23 / 04 / 2024

2015 temmuz kira zam oranları

2015 temmuz kira zam oranları

Tarafların yenilenen kira dönemlerinde uygulanacak kira bedeline ilişkin anlaşmaları, bir önceki kira yılında üretici fiyat endeksindeki artış oranını geçmemek koşuluyla geçerli oluyor. İşte kira zam oranları Temmuz 2015...

AVM Ciro Endeksi Temmuz'da yüzde 2,6 oranında düştü!

AVM Endeksi’nin Temmuz ayı sonuçları açıklandı. Her ay düzenli olarak yayınlanan verilere göre ciro endeksi 2016 Temmuz döneminde 2015 Temmuz ayına göre yüzde 2,6 oranında bir düşüş göstererek 189 puan olarak gerçekleşti.

Kira geliri beyanı 25 Mart'ta son bulacak!

TÜSODER Emlak Komisyonu Başkanı Hatice Kolçak, 1 Mart'ta başlayan kira geliri beyan döneminin 25 Mart'ta sona ereceğini belirterek, 2015'te kira geliri elde edenlerin cezalı duruma düşmemeleri için beyanda bulunması gerektiğini söyledi.

Turizm merkezlerinde konut satışı arttı!

Türkiye genelinde konut satışları 2015 Temmuz ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 13,5 oranında arttı. Özel sektör inşaat yatırımları da 2015 yılının ikinci yüzde 1,8 oranında yükseldi.

2015 Ekim kira zammı hesaplama!

Tarafların yenilenen kira dönemlerinde uygulanacak kira bedeline ilişkin anlaşmaları, bir önceki kira yılında üretici fiyat endeksindeki artış oranını geçmemek koşuluyla geçerli oluyor. İşte 2015 Ekim kira zammı hesaplama örneği..

Eva Gayrimenkul Periskop'un 27. sayısını yayınladı!

EVA Gayrimenkul Değerleme Danışmanlık, her üç ayda bir yayınladığı Periskop'un 27. sayısını yayınladı. Sayıda 2015 Temmuz-Ağustos-Eylül dönemine ait gayrimenkul sektörü ile ilgili haberler yer alıyor.

2015 Ekim kira zam oranları!

Gayrimenkul kiralamalarında tarafların yenilenen kira dönemlerinde kira bedeline enflasyon oranlarına göre zam yapılıyor. Peki, 2015 Ekim kira zam oranları nelerdir? 2015 Ekim kira zam oranları nasıl hesaplanır?

2015 Ekim kira artış oranı ÜFE-TÜFE!

Yenilenen kira sözleşmelerinde kira bedeline yapılacak zamlar, kanunda belirtilen oranlarda yapılıyor. Aksi halde yapılacak zam geçerli olmuyor. İşte 2015 Ekim kira artış oranı ÜFE-TÜFE hesaplamaları..

2015 Ekim kira artış oranı!

Taşınmaz mal kiralamalarında kira sözleşmesinin yenilenmesi halinde, kira bedeline belli oranda zam yapılıyor. Peki, 2015 Ekim kira artış oranı nedir? 2015 Ekim kira artış oranı nasıl hesaplanır?

AVM Ciro Endeksi 2015 Temmuz'da 19,75 arttı!

AYD ile Akademetre Research tarafından ortaklaşa oluşturulan AVM Endeksi'nin temmuz ayı sonuçları açıklandı. AVM Ciro Endeksi bu yılın temmuz ayında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 19,75 artarak 194 puana ulaştı.

İzmir'de konut fiyatları en çok Seferihisar'da arttı!

Emlak Endeksi 2015 temmuz ayı verilerine göre, İzmir'de son 1 ayda satılık konut fiyatlarının en çok arttığı ilçeler Seferihisar, Foça ve Buca olarak kayıtlara geçerken, azaldığı ilçeler ise Kemalpaşa, Çiğli ve Aliağa oldu.

Sıkıntılı dönemlerde en doğru yatırım gayrimenkul!

TÜİK 2015 temmuz ayı konut satış istatistiklerine göre Türkiye’de temmuz ayında 96 bin 589 konut satıldı. ERA Gayrimenkul Türkiye Koordinatörü Mustafa Baygan, “Sıkıntılı dönemlerde bile en doğru yatırım gayrimenkul yatırımıdır” dedi.

Ankara'da konut satışları yüzde 13,7 arttı!

TÜİK Ankara Bölge Müdürlüğü temmuz ayı Ankara konut satış istatistiklerini Habervaktim'le paylaştı. Verilere göre Ankara'da konut satışları 2015 temmuz ayında gecen yılın aynı ayına göre yüzde 13,7 oranında artarak 10 bin 722 oldu.

Erzurum'da 2015'te 3 bin 929 konut satıldı!

TÜİK 2015 Temmuz dönemi ve 7 aylık konut satış istatistiklerini paylaştı. Erzurum’da temmuz ayında 560, bu yılın 7 ayında ise 3 bin 929 konutun el değiştirdiği açıklandı.

2015 temmuz kira zam oranları Haberi

2015 temmuz kira zam oranları

Kira zam oranları Temmuz 2015!

Kira sözleşmesi, kiraya verenin bir şeyin kullanılmasını veya kullanmayla birlikte ondan yararlanılmasını kiracıya bırakmayı, kiracının da buna karşılık kararlaştırılan kira bedelini ödemeyi üstlendiği sözleşme olarak tanımlanıyor.


Bu sözleşme mesken ve işyeri kiralamalarında taraflar arasında senelik olarak imzalanıyor. Sözleşme süresinin yenilenmesi halinde, kira bedelinde de belli oranlarda zam yapılıyor.


Tarafların yenilenen kira dönemlerinde uygulanacak kira bedeline ilişkin anlaşmaları, bir önceki kira yılında üretici fiyat endeksindeki artış oranını geçmemek koşuluyla geçerli oluyor. Bu kural, bir yıldan daha uzun süreli kira sözleşmelerinde de uygulanıyor.


Taraflarca bu konuda bir anlaşma yapılmamışsa, kira bedeli, bir önceki kira yılının üretici fiyat endeksindeki artış oranını geçmemek koşuluyla hâkim tarafından, kiralananın durumu göz önüne alınarak hakkaniyete göre belirleniyor.


Hesaplamada kullanılan enflasyon oranları her ay Türkiye İstatistik Kurumu...