26 / 04 / 2024

Kira kontratı avukatlık ücreti 2015!

Kira kontratı avukatlık ücreti 2015!

Kira kontratı kimi zaman bir avukat yardımı ile de hazırlanabiliyor. Bu hizmetten dolayı avukata belli oranlarda ödeme yapılıyor. Peki, kira kontratı avukatlık ücreti 2015 ne kadar?



Kira kontratı avukatlık ücreti 2015!

Kira kontratı, kiraya verenin bir şeyin kullanılmasını veya kullanmayla birlikte ondan yararlanılmasını kiracıya bırakmayı, kiracının da buna karşılık kararlaştırılan kira bedelini ödemeyi üstlendiği sözleşme oluyor.


Mesken ve işyeri kiralamalarında taraflar arasında imzalanan kontrat, belirli ve belirli olmayan bir süre için yapılabiliyor.


Kararlaştırılan sürenin geçmesiyle herhangi bir bildirim olmaksızın sona erecek kira sözleşmesi belirli süreli oluyor; diğer kira sözleşmeleri belirli olmayan bir süre için yapılmış sayılıyor.


Taşınmaz mal kiralamalarında taraflar arasında imzalanacak sözleşmesinin kanuna uygun, tarafların hak ve sorumluluklarını belirleyici nitelikte olması gerekiyor.


Bu nedenle kira kontratı kimi zaman bir avukat yardımı ile de hazırlanabiliyor. Bu hizmetten dolayı avukata belli oranlarda ödeme yapılıyor. Peki, kira kontratı avukatlık ücreti 2015 ne kadar?


2015 yılı avukatlık ücret tarifesine göre, kira sözleşmeleri için alınacak ücret şu şekilde;


Kira kontratı avukatlık ücreti, "Dava ve Takiplerin Dışındaki Hukuki Yardımlarda Ödenecek Ücret" kapsamında yer alıyor.


"Kira sözleşmesi ve benzeri - 400,00 TL"



Kira kontratı artış oranı 2015!




Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com





Geri Dön