28 / 03 / 2024

2016 değer artış kazancı üfe hesaplama

2016 değer artış kazancı üfe hesaplama

Ödenecek gelir vergisi hesaplaması, www.gib.gov.tr internet adresinden (internet vergi dairesi /hesaplamalar /gelir vergisi hesaplama) otomatik olarak yapılabiliyor. İşte değer artış kazancı ÜFE hesaplama..

Değer artış kazancı pişmanlık beyanı 2021!

Değer artış kazancı için beyannamelerin 25 Mart'a kadar verilmesi gerekiyor. Beyannamelerin zamanında verilmemesi halinde pişmanlık dilekçesi verilebiliyor. İşte değer artış kazancı pişmanlık beyanı 2016..

Ispartakule-Bahçeşehir markalı konutta değer artış şampiyonu oldu!

Markalı konut projelerinde 2016 yılında en fazla değeri artan bölge Ispartakule-Bahçeşehir oldu. Rapora göre ise en az değer artışının ise Zekeriyaköy’de gerçekleşti.

Değer artış kazancı vergisi rehberi 2017!

Değer artış kazancı vergisini, 2016'da taşınmazını elden çıkararak yüksek kazanç elde edenler ödüyor. Peki, bu sene vergiyi kimler ödeyecek? İşte GİB'in hazırladığı değer artış kazancı vergisi rehberi 2017..

Değer artış kazancı vergisi 1. taksiti 2017!

2016 yılında taşınmaz malını elden çıkaran gayrimenkul sahipleri, 2017 yılında değer artış kazancı vergisi mükellefi olabiliyor. Değer artış kazancı vergisi 1. taksiti 2017 ödemeleri 1 Mart'ta başlıyor..

Değer artış kazancı vergisi 2. taksit ödemeleri için son 3 gün!

Ev ve işyeri gibi taşınmaz malların elden çıkarılması durumunda ödenen vergi değer artış kazancı vergisi oluyor. 2016 yılı değer artış kazancı vergisi 2. taksit ödemeleri için son 3 gün bulunuyor..

Değer artış kazancı vergisi 2.taksit son ödeme tarihi 2016!

Taşınmaz mallar için Temmuz ayı içerisinde ödenen vergiler arasında değer artış kazancı vergisi de yer alıyor. Peki, değer artış kazancı vergisi 2.taksit son ödeme tarihi 2016 ne zaman?

Değer artış kazancı vergisi 2. taksit ödemeleri başladı!

Temmuz 2016 döneminde ödenecek vergiler arasında değer artış kazancı vergisi de yer alıyor. Verginin 31 Temmuz tarihine kadar ödenmesi gerekiyor..

Değer artış kazancı vergisi değişiklikleri 2016!

Değer artış kazancı vergisi, taşınmaz malların elden çıkarılması halinde ödeniyor. Yeni Gelir Vergisi Kanun Tasarısı ile bu vergide bazı değişikliklerin yapılması öngörülüyor. Peki, değer artış kazancı vergisi değişikleri nelerdir?

Değer artış kazancı vergisi son ödeme tarihi 2016!

GİB tarafından yapılan süre uzatımı ile değer artış vergisi beyannamesi süresi 31 Mart oldu. Buna göre, değer artış vergisi beyanı için son gün yarın. Peki, değer artış kazancı vergisi son ödeme tarihi 2016 ne zaman?

Değer artış vergisi 1. taksit ödemeleri için son gün yarın!

Değer artış vergisi senede iki eşit taksit halinde yapılıyor. 2016 yılı değer artış kazancı beyan ve ödeme dönemi 31 Mart'a kadar devam ediyor. Buna göre, değer artış vergisi 1. taksit ödemeleri için son gün yarın..

Değer artış vergisi 1. taksit ödemeleri için son 1 hafta!

Taşınmaz mal satışından doğan vergiler arasında değer artış kazancı de yer alıyor. 31 Mart'ta sona erecek 2016 yılı değer artış vergisi 1. taksit ödemeleri için son 1 hafta kaldı..

2016 değer artış vergisi beyanname süresi uzatıldı!

Gayrimenkullerin elden çıkarılması halinde ödenecek değer artış kazancı vergisi için beyannameler 25 Mart'a kadar verilecekti. Ancak 2016 değer artış vergisi beyanname süresi uzatıldı..

Değer artış kazancı beyannamesi için son 2 gün!

Taşınmaz malların iktisap tarihinden itibaren 5 sene içerisinde elden satılması halinde değer artış kazancı vergisi ödenmesi gerekiyor. 2016 yılı değer artış kazancı beyannamesi için son 2 gün kaldı..

2016 değer artış kazancı üfe hesaplama Haberi

2016 değer artış kazancı üfe hesaplama

Değer artış kazancı ÜFE hesaplama!

2016 yılı değer artış kazancı beyan ve ödeme dönemi 31 Mart'a kadar devam ediyor. Ödemeler vergi dairelerinden veya anlaşmalı bankalar aracılığı ile yapılabiliyor.


Ödenecek gelir vergisi hesaplaması, www.gib.gov.tr internet adresinden (internet vergi dairesi /hesaplamalar /gelir vergisi hesaplama) otomatik olarak yapılabiliyor. 


Değer artış kazancı vergisi hesaplamaları ÜFE oranlarına göre yapılıyor. Taşınmazın satın alındığı tarih ile satıldığı tarihin ÜFE oranlarına göre yapılan hesaplama sonrasında vergi bedeli belirlenmiş oluyor. Değer artış kazancı vergisi hesaplama örneği şu şekilde sıralanıyor:


Değer artış kazancı ÜFE hesaplama örneği 2016


Evin Alındığı Tarih: Ocak 2013

Evin Satıldığı Tarih: Şubat 2015

Ev Alım Şekli: Bedel karşılığında

Evin Alış Değeri: 200 bin TL

Evin Satış Değeri: 300 bin TL


Ödenecek Vergi Tutarı 12.133 TL

Endeks Artışı 14%

Düzeltilmiş Alış Bedeli 228.019...