28 / 03 / 2024

2015 temmuz tüik konut satış verileri

2015 temmuz tüik konut satış verileri

Antalya'da temmuz ayında 4 bin 914 konut satıldı. Konutların 686'sını yabancılar aldı. Antalya temmuzda yabancılara en fazla konut satılan il oldu.

TÜİK açıkladı, Turizm geliri 20 milyar doları aştı!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK)'in yaptığı açıklama doğrultusunda yer alan rakamlara göre turizm geliri Temmuz, Ağustos ve Eylül aylarında 20 milyar doları aştı. İşte TÜİK'in açıkladığı rakamlar...

TÜİK resmen açıkladı: İşsizlik rakamları  temmuzda yüzde 0,2 puan azaldı!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), temmuz ayına ilişkin işsizlik rakamlarını açıkladı. Buna göre işsizlik temmuzda bir önceki aya göre 0,2 puan azalarak yüzde 9,4'e geriledi.

Ünlü ekonomistten enflasyon tahmini: TÜİK yüzde 4.95’in üzerinde bir oran açıklamayacak!

Ekonomim yazarı Alaattin Aktaş 5 Temmuz’da açıklanacak enflasyon rakamı ile ilgili tahminde bulunarak TÜİK’in yüzde 4.95’in üzerinde bir oran açıklamayacağını belirtti.

Haziran ayı enflasyonunda son dakika şoku! TÜİK resmen açıkladı! Yeni enflasyon rakamları ne zaman açıklanacak?

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), daha önce 3 Temmuz'da açıklanması planlanan Haziran ayı enflasyon rakamları için tarihin değiştiğini açıkladı. Peki Haziran 2023 enflasyon rakamları ne zaman açıklanacak?

TÜİK milyonlarca memur ve emekliye şok yaşattı! Öyle bir karar açıkladı ki...

Memur ve memur emeklisinin bütün dikkati temmuz zammına odaklanmış durumda. Senelik enflasyon hesabına göre yapılan zam düzenlemesinin hemen evvelinde Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) mayıs ayı enflasyon hesabıyla alakalı oldukça tepki alan bir düzenlemeye gitti. Ayrıntılar haberimizde.

TÜİK enflasyonu yine sokağın gerisinde! Peki, memur ve emekliler temmuz ayında ne kadar zam alacak?

TÜİK mart ayı enflasyon verilerini açıkladı. Bu verilere bakılırsa enflasyon düşüş trendi içerisinde ancak sokaktaki enflasyon daha yüksek. Uzmanlar, TÜİK verilerinin memur ve emeklilere yapılacak temmuz zammı açısından da kritik öneme sahip olduğunu belirtiyor.

Tarım-GFE temmuz ayında artış gösterdi! TÜİK duyurdu

Tarımsal girdi fiyat endeksi, temmuz ayında senelik bazda % 133,41, aylık % 1,31 artış yaşadı. İşte detaylar…

TÜİK işsizlik rakamlarını açıkladı!

Türkiye'deki işsizlik oranı, nisan ayında, marta göre 0,9 oranında artarak 13,9'a çıktı. Bu dönemdeki işsiz sayısı da 4 milyon 511 bin kişiye yükseldi.

TÜİK ocak ayı işsizlik rakamlarını açıkladı!

İşgücü istatistiklerini yeni veri seti ile paylaşmaya başlayan TÜİK, ocak ayında işsizliği yüzde 12.2 olarak açıkladı.

TÜİK asgari ücret önerisini açıkladı!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), bekar bir işçinin asgari geçim tutarının ağır işlerde çalışanlar için 2 bin 792 lira 10 kuruş, orta nitelikteki işlerde çalışanlar için 2 bin 507 lira 70 kuruş, hafif işlerde çalışanlar için 2 bin 339 lira 10 kuruş olarak hesaplandığını açıkladı.

TÜİK: Haziranda işsizlik yüzde 13.4'e yükseldi!

Türkiye'de işsizlik oranı, haziranda geçen yılın aynı ayına göre 0.4 puan artarak yüzde 13.4'e yükseldi. İşsiz sayısı 152 bin kişi azalarak 4 milyon 101 bin kişi olarak kayıtlara geçti.

TÜİK'te yeni dönem!

Türkiye İstatistik Kurumu Başkanlığı'nın görev alanıyla ilgili hizmetlerinden sorumlu daire başkanlıklarının kuruluş, görev ve yetkileri düzenlendi. TÜİK, 19 daire başkanlığıyla faaliyetlerini sürdürecek.

TÜİK ek hizmet binasıyla ilgili 10 soru TBMM'de!

TÜİK ek hizmet binası meclis gündemine taşındı. CHP'li Tanrıkulu, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

2015 temmuz tüik konut satış verileri Haberi

2015 temmuz tüik konut satış verileri

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2015 Yılı Temmuz Ayı Konut Satış İstatistikleri'ni açıkladı. Türkiye genelinde konut satışları Temmuz 2015'te bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 13,5 oranında artarak 96 bin 589 oldu. Antalya’da, Temmuz 2014'te 4 bin 318 olan konut satış rakamı yüzde 13,8 oranında artarak geçen ay 4 bin 914 olarak gerçekleşti. Antalya konut satışında İstanbul, Ankara ve İzmir’den sonra en yüksek paya sahip iller arasında dördüncü sırada yer aldı.


Yabancılara konut satışında ise ilk sıra Antalya'nın oldu. Türkiye genelinde yabancılara Temmuz 2015'te 2 bin 20 konut satıldı. Satışların 686'sı Antalya'da gerçekleşti. Yabancılara en fazla konut satılar iller sıralamasında Antalya'yı İstanbul, Yalova, Aydın, Bursa ve Muğla takip etti. Ocak-Temmuz 2015 döneminde ülke genelinde yabancılara toplam 12 bin 380 konut...