26 / 04 / 2024

Kira kontratı avukatlık ücreti 2014!

Kira kontratı avukatlık ücreti 2014!

Kira sözleşmesi, taraflar arasında bir şahit huzurunda yapılabiliyor. Ancak bununla yetinmek istemeyen taşınmaz mal sahibi veya kiracılar kira sözleşmesini bir avukat yardımı ile hazırlayabiliyor. İşte kira kontratı avukatlık ücreti 2014..



Kira kontratı avukatlık ücreti 2014!

Kira kontratının hukuki boyutu, Borçlar Kanunu kapsamında düzenleniyor. Kanunda, kira sözleşmesine daire esaslara yer verilirken; sözleşmeyi imzalayan kiracı ve mal sahibi haklarına da yer veriliyor.


Kira kontratı, kiraya verenin bir şeyin kullanılmasını veya kullanmayla birlikte ondan yararlanılmasını kiracıya bırakmayı, kiracının da buna karşılık kararlaştırılan kira bedelini ödemeyi üstlendiği sözleşme olarak tanımlanıyor.


Kira sözleşmesi, taraflar arasında bir şahit huzurunda yapılabiliyor. Karşılıklı imzaların atılması ve tarihin belirtilmesi ile kontrat resmi bir nitelik taşımış oluyor. 


Ancak bununla yetinmek istemeyen taşınmaz mal sahibi veya kiracılar kira sözleşmesini bir avukat yardımı ile hazırlayıp imzalamak isteyebiliyor.


Ancak, avukatın sunduğu kira sözleşmesi danışmanlık hizmetinin bir karşılığı oluyor. Peki, kira kontratı avukatlık ücreti ne kadar? Kira kontratı avukatlık ücreti 2014, aşağıda yer alıyor:


Kira kontratı avukatlık ücreti ne kadar?

Kira kontratı avukatlık ücreti, "Dava ve Takiplerin Dışındaki Hukuki Yardımlarda Ödenecek Ücret" kapsamında yer alıyor. Kira sözleşmeleri ve benzeri belgelerin hazırlanması için şu ücret alınıyor:


"Kira sözleşmesi ve benzeri - 400,00 TL"



Kira kontratı otomatik yenilenir mi?



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com




Geri Dön