28 / 03 / 2024

2015 tapu birleştirme harcı

2015 tapu birleştirme harcı

Tevhid işlemi, birden çok parselde yer alan gayrimenkullerin tek parsel üzerinde birleştirilmesi işlemi olarak karşımıza çıkıyor. Peki, tapu birleştirme harcı 2015 ne kadar? İşte yanıtı..

Farklı bankalardan uygun faiz ve vade seçenekleriyle borç kapatma kredileri

Türk bankalarının sunduğu borç birleştirme kredileriyle mali özgürlüğünüzü kazanın. Uygun faiz oranları ve geniş vade seçenekleriyle tüm borçlarınızı tek bir çatı altında toplayarak finansal sıkıntılarınızdan kurtulmak için borç kapatma kredilerinden yararlanabilirsiniz.

Kimlik ve ehliyet birleştirme nasıl yapılır? Yeni çipli kimlik alacaklar dikkat!

Yapılan son düzenlemeler ışığında artık eski kimlik kartları yerine çipli kimlik kartlarına geçilmiş oldu. Ehliyetini hâlâ yenilememiş olanlar, 2022’nin sonuna kadar yenileyebilecek. Nüfus cüzdanını çipli olana geçmek için ise ilk 2023 yılına kadar süre tanındı fakat bu süre daha sonra kaldırılmış

Tapu birleştirme işlemi nasıl yapılır? Tapu birleştirme için gerekli belgeler nelerdir?

Tapuda tevhit işlemi, tapu kütüğünde ayrı olarak belirtilen taşınmazların birleştirilmesi, tek bir parsel halini alması olarak ifade ediliyor. Peki, tapu birleştirme işlemi nasıl yapılır? Tapu birleştirme için gerekli belgeler nelerdir? İşte tüm detaylar...

PTT emekliye destek veriyor! 3 ay ertelemeli 80 bin TL...

Borcunu ödemekte zorluk çeken emekliler için PTT tarafından 3 ay ertelemeli PTT İçi Birleştirme Kredisi veriliyor. Bu kredi ile borcu olan emekliler derin bir nefes alacak. Kredinin ayrıntıları emekliler tarafından araştırılıyor İşte tüm merak edilenler...

Tapu birleştirme harcı 2022 ne kadar?

Tapu kütüğünde yapılabilen işlemlerden biri de tevhit yani birleştirme olarak karşımıza çıkıyor. Bu işlem için taraflar ne kadar masraf öder? Tapu birleştirme harcı 2022 ne kadar?

Çankaya Belediyesi'nden ruhsat ve imar işlemi kolaylığı!

Çankaya Belediyesi’nin Hoş Geldiniz Masası’nda iş yeri açma, ruhsat başvurusu, emlak rayiç değeri ödeme, sicil birleştirme, borç ödeme, borcu yoktur belgesi alma, imar başvurusu ve imar durum bilgisi alma işlemleri kısa sürede gerçekleşti.

Çekmeköy-Yamanevler Metrosu'nda çalışmalar tamam!

Çalışmaları tamamlanan Çekmeköy-Yamanevler Metrosu ile hizmette olan Üsküdar-Yamanevler bölümünün birleştirme testleri nedeniyle seferlere yarından itibaren 4 gün ara verilecek...

İstanbul İmar Yönetmeliği ikinci kez değişti!

İmar Yönetmeliği'nde ikinci kez yapılan düzenleme ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, parsel ayırma, birleştirme ve parsel sınırı düzenlemesi ile ilgili kısıtlamalardan muaf tutuldu...

Siren Ertan eşinin inşa ettiği evlerin dekorasyonuna talip!

Tasarımcı Siren Ertan ile eşi Ersin Kayalar, iş dünyasında güçlerini birleştirme kararı aldı. Ertan, eşinin inşa ettiği evlerin dekorasyonunu yapmaya talip olduğunu açıkladı.

Ümraniye-Dudullu-Bostancı Metro Hattı'nın tünelleri birleşti!

Ümraniye-Dudullu-Bostancı Metro Hattının Tünel Birleştirme Töreni ile Ümraniye-Dudullu-Bostancı Metro Hattı’nın tünelleri birleşerek, ray montajı çalışmaları başladı. 

Tapu birleştirme harcı 2017!

Tapu birleştirme işlemi olan tevhit işlemi; tapu sicilinde ayrı kayıtlı ve birbirine bitişik birden fazla taşınmaz malın tek bir parsel halini alması işlemi olarak tanımlanıyor.

ULI Türkiye'den Tesis Yönetimi konferansı!

ULI Türkiye ‘Tesis Yönetimi – 2017 Avrupa Konferansına Doğru: Birleştirme/Bütünleştirme/Değerleme’ başlıklı bir forum düzenledi.

Tesis yönetimi gayrimenkulün değerini belirler!

ULI Türkiye tarafından Tesis Yönetimi – 2017 Avrupa Konferansına Doğru: Birleştirme/Bütünleştirme/Değerleme Forumu gerçekleşti. Türk gayrimenkul sektörünün bir araya geldiği forumda, gündeme ilişkin konular konuşuldu.

2015 tapu birleştirme harcı Haberi

2015 tapu birleştirme harcı

Tapu birleştirme harcı 2015!

Tevhid işlemi olarak da bilinen birleştirme işlemi, tapu kütüğünde yapılabilen değişiklikler arasında yer alıyor. Tevhid işlemi, birden çok parselde yer alan gayrimenkullerin tek parsel üzerinde birleştirilmesi işlemi olarak karşımıza çıkıyor.


Tevhit işlemi yapılacak olan taşınmaz malların üzerinde, rehin ve irtifak hakları gibi kaydedilmemiş haklar ile taşınmaz mal mükellefiyeti gibi şerhler varsa, bütün hak sahiplerinin ve rehin alacaklarının muvafakatları ile alınması zorunlu oluyor. 


Birleştirme işlemi için gerekenler:

-Taşınmazın bulunduğu yere göre belediye encümeni veya il idare kurulu kararı,


-Kadastro müdürlüğünce üst yazıya bağlanmış üç takım birleştirme dosyası, tescil bildirimi ve kontrol raporu,


-Birleştirme isteminde bulunanın veya temsilcisinin fotoğraflı nüfus hüviyet cüzdanı veya pasaportu ile temsil belgesi.


-Taşınmaz mallardan en az birinin cinsi bina ise deprem sigortası aranıyor. Tüm bu istenilen belgeler temin edildiğinde...