24 / 04 / 2024

2018 gayrimenkul vergi dönemi

2018 gayrimenkul vergi dönemi

Gayrimenkul sahipleri ile gayrimenkulünü satarak ya da kiraya vererek gelir elde edenlerin mükellefi olduğu vergiler için ilk taksit dönemi haftaya başlıyor..

2018 gayrimenkul vergi dönemi 15 gün sonra başlıyor!

Vergi takvimine göre gayrimenkuller için ödenecek emlak vergisi, çevre temizlik vergisi, kira gelir vergisi ve değer artış kazancı vergisi için 1. taksit dönemi 15 gün sonra başlıyor..

2018 gayrimenkul vergi dönemi 1 ay sonra başlıyor!

2018 yılı vergi takvimine göre, emlak vergisi, çevre temizlik vergisi, değer artış kazancı vergisi, kira vergisi ödemeleri 1 ay sonra başlıyor..

Gayrimenkul alıp 5 sene içinde satanlara vergi şoku! Tek tek hesaplandı: 2023 için 55, 2024 için 87 bin TL!

Gayrimenkul alıp 5 sene içinde satanlar, değer artış kazancı şeklinde elde ettikleri bu kazançları için vergi ödüyor. Peki bu vergi nasıl hesaplanıyor? 

SPK Başkanı Gönül açıkladı: Gayrimenkul değerlemesi ile vergi kaybı önlenecek!

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) Başkanı İbrahim Ömer Gönül, tüm tapu işlemleri için gayrimenkul değerlemesinin yapılması, gerek vergi kaybını önlemesine gerekse hem alıcının hem de satıcının değer konusunda daha sağlıklı işlem yapabilmesine imkan vereceğini açıkladı.

Çeşme Vergi Dairesi 1.6 milyon TL'ye gayrimenkul satıyor!

Çeşme Vergi Dairesi Müdürlüğü, İzmir ili, Çeşme ilçesi, Alaçatı Mahallesi, 16056 Sokak'ta yer alan gayrimenkulü satıyor. Satışa sunulan gayrimenkulde tek katlı yapı yer alıyor. İşte fiyatı ve tüm merak edilen ayrıntılar...

Gayrimenkul alan şirketlere vergi avantajı!

Hürriyet Gazetesi köşe yazarı Ahmet Karabıyık, bugünkü köşesinde gayrimenkul alımı yapan şirketlerin vergi ödemelerini kaleme aldı.

Gayrimenkul sahipleri dikkat! Evini satan vergi ödeyecek mi?

Gayrimenkul alındıktan 5 tam yıl içinde elden çıkarılırsa değer artışı kazancı şeklinde vergilendiriliyor. Eğer elden çıkarma 5 yıldan daha fazla bir sürede yapılmışsa, elde edilen kazanç değer artışı kazancı olarak vergilendirilmez. Peki evini satan vergi ödeyecek mi? İşte detaylar...

Kuyumcukent Gayrimenkul 2020 yılı 4. dönem kurum geçici vergi beyannamesi!

Kuyumcukent Gayrimenkul'ün 1 Ocak 2020 ile 31 Aralık 2020 hesap dönemine ilişkin gelir tablosu, geçici vergi beyannamesi ekinde Vergi Dairesi'ne sunuldu.

Edip Gayrimenkul 2020 yılı geçici vergi beyannamesi!

Edip Gayrimenkul'ün Sermaye Piyasası Mevzuatına göre düzenlenmemiş ekteki 1 Ocak 2020 ile 31 Aralık 2020 dönemine ait gelir tablosu, geçici vergi beyannamesi ekinde vergi dairesine verildi.

GSD Denizcilik Gayrimenkul 2020 yılı geçici vergi beyannamesi!

GSD Denizcilik Gayrimenkul'ün 1 Ocak 2020 ila 31 Aralık 2020 dönemine ilişkin geçici vergi geyannamesi ekinde vergi dairesine sunuldu.

İhlas Gayrimenkul 2020 yılı geçici vergi beyannamesi!

İhlas Gayrimenkul'ün 1 Ocak 2020 ila 31 Aralık 2020 dönemine ilişkin geçici vergi beyannamesi ekinde mükellefi olduğu Yenibosna Vergi Dairesi Müdürlüğü'ne sunuldu.

Kuyumcukent Gayrimenkul'ün 2. dönem Geçici Vergi Beyannamesi!

Kuyumcukent Gayrimenkul'ün 1 Ocak 2020- 30 Haziran 2020 hesap dönemine ilişkin Gelir Tablosu, Geçici Vergi Beyannamesi ekinde Vergi Dairesi'ne sunuldu. 

Gayrimenkul kiralamalarındaki vergi tevkifatı yüzde 10’a düştü!

Gayrimenkul kiralamalarındaki vergi tevkifatı oranı yıl sonuna kadar yüzde 20'den yüzde 10’a düşürüldü.

GSD Denizcilik Gayrimenkul'ün 3 aylık geçici vergi beyannamesi!

GSD Denizcilik Gayrimenkul'ün 01.01.2020–31.03.2020 dönemine ait geçici vergi beyannamesi yayınlandı. Sermaye Piyasası Mevzuatına göre düzenlenen beyanname İkitelli Vergi Dairesi'ne sunuldu. 

İhlas Gayrimenkul 2019 yılı için kar payı dağıtacak mı?

İhlas Gayrimenkul, Vergi Usul Kanunu hükümlerine göre, hazırlanan konsolide bilançomuzda 42 milyon 530 bin 250 TL, net dönem karı gerçekleşti.

2018 gayrimenkul vergi dönemi Haberi

2018 gayrimenkul vergi dönemi

Gayrimenkul sahiplerinin mükellef olduğu emlak vergisi, çevre temizlik vergisi ile gayrimenkulünü satarak ya da kiraya vererek gelir elde edenlerin mükellef olduğu kira gelir vergisi ise değer artış kazancı vergisinin 2018 yılı ilk taksit dönemi haftaya 1 Mart itibariyle başlıyor.

Geçtiğimiz sene evini kiraya verip gelir elde edenler hem emlak vergisi hem de kira gelir vergisi ödeyecek, evini satanlar ise değer artış kazancı vergisini varsa geçmiş dönem emlak vergisi borcunu ödeyecek. Bu sene evin emlak vergisi borcunu yeni malik ödemeye başlayacak. Çevre temizlik vergisi ise gayrimenkulü kullanan kimseler tarafından ödenecek. Bu kişi malik de olsa kiracı da olsa mükellef olunacak.

Vergi dönemleri


Senede iki eşit taksit halinde ödenebilen gayrimenkul vergilerinin ilk ve ikinci taksit dönemleri ise şu şekilde;

Emlak vergisi
1. taksit dönemi:...