26 / 04 / 2024

2016da yabancıya satışlar yüzde 20 artacak

2016da yabancıya satışlar yüzde 20 artacak

Emlak sektörünün önde gelen isimleri, yabancı yatırımları ardına 2015’in geri kalanının olumlu geçeceğini ve 2016’da satışların yüzde 15-20 oranında artacağını tahmin ediyor.

Yabancıya konut satışları son 33 ayın dibinde!

Son zamanlarda sık sık gündeme gelen yabancıya konut satışları Şubat ayında resmen dibi gördü. TÜİK tarafından açıklanan rakamlara göre Şubat'ta toplam konut satışları içerisinde yabancılara gerçekleştirilen konut satışının payı yüzde 2,0 şeklinde oldu.

Yabancıya konut satışı 100 bini bulabilir! Yabancıların yatırımları için yeni kampanyalar gerek!

Yabancıya konut satışları, 2022'de 68 bin olurken geçen sene 35 bine kadar düştü. Peki yabancılar neden Türkiye'den kaçtı? Yabancıya konut satışları ve döviz girdisi nasıl artırılabilir?

Ömer Fethi Gürer: Her 13 daireye karşılık olarak bir daire yabancıların oldu!

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, yabancıya konut satışı ile ilgili önemli rakamları paylaştı. Yabancıya satışları Meclis gündemine taşıyan her 13 daireye karşılık olarak bir dairenin yabancılar tarafından alındığını belirtti. İşte o açıklama...

Yabancıların Türkiye talebi bitti mi? Yabancıya konut satışı 11 ayda yüzde 46,2 azaldı!

Türkiye, yabancı uyruklu vatandaşların konut talebinin yüksek olduğu bir ülke olarak dikkat çekiyor. Peki yabancıya konut satışında son durum ne? Yabancıların Türkiye talebi bitti mi?

Satılık ve kiralık konut fiyatlarının fırlamasında yabancıya satışın payı var mı?

Barınma sorunu gün geçtikçe yayılıyor ve sık sık gündem oluyor. Peki satılık ve kiralık konut krizinde yabancıya satışın payı var mı? İşte detaylar...

Yabancıya konut satışında alt limitin 600 bin dolara yükseltilmesine vatandaşlar ne dedi? 

Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci, yabancıya konut satışında alt limitin 600 bin dolara çıkartılmasını değerlendirdi. Peki vatandaşlar yabancıya konut satışında alt limitin 600 bin dolara yükseltilmesine vatandaşlar ne dedi? 

Yabancıya konut satışları çakıldı! Yabancı yatırımcıya örtük bir ambargo mu var? 

TÜİK tarafından yayımlanan verilere göre yabancıya konut satışları ekimde 2,5 yılın en düşük seviyesine gerilemiş durumda. Peki, Yabancıya konut satışlarına örtük bir ambargo mu var?

Yabancıya konut satışlarında deprem korkusu! En fazla İstanbul etkilendi!

Satılık ve kiralık ev fiyatlarının fırlamasının sebeplerinden biri olan yabancıya konut satışları, şubattaki 6 Şubat depremlerinden beri toparlanamadı. Ocak ayında yüzde 0,6 oranıyla sınırlı olan bu düşüş şubat ayında yüzde 27'ye fırladı ve eylül ayında ise yüzde 42 oranıyla sert gerilemeyi sürdü.

İpotekli konut satışları da yabancıya konut satışları da düştü! Konut sektöründe son dakika!

EVA Gayrimenkul Değerleme Genel Müdürü Cansel Turgut Yazıcı, Eylül 2023'e ilişkin konut satış rakamlarını değerlendirdi. Yazıcı, hem ipotekli konut satışlarının hem de yabancıya satışların düştüğünü belirtti. İşte ı rakamlar...

Konut satışlarında Rus rekoru!

Konut satışında yıllık gerileme 5 aydır devam ederken, yabancıya satışta da zirve görüldü. Ocak-kasım döneminde yabancılar Türkiye’den 61 bini aşkın konut satın alırken, Ruslar, geçen ay 2 bin 575 konut alarak aylık bazda da rekora imza attı.

Beyaz eşya satışlarında toparlanma! Satışlar yüzde 9 arttı!

Türkiye'de yükselen enflasyona bağlı olarak beyaz eşya fiyatlarında artışlar devam ediyor. Buna karşın evlerin vazgeçilmez ürünlerinin satışlarında azalma olmadı. TÜRKBESD verilerine göre beyaz eşya satışları Ekim'de yüzde 9 arttı.

Yabancıya konut satışı yüzde 26,9 arttı! O ilde her üç konuttan biri yabancıya satıldı!

Yabancılara yapılan konut satışları 2022'nin ilk 10 ayında, 2021'in aynı dönemine göre yüzde 26,9 yükseldi. Antalya'da ise satılan her üç konutun biri yabancılar tarafından alındı. İşte yabancıya konut satışındaki son durum...

Konut üretimi de satışları da durdu peki fiyatlar düşecek mi?

Konut fiyatları düşecek mi? Yabancıya satış durdurulacak mı? Fiyatların yükselmesinde enflasyon mu düşük faiz politikası mı daha etkili?

2016da yabancıya satışlar yüzde 20 artacak Haberi

2016da yabancıya satışlar yüzde 20 artacak

Bu isimlerden Osman Soysal, İbrahim Halil Genç ve Hakan Buvan bu öngörüde seçimlerin ardından beliren tablonun rol oynadığı kanaatinde.


CNR Emlak 2015’te bir araya gelen emlak ve müteahhitlik şirketlerinin temsilcileri yabancıya satışlardan umutlu. Fuarda müşterilerine yatırım alanlarını anlatan, yönlendirmelerde bulunan Anka Invest’in ortaklarından Osman Soysal, seçimlerin ardından yabancılara satışın artacağını vurguluyor.


Soysal, “2016 itibari ile hem yerli hem yabancı tarafında artışlar olacaktır. Artışlar 2010, 2011 ve 2012’de olduğu gibi aynı istatistikle devam edecektir. Yani yüzde 15-20 artışlar devam edecektir.” diyor.


Fuarda yatırımcılara Future Park adlı projesini ve danışmanlık hizmetlerini sunan Hiper İnşaat’ın Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Halil Genç de şunları dile getiriyor:


“Tabii bundan böyle her şey daha iyi olacak. Seçimlerin ardından istikrar geldi. Bundan böyle yerli ve yabancı yatırımlar artacak, 2015 ve...