26 / 04 / 2024

Kira tespit davası avukatlık ücreti 2015!

Kira tespit davası avukatlık ücreti 2015!

Borçlar Kanunu gereğince taşınmaz kiralamalarında kira bedelinin belirlenmesine ilişkin dava her zaman açılabiliyor. Peki, kira tespit davası avukatlık ücreti 2015 ne kadar? İşte avukatlık bedelleri..



Kira tespit davası avukatlık ücreti 2015!

Borçlar Kanunu gereğince taşınmaz kiralamalarında kira bedelinin belirlenmesine ilişkin dava her zaman açılabiliyor.


Bu dava, yeni dönemin başlangıcından en geç otuz gün önceki bir tarihte açıldığı ya da kiraya veren tarafından bu süre içinde kira bedelinin artırılacağına ilişkin olarak kiracıya yazılı bildirimde bulunulmuş olması koşuluyla, izleyen yeni kira dönemi sonuna kadar açıldığı takdirde, mahkemece belirlenecek kira bedeli, bu yeni kira döneminin başlangıcından itibaren kiracıyı bağlıyor.


Sözleşmede yeni kira döneminde kira bedelinin artırılacağına ilişkin bir hüküm varsa, yeni kira döneminin sonuna kadar açılacak davada mahkemece belirlenecek kira bedeli de, bu yeni dönemin başlangıcından itibaren geçerli oluyor.


Kira tespit davasında avukata ödenecek bedel ise, Avukatlık Ücret Tarifesi Kapsamında açıklanıyor.


İlgili tebliğ gereğince tahliye davalarında bir yıllık kira bedeli tutarı, kira tespiti ve nafaka davalarında tespit olunan kira bedeli farkının veya hükmolunan nafakanın bir yıllık tutarı üzerinden Tarifenin üçüncü kısmı gereğince hesaplanacak miktarın tamamı, avukatlık ücreti olarak hükmolunur. 


Bu miktarlar, Tarifenin ikinci kısmının ikinci bölümünde davanın görüldüğü mahkemeye göre belirlenmiş bulunan ücretten az olamaz.


Avukatlık asgari ücret tarifesi 2015!



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com



Geri Dön