29 / 03 / 2024

2015 Türkiye ekonomisi

2015 Türkiye ekonomisi

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), yılın üçüncü çeyreğine ilişkin Gayri Safi Yurtiçi Hasıla (GSYH) sonuçlarını açıkladı. Türkiye ekonomisi yılın üçüncü çeyreğinde yüzde 1,7 büyüdü.

2040 yılının en zengin ülkesi hangisi? 2040'ın en zengin 20 ekonomisi açıklandı, listede Türkiye var mı? 

2040 senesinde dünyanın en zengin ülkeleri ve en büyük ekonomileri olacak ülkeler kaydedildi. Yapılan değerlendirme ile 2040 senesinin en büyük 20 ekonomisi açıklandı. Açıklanan listede Türkiye de var. 

Türkiye ekonomisi 2023'ün 3. çeyreğinde yüzde 5,9 büyüdü! En fazla büyüme inşaatta!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK tarafından açıklanan resmi rakamlara göre Türkiye ekonomisi 2023 yılının 3. çeyreğinde beklentilerin üzerinde yüzde 5,9 büyüme kaydetti. En fazla büyüme inşaat sektöründe görüldü...

Dünya banka devinden Türkiye hakkında flaş uyarı. Dikkat çeken açıklama geldi

Dünya banka devinden Türkiye ekonomisi hakkında flaş bir açıklama geldi. Ekonomi ile ilgilenen herkesin açıklamayı dikkatli okuması gerekiyor.

Türkiye iç tüketimin katkısı ile yüzde 3,8 oranında büyüdü!

Türkiye ekonomisi yılın 2’nci çeyreğinde, geçen yılın aynı çeyreğine göre yüzde 3,8 büyüdü. Büyüme iç tüketim kaynaklı gerçekleşti; hane halklarının tüketimi genel büyümeye 10,7 puan pozitif, net ihracat ise 6,3 puan negatif etki yaptı.

Moody's, Türkiye ekonomisi için büyüme tahminini yükseltti!

Moody's, Türkiye ekonomisi için bu yıla ilişkin büyüme tahminini yüzde 2,6'dan yüzde 4,2'ye ve gelecek yıl için yüzde 2'den yüzde 3'e yükseltti.

Altını ve doları olanlar dikkat! Türkiye için flaş tarih verildi

Elinde altını ya da doları olan vatandaşlar ne yapacaklarını düşünüyor. Türkiye ekonomisi için flaş bir tarih verildi.

Türkiye ekonomisi 2023'ün ilk çeyreğinde yüzde 4 büyüdü! TÜİK rakamları tek tek açıkladı!

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından, bu yılın ilk çeyreğine ilişkin Türkiye ekonomisi büyüme rakamı açıklandı. Peki Türkiye ilk çeyrekte yüzde kaç büyüdü? İşte o rakamlar...

2023’te Türkiye ekonomisi büyüyecek mi? Ne kadar büyüyecek?

Reuters, Türkiye’nin 2023 yılında 2.8 büyüyeceğini tahmin etti. Türkiye ekonomisinin ilk üç aylık dönemde yüzde 3.9 büyümesi, 2023 yılı genelinde ise yüzde 2.8 büyümesi öngörülüyor.

Türkiye ekonomisinin 2023'te yüzde 2.8 büyümesi bekleniyor!

Yapılan anket çalışması sonuçlarına göre Türkiye ekonomisi birinci çeyrekte yüzde 3.9 oranında büyüyecek. Yılın tamamındaki büyüme oranı ise 2.8 olarak tahmin edildi.

Seçim sonrası Türkiye ekonomisini neler bekliyor? İşte banka banka seçim senaryoları! Dolar, faizler ne olacak?

Seçim sonrası Türkiye ekonomisi ve piyasalara ilişkin senaryolar havada uçuşuyor. Dünyaca ünlü dev bankalar ve finans kuruluşları, mayıs ayında yapılacak seçimlerin sonucuna göre para piyasaları ve makro ekonomiye ilişkin beklentilerini paylaşıyor.

Dünyaca ünlü yatırım gurusu Mobius’tan Türkiye ekonomisi için çarpıcı sözler!

Yatırım alanında dünyanın en ünlü isimlerinden ABD’li Mark Mobius, Türkiye’de yaşanan büyük deprem felaketlerinin ardından bir açıklama yaptı. CNBC televizyonundaki deprem özel programına katılın ünlü yatırım gurusu, Türkiye ekonomisi hakkında çok önemli ifadeler kullandı.

Deprem nedeniyle Türkiye ekonomik krize girer mi? İşte yanıtı!

Kahramanmaraş merkezli olarak yaşanan ve yüzyılın en büyük facialarından biri olduğu bildirilen depremlerin ardından, “Türkiye ekonomisi krize girer mi?” sorusu da akıllara geldi. Peki şu an itibarıyla can kayıplarının 7 bini, yaralı sayısının ise 40 bini aştığı bu felaketin ardından Türkiye ekonomi

Ünlü ekonomistten iddia! Emtia fiyatlarındaki düşüş, Türkiye ekonomisine yarayacak!

Küresel piyasalarda son günlerde bazı emtia fiyatlarında belirgin düşüşler bazılarında ise dalgalanmalar yaşandı. Yaşanan bu gelişmeler, finansal yatırımcıları üzerken, Türkiye ekonomisi için ise son derece yararlı olduğu iddia edildi.

2015 Türkiye ekonomisi Haberi

2015 Türkiye ekonomisi

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), yılın üçüncü çeyreğine ilişkin Gayri Safi Yurtiçi Hasıla (GSYH) sonuçlarını açıkladı.


Buna göre, üretim yöntemiyle GSYH, 2014 yılı üçüncü çeyreğinde geçen yılın aynı çeyreğine göre sabit fiyatlarla yüzde 1,7'lik artışla 33 milyar 530 milyon lira, cari fiyatlarla ise yüzde 10,6'lık artışla 461 milyar 654 milyon lira oldu.


İmalat sanayinin 2014'ün üçüncü çeyreğinde cari fiyatlarla yüzde 10,3'lük artışla 65 milyar 437 milyon lira, sabit fiyatlarla yüzde 2,2'lik artışla 7 milyar 298 milyon lira, finans ve sigorta faaliyetlerinin de bu dönemde cari fiyatlarla yüzde 10,4'lük artışla 13 milyar 754 milyon lira, sabit fiyatlarla yüzde 5,2'lik artışla 4 milyar 208 milyon lira olduğu görüldü.


Türkiye ekonomisi, ocak-eylül döneminde ise yüzde 2,8 büyüdü.


Öte yandan, TÜİK, yılın ilk çeyreğine ilişkin daha önce yüzde...