bu seçimler 2015'te konut kredilerinin faiz artışlarından dolayı bir durağanlık yaşattı." dedi

Konut kredisi faiz oranlarında son durum Kasım 2015!

Erken seçimden sonra konut kredisi faiz oranlarında düşüş beklenirken, Abank faiz oranlarını aşağıya indirdi. Geçtiğimiz hafta katılım bankalarından Kuvey Türk faiz oranını düşürürken, Albaraka Türk faizleri yükseltmişti. İşte son durum...

Bankaların Konut Kredisi faiz oranları 2015 Ekim!

Konut kredisi veren bankalar, faiz oranlarını yükseltmeye devam ediyor. 7 Haziran Genel Seçimler öncesi en düşük faiz oranı yüzde 0,91'den başlarken, bugün en düşük faiz yüzde 1,15.

Konut kredisi faiz oranlarında son durum Ekim 2015!

Bankaların konut kredisi faiz oranlarında en düşük faiz oranı yüzde 1,15 olarak devam ediyor. Yapı Kredi konut kredisi faiz oranını bugün güncelledi. İşte Ekim ayı itibariyle bankaların faiz oranları...

Eylül 2015 konut kredisi faiz oranlarında son durum!

Bankaların konut kredisi faiz oranları yükselmeye devam ediyor. Ağustos ayında faizlerini bir bir yükselten bankalardan iki banka daha faiz oranlarını yeniden yükseltti. İşte faizlerde son durum...

2015 faiz SP Haberi

2015 faiz SP

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu S&P'nin ABD Baş Ekonomisti Beth Ann Bovino, 2015 yılı için GSYH büyüme tahminini  yüzde 2,8'den 2,4'e indirdi. Bovino bugün yayınladığı raporda, "Hava şartlarının da etkisi ile yaşanan zayıf bir ilk çeyrek sonrasında, ABD Doları'nda devam eden güçlenme ve hala düşük olan petrol fiyatları büyük olasılıkla ikinci çeyrekte bir toparlanması azaltacak" ifadelerini kullandı.



Mart ayındaki düşüşün ardından istihdam artışlarında toparlanma olduğunu ve fiyatların bir miktar ısındığını ifade eden Bovino, bunun devam etmesi halinde ABD Merkez Bankası'nın (Fed) Eylül'de faiz artırımı yapabileceğini düşündüklerini vurguladı. Bununla birlikte Bovino, Fed'in faiz artırım hızını yavaş tutmasının muhtemel olduğunu da vurguladı.




Fed'in faiz artırımlarına başlaması Türkiye gibi gelişmekte olan ülkelerden sermaye çıkışına neden olacağı beklentisi uzun zamandır piyasaları tedirgin ediyor. ABD'nin faiz artırması...