19 / 04 / 2024

2020 strateji ve eylem planı

2020 strateji ve eylem planı

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Türkiye’nin ilk Ulusal Akıllı Şehirler Stratejisi ve Eylem Planı’nı hazırladı. Plan kapsamında şehircilikte akıllı dönem 81 ilde devreye alınacak. İl il yaşanabilir şehirler endeksi hazırlanıp, her yıl yenilenecek.

Kamu kurumlarının deprem harcamaları için tahsis ettiği kaynağın büyüklüğü 1 trilyon 139,7 milyar lira oldu!

Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı, bütün kamu kurumlarının geçen sene deprem harcamaları için tahsis ettiği kaynağın büyüklüğünün, bağış hesaplarıyla birlikte 1 trilyon 139,7 milyar liraya ulaştığını açıkladı.

Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı 15 uzman yardımcısı alıyor! 35 yaşından küçük herkes başvurabilir! 

Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı 15 uzman yardımcısı alımı detayları belli oldu. Peki kimler başvurabilir? İşte ayrıntılar...

Orta Vadeli Program boyunca istihdamın yıllık 909 bin kişi artması bekleniyor!

Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı, OVP sürecince istihdamın yıllık ortalama 909 bin kişi artmasının beklendiğini, işsizlik oranın ise 2026’da yüzde 9,3 seviyesinde gerçekleşmesinin beklendiğini paylaştı.

Memur, işçi ve emekli maaşlarında uçurum: Kimin maaşı kaç lira oldu? Hemen bu rakamlara göz atın! 

Memur, işçi ve emekli maaşları arasındaki fark, Strateji ve Bütçe Başkanlığı’nın seçilmiş ücret ve maaşlara ilişkin göstergelerin yer aldığı tabloda ortaya çıktı. İşte o rakamlar...

Depremzedelere yapılacak destek ödemesi 130 milyar TL! Kalem kalem açıklandı: Taşınma, kira, acil ihtiyaç yardımı...

Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı, depremden etkilenenler için yapılacak hane başı destek ödemelerini peş peşe açıkladı. Depremzedelere yapılacak destek ödemesi 130 milyar TL! Kalem kalem açıklandı: Taşınma, kira, acil ihtiyaç yardımı...

Asrın felaketinin maddi boyutu belli oldu

Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı, 2023 sensesi Kahramanmaraş ve Hatay zelzeleleri Raporu'nda zelzelenin yol açtığı hasarın Türkiye ekonomisi üstünde yaklaşık 2 trilyon TL'lik (103,6 milyar dolar) yük oluşturacağını öngördü.

Cumhurbaşkanlığı depremin faturasını hesapladı! İşte kalem kalem deprem felaketinin ekonomiye maliyeti!

Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı’nın raporuna göre, Kahramanmaraş ve Hatay depremlerinin yol açtığı felaket Türkiye ekonomisine 2 trilyon liraya mal olacak.

İğneden ipliğe her şeyi ilgilendirecek rakam açıklandı

Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Strateji ve Bütçe Başkanlığı hazırladığı raporunda yılsonu enflasyon tahminin yüzde 65 olarak açıkladı. Türkiye İstatistik Kurumu son olarak enflasyonu Eylül ayından yüzde 83,45 olarak açıklamıştı.

Bütçe çıldırdı 5 ayda 500 milyar lira açık bekleniyor

Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Strateji ve Bütçe Başkanlığınca ortak hazırlanan Orta Vadeli Program’da, 2022 yılının ilk 7 ayında 29,5 milyar Türk Lirası fazla veren merkezi yönetim bütçesinin yılın geride kalan 5 aylık döneminde 490,7 milyar lira açık vermesi bekleniyor.

Borcu olanlar dikkat! Faizler siliniyor: Başvurmak yeterli…

Yüzbinlerce vatandaşa müjde… 31 Aralık 2020 tarihi ve öncesinde kredi borcu olanlara taksitlendirme imkânı veriliyor. 30 Eylül 2022’ye kadar başvuran herkesin temerrüt faizinin tamamı silinecek. İşte detaylar…

Taşınmaz Ticareti Yönetmeliği'ne emlak sektörünün temsilcilerinden tepki!

Ticaret Bakanlığı tarafından ilk olarak 5 Haziran 2018'de, ikincisi 14 Ekim 2020'de ve üçüncüsü 16 Nisan 2021'de yayınlanarak yürürlüğe alınan Taşınmaz Ticareti, emlak ofislerindeki ve emlak sektöründeki beklentiyi karşılamadı. 

2022 Yılı Cumhurbaşkanlığı Yıllık Programı Resmi Gazete'de yayımlandı!

Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Strateji ve Bütçe Başkanlığınca hazırlanan 2022 Yılı Cumhurbaşkanlığı Yıllık Programı'nın Onaylanması Hakkında Karar Resmi Gazete'nin mükerrer sayısında yayınlandı. 

İstanbul'da deprem için 800 bin TL kaynak ayrıldı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın Strateji ve Geliştirme Başkanlığı, “İstanbul’a 2021 yılında bakanlığınız tarafından depreme karşı önlem almak için ayrılan kaynak miktarı nedir?” sorusuna yanıt verdi. Yanıtta ayrılan kaynağın 800 bin Türk Lirası olduğunu ifade etti. 

2020 strateji ve eylem planı Haberi

2020 strateji ve eylem planı

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Türkiye’nin ilk ‘Ulusal Akıllı Şehirler Stratejisi ve Eylem Planı’ hazırlandı. Şehircilik tarihinde yeni bir dönem başlatmak amacıyla çalışmalara başlayan bakanlık 1.5 yıl boyunca bu eylem planı üzerinde çalışıyor. Son haline getirilen plan Cumhurbaşkanlığına da gönderildi. Bu adım ile tüm şehirlerde akıllı sistemlerin devreye alınıp, kaynakların verimli ve etkin kullanılması hedefleniyor. Şehirlerde atılacak önemli adımlarla milli ekonomiye destek sağlanırken, iklim değişikliği ile mücadele alanında da etkin yönetmeler geliştirilecek.

YAŞANABİLİR ŞEHİRLER

Hürriyet Gazetesi'nden Gülistan Alagöz'ün haberine göre; Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un bugün detaylarını açıklayacağı strateji ve eylem planında en dikkat çeken maddelerden biri şehirlerin olgunluk seviyelerine yönelik. Bu kapsamda şehirlerin olgunluk seviyeleri tüm bileşenleriyle belirlenecek, il il yaşanabilir şehirler endeksi oluşturulacak. Ülkede her yıl güncelleme yapılıp ihtiyaçlar tespit edilecek. Mevcutta Türkiye’de belediyelerin yüzde...