26 / 04 / 2024

2015 kira kanun

2015 kira kanun

Daire ve işyeri gibi taşınmaz mal kiralamalarında tarafların sahip olduğu hak ve sorumluluklar 6098 sayılı Borçlar Kanunu kapsamında yer alıyor. İşte son gelişmeler ile birlikte Kira kanunu 2015...

Kiracı ve ev sahibi anlaşmazlıklarında yeni adım! İşte EVSIAD'ın hazırladığı 25 maddelik kira kanun tasarı teklifi!

Geçen sene kiralarda yaşanan fahiş artışlar nedeniyle kira artış oranına sınırlama getirilmişti. Gözler alınacak yeni kararlara çevrilmişken Ev Sahibi İş İnsanları (EVSIAD) Oluşumu'ndan da kira kanun tasarı teklifi geldi. İşte 25 maddede o teklif...

Aralık 2015 kira artışı nasıl yapılır?

Kira artışı hesaplamalarında, TÜİK tarafından açıklanan enflasyon oranlarından ÜFE kullanılıyor. Peki, kira artışı hesabında hangi oranlar kullanılır? Aralık 2015 kira artışı nasıl yapılır? İşte yanıtı..

Ekim 2015 kira artış oranı açıklandı!

Taşınmaz mal kiralamalarında tarafların yenilenen kira dönemlerinde uygulanacak kira bedeline ilişkin anlaşmaları, bir önceki kira yılında üretici fiyat endeksindeki artış oranını geçmemek koşuluyla geçerli oluyor.

Ekim 2015 kira artış oranı!

Kira süresinin dolması ve yenilenmesi halinde kira bedeline belli oranlarda zam yapılıyor. Peki Ekim 2015 kira artış oranı nedir? Ekim 2015 kira artış oranı nasıl hesaplanır?

Ekim 2015 kira artış hesaplama örneği!

Kira hesaplarında kullanılan kira zam oranları TÜİK tarafından her ay açıklanıyor. Ekim ayı enflasyon oranları dün açıklandı. İşte, Ekim 2015 kira artış hesaplama örneği!

Kira yasası 2015!

Kira sözleşmelerini imzalayan kiracı ve mal sahibinin kazandığı hak ve sorumluluklar kanun kapsamında açıklanıyor. Kiracılık ilişkisi 6098 sayılı Borçlar Kanunu ile düzenleniyor. İşte kira yasası 2015..

Kira artış oranları Ağustos 2015!

Kirada yapılacak yıllık artışlar, kanun gereğince enflasyon oranlarıyla sınırlandırılıyor. Borçlar Kanununa göre, mesken ve işyerlerinde kira artışı farklı hesaplanıyor. İşte kira artış oranları Ağustos 2015..

2015 kira zamları ne kadar?

Genellikle senelik olarak yapılan kira sözleşmeleri, sürenin dolması halinde yenilenmiş oluyor. Yenilenen kira döneminde kiraya zam yapılıyor. Peki, 2015 kira zamları ne kadar?

2015 kira artış oranları!

TÜİK tarafından yapılan açıklamaya göre, yenilenen kira döneminde uygulanacak kira bedeli belirlendi. Peki, Haziran ayında kiralar ne kadar artacak? İşte, 2015 kira artış oranları!

Kentsel dönüşüm kira yardımı dilekçesi 2015!

Kentsel dönüşüm kira yardımı koşullarını taşıyan kimseler bir dilekçe ile kira yardımına başvuruda bulunabiliyor. Peki, dilekçe nasıl yazılır? İşte kentsel dönüşüm kira yardımı dilekçesi 2015...

İşyeri kira sözleşmesi örneği 2015!

Gayrimenkul kiralamalarında yapılan anlaşma, kira kontratında belirtilerek taraflar arasında imzalanıyor. Mesken ve işyeri kiralamalarında yapılan sözleşmeler farklılık gösterebiliyor. İşte işyeri kira sözleşmesi örneği 2015...

Kira kontratı avukatlık ücreti 2015!

Kira kontratı kimi zaman bir avukat yardımı ile de hazırlanabiliyor. Bu hizmetten dolayı avukata belli oranlarda ödeme yapılıyor. Peki, kira kontratı avukatlık ücreti 2015 ne kadar?

Kira kontratı artış oranı 2015!

Yıllık kira sözleşmesinin yenilenmesi halinde kira bedeline belli oranlarda zam yapılıyor.Meskenlerde enflasyon oranlarına göre zam yapılıyor. Peki, işyeri kira kontratı artış oranı 2015 nedir?

2015 kira kanun Haberi

2015 kira kanun

Kira kanunu 2015!

Daire ve işyeri gibi taşınmaz mal kiralamalarında tarafların sahip olduğu hak ve sorumluluklar, 4 Şubat 2011 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanan ve 1 Temmuz 2012 tarihinde yürürlüğe giren 6098 sayılı Borçlar Kanunu kapsamında yer alıyor.


Kira sözleşmesi hükümleri kanunda Dördüncü Bölümde yer alıyor. Kira sözleşmesi, kiraya verenin bir şeyin kullanılmasını veya kullanmayla birlikte ondan yararlanılmasını kiracıya bırakmayı, kiracının da buna karşılık kararlaştırılan kira bedelini ödemeyi üstlendiği sözleşme, olarak ifade ediliyor.


Belirli ve belirli olmayan bir süre için yapılabilen kira sözleşmesi; Kararlaştırılan sürenin geçmesiyle herhangi bir bildirim olmaksızın sona erecek kira sözleşmesi belirli süreli olup; diğer kira sözleşmeleri belirli olmayan bir süre için yapılmış sayılıyor.


KİRA KANUNU

Kira Sözleşmesi

BİRİNCİ AYIRIM

Genel Hükümler

A. Tanımı

MADDE 299- Kira sözleşmesi, kiraya verenin bir şeyin kullanılmasını veya kullanmayla birlikte...