28 / 03 / 2024

2019 Mayıs ayı kira artış oranları

2019 Mayıs ayı kira artış oranları

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından enflasyon oranları açıklandı. Böylece 2019 Mayıs ayı kira artış oranları belli oldu. İşte kira artış oranları Mayıs 2019...

2019 Mayıs ayı kira artış oranları yarın açıklanacak!

Mayıs ayında gayrimenkul kira sözleşmesi yenilenecek olan kiracılara ne kadar zam yapılacağı TÜİK tarafından açıklanıyor. 2019 Mayıs ayı kira artış oranları yarın açıklanacak.

Karaman'da Mayıs ayında 96 konut satıldı!

Türkiye İstatistik Kurumu, konut satış istatistiklerini bugün saat 10:00'da resmen açıkladı. TÜİK tarafından açıklanan verilere göre, Karaman'da Mayıs ayı içerisinde 96 konut satıldı...

Enflasyon mayıs ayında yüzde 0.89 arttı!

Türkiye İstatistik Kurumu, mayıs ayı enflasyon verilerini açıkladı. Tüketici fiyatları aylık bazda yüzde 0.89 artış gösterdi. Nisan ayında yüzde 17.14'e kadar çıkan yıllık TÜFE, Mayıs ayında yüzde 16.59 oldu.

Mayıs ayı kira yardımları ne zaman yatacak?

Milyonlarca esnafın merakla beklediği Mayıs ayı kira ödemelerinin ne zaman yapılacağı merak konusu oldu. 31 Mayıs'ta başvuruların sona erdiği kira yardımı için bakanlıktan açıklama bekleniyor. 

2021 Mayıs ayı kira artış oranları belli oldu!

Ev sahipleri ve kiracıların en çok arattığı ve en çok merak ettiği konular arasında yer alan enflasyon oranları Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından bugün saat açıklandı, böylece 2021 Mayıs ayı kira artış oranları da belli oldu.

Ataköy-İkitelli Metro Hattı Mayıs ayı sonunda açılıyor!

İstanbul Büyükşehir Belediye Sözcüsü Murat Ongun, Ataköy-İkitelli Metro Hattı için test sürüşlerinin bugün başlayacağını dile getirdi. Metro hattı Mayıs ayı sonunda hizmete açılacak. 

ABD'de inşaat harcamaları Mayıs ayında yüzde 2,1 azaldı!

ABD'de inşaat harcamaları, Mayıs ayında piyasa beklentisinin aksine aylık yüzde 2,1'lik azaldı.

Mayıs ayında 513 teşvik belgesi verildi!

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından Mayıs ayında farklı sektörlerden 513 kurum ve kuruluşun toplam 10 milyar 954 milyon lira tutarındaki yatırımlar için teşvik belgesi düzenlendi. 

ABD'de bekleyen konut satışları Mayıs ayında rekor seviyede arttı!

ABD'de, bekleyen konut satışları, Mayıs ayında aylık yüzde 44,3 artarak rekor seviyede yükseldi.

ABD'de yeni konut satışları Mayıs ayında beklentiyi aştı!

ABD'de yeni konut satışları, Mayıs ayında  aylık yüzde 16,6 artışla 676 bine çıktı ve piyasa beklentilerinin üzerinde bir artış gösterdi.

ABD'de ikinci el konut satışları Mayıs ayında beklenenden fazla düştü!

ABD'de ikinci el konut satışları, Mayıs ayında bir önceki aya göre yüzde 9,7 azalışla 3,91 milyona geriledi ve piyasa beklentisinin üzerinde bir düşüş gösterdi.

ABD'de konut başlangıçları Mayıs ayında beklenenden az arttı!

ABD'de konut başlangıçları, Mayıs ayında bir önceki aya göre yüzde 4,3 artışla 974 bine yükseldi.

Konya'da Mayıs ayında bin 250 konut satıldı! 

Türkiye genelinde konut satışları 2020 Mayıs ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 44,6 azalarak 50 bin 936 olarak kaydedildi. Konya'da ise Mayıs 2020'de bin 250 konut satışı gerçekleşti.

Merkez Bankası Mayıs Ayı Fiyat Gelişmeleri Raporu yayımlandı!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Aylık Fiyat Gelişmeleri Raporu'na göre, mayıs ayında temel mal grubu yıllık enflasyonu, Türk lirasındaki değer kaybının yansımaları ve salgına bağlı etkilerle yükseldi.

2019 Mayıs ayı kira artış oranları Haberi

2019 Mayıs ayı kira artış oranları


Gayrimenkul kira sözleşmesi yenilenen kiracılara yıllık olarak zam yapılıyor. Bu zammın nasıl hesaplanacağı da Borçlar Kanunu kapsamında yer alıyor. Kanunen meskendeki kiracıya üretici fiyat endeksi oranlarından daha yüksek bir oranda bir zam yapılamıyor. 

Buna karşın, geçtiğimiz sene içerisinde enflasyon oranlarında yaşanan yükselişlerin kiralara olumsuz yansıması sebebi ile kira artışı hesaplamasında değişikliğe gidildi. 

Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Strateji Bütçe Başkanlığı tarafından hazırlanan Orta Vadeli Ekonomi Programı (2019-2021) geçtiğimiz Eylül ayında açıklandı. Yeni Ekonomi Paketi gereğince kira zamları artık üretici fiyat endeksi oranlarına göre hesaplanamayacak, kira artış oranına dair üst sınır tüketici fiyat endeksi (TÜFE) oranlarına göre belirlenecek. 

Yapılan değişikliklere göre Türk Borçlar Kanunu'nun Tüketici Fiyat Endeksi'ndeki (TÜFE) 12 aylık ortalamalara göre değişim oranının esas alınacağına ilişkin hüküm, kira sözleşmeleriyle akdedilmiş diğer...