26 / 04 / 2024

28 maddelik kanun teklifi 2019

28 maddelik kanun teklifi 2019

Artık kimsenin konut mağduru olmayacağını söyleyen Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum,  "Buralarda dönüşüm uygulamalarımızı maliklerin muvafakati aranmaksızın re'sen yapacağız'' dedi.

Kiracı ve ev sahibi anlaşmazlıklarında yeni adım! İşte EVSIAD'ın hazırladığı 25 maddelik kira kanun tasarı teklifi!

Geçen sene kiralarda yaşanan fahiş artışlar nedeniyle kira artış oranına sınırlama getirilmişti. Gözler alınacak yeni kararlara çevrilmişken Ev Sahibi İş İnsanları (EVSIAD) Oluşumu'ndan da kira kanun tasarı teklifi geldi. İşte 25 maddede o teklif...

Vatandaş da korunacak! 5, 50, 250 milyon liraya kadar para cezası geliyor!

Perakende ticareti düzenleyen, tedarik zincirinde haksız ticari uygulamaları son erdirmeyi amaçlayan 21 maddelik kanun teklifi Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı'na sunuldu.

Yarın Meclis’e gelecek! Maske takmama cezaları siliniyor mu?

Yarın Meclis’e gelmesi beklenen 52 maddelik kanun teklifi hazırlandı. Kanun teklifine son anda eklenen maddeyle salgın döneminde maske takmayanlara verilen cezaların silinmesi bekleniyor. İşte detaylar…

AK Parti ekonomiye yönelik 4 maddelik yasa teklifini sundu!

AK Parti'nin Vergi Usul Kanunu ve Kurumlar Vergisi Kanununda değişiklik öngören 4 maddelik kanun teklifi Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı'na sunuldu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan vergi müjdesi!

AK Parti, vergi muafiyeti de dahil olmak üzere 56 maddelik kanun teklifi hazırladı. Hükümetin üzerinde çalıştığı ekonomik paketin detayları ortaya çıkmaya başladı.

Borcu olanlar dikkat! Faizler silinecek!

Milyonlarca vatandaşı ilgilendiren borçların yeniden yapılandırılmasını, vergi matrahını ve vergi artışını ve sicil affını içeren 15 maddelik kanun TBMM'ye sunuldu.

Yapı kayıt belgeli Hazine taşınmazlarını satın alma fırsatı!

AK Parti Grubu, çevre ve şehircilik alanında bir dizi uygulama değişikliği için 28 maddelik yasa teklifi hazırladı. Teklif kapsamında yapı kayıt belgesi alınan Hazine taşınmazını satın almak isteyenlere 31 Aralık 2019 tarihine kadar başvuru süresi veriliyor.

Afetlerde yıkılan bina için re'sen dönüşüm!

AK Parti, çevre ile ilgili önemli düzenlemeler içeren 28 maddelik kanun teklifini dün TBMM Başkanlığı'na sundu. Teklifle resen dönüşüm uygulamalarının başlatılmasının önü açılıyor.

Yeni torba yasada inşaat sektörüne neler çıktı?

AK Parti, ekonomik büyümeye katkı sunacak, sosyal yardımlardan vergi indirimine kadar vatandaşın doğrudan gelir ve refah düzeyini etkileyecek ve iyileştirecek olan 71 maddelik kanun teklifini Meclis’e iletti.

İnşaatta KDV netleştirildi!

İş dünyası, Katma Değer Vergisi (KDV) işlemlerinde iade ve birikmiş sorunlarda radikal değişikler getirecek olan Maliye Bakanlığı’nca hazırlanan 25 maddelik kanun tasarısı onay bekliyor.

Torba Kanun Teklifi'nin 12 maddesi daha kabul edildi!

TBMM Genel Kurulu'nda görüşülen, "torba kanun teklifinin" 12 maddesi kabul edilerek, 28. maddeye gelindi. İlk ve tek konut satın alımlarında devlet katkısı ödenecek.

Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı Kurulması Hakkında Kanun tam metni!

Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı Kurulması Hakkında Kanun, 28 Haziran 2014 tarihinde 29044 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. İşte 6546 sayılı kanunun tam metni...

Türk Ceza Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun tam metni!

Türk Ceza Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun 28 Haziran 2014 tarihinde 29044 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte Türk Ceza Kanunu kapsamında yapılan değişiklikler...

28 maddelik kanun teklifi 2019 Haberi

28 maddelik kanun teklifi 2019

Hükümet tarafından milyonlarca vatandaşın mağdur olduğu sorunlar çözülecek. Bu kapsamda kentsel dönüşümden tapuya, mülkiyet sorunundan 2B arazilerine kadar pek çok konuda yaşanan mağduriyetler ortadan kalkacak.

Sabah Gazetesi'nden Hazal Ateş'in haberine göre; önceki gün Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonu'na sunulan 28 maddelik kanun teklifiyle vatandaşın özellikle kentsel dönüşüm sürecinde yaşadığı sıkıntıların birçoğunun çözülmesi planlanıyor. 

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum; yaptığı açıklamada, yapılacak tüm iyileştirmeleri sahada yaptıkları gözlemler ve vatandaşlarla yaptıkları istişareler sonucunda belirlediklerini kaydetti.

KÖKÜNDEN ÇÖZÜM

Kanun teklifindeki en dikkat çeken madde, riskli bölgelerde uygulamaların bakanlık tarafından re'sen yapılacak olması oldu. Teklifin kabul edilmesi durumunda, kendiliğinden çöken, zemini kayan, heyelan, yangın, patlama gibi nedenlerle ağır hasar gören yapılar bakanlık tarafından yenilenebilecek.
 
Kartal ve Kağıthane'de yaşanan bina çökmelerini hatırlatan Bakan Kurum,  "Buralarda...