28 / 03 / 2024

2b arazilerinde 3. kişilerin durumu

2b arazilerinde 3. kişilerin durumu

2B'de 3.kişilerin durumu konusunda hak sahiplerinin arazilerini satın alamaması halinde 2-B'li araziler için 3. kişilere yönelik ihale açılması planlanıyor. İhale açılacak kişilerin rayiç bedelde yapılan indirimden faydalanamayacağı belirtiliyor...

2B arazilerinde intifa hakkı devredilebilir mi?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde 2B arazisinin ne olduğunu ve intifa hakkının devredilip devredilemeyeceğini kaleme aldı.

2B'den 3 yılda 1,7 milyar lira gelir bekleniyor!

2020 yılı bütçe teklifine göre, 2B taşınmazlarının satışından 3 senede yaklaşık 1,7 milyar lira, Hazine'ye ait tarım arazilerinin satışından da 286,3 milyon lira gelir elde edilmesi öngörülüyor

2B arazi ödemeleri için son 3 gün!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, 2B arazileri ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Kurum, vatandaşların en geç 30 Kasım'a kadar başvuru ve ödemelerini yapmaları gerektiğini söyledi.

2B arazilerinden 2 milyar TL gelir bekleniyor!

2019 yılı bütçe teklifine göre, 2B taşınmazlarının devrinden 3 senede yaklaşık olarak 2 milyar TL, satışından ise 4 milyon TL gelir elde edilmesi öngörülüyor.

2B arazilerinde 748 bin hak sahibi tapusuna kavuştu!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, 2B arazileriyle ilgili önemli açıklamalar yaptı. Kurum, 2B arazilerinde 748 bin hak sahibinin tapusuna kavuştuğunu söyledi.

2B arazilerinden 3 yılda 2.4 milyar TL gelir bekleniyor!

2018 yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Tasarısı verilerine göre 2B arazilerinden 3 yılda 2.4 milyar TL gelir bekleniyor. 

2B arazilerinde başvurular yeniden uzatıldı!

2B arazisi başvuruları, verilen ek süre ile 7 Eylül 2017 tarihinde sona ermişti. Ancak bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanan Bakanlar Kurulu Kararı ile bu süre 6 ay daha uzatıldı..

2B arazisi başvurularında son 3 gün!

7 Mart'ta sona eren ancak yeniden 6 aylık süre uzatımı gelen 2B arazisi başvuruları için son 3 gün kaldı. Hak sahiplerinin başvurularını bu süre içinde yapmaları gerekiyor..

2B arazisi başvurularında son 6 gün!

2B arazilerinde başvuru süresi 7 Eylül'e ertelenmişti. Buna göre 2B arazisi başvurularında son 6 gün kaldı..

Zeytinlik arazilerinde 3 kilometre sınırı kaldırılıyor!

BİLİM, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nca hazırlanan yeni taslak, tartışma yaratacak düzenlemeleri beraberinde getiriyor. “Üretim reform paketi kanun tasarısı taslağıyla” zeytinlik yakınına sanayi tesisi kurulmaması yönündeki yasak büyük ölçüde kaldırılıyor.

2B ve tarım arazilerinde hak sahibi 350 bin kişiye müjde!

2B ve tarım arazilerinde hak sahibi 350 bin kişiye müjdeli haber geldi. 2B’de bedeli ödemeyen, taksiti geciktirenlere bir şans daha verilecek. Naci Ağbal, “Vatandaşlara yeni bir başvuru hakkı getiriyoruz. Arazi bedelleri güncellenecek” dedi

Kepez Çankaya Mahallesi'nin değeri 3'e katlanacak!

Başkan Hakan Tütüncü, simge eser, 200 dönümlük rekreasyon alanı, 1000 yataklı bölge hastanesi ve EXPO 2016 yolu yatırımlarıyla, 2B problemi çözülen Çankaya Mahallesi'nin değerini 3'e katlayacağını söyledi.

Gebze'deki 2B arazilerinde hak mahrumiyeti yaşanmayacak!

Adnan Köşker, Yavuz Selim'de bulunan kıraathaneleri ziyaretinde vatandaşlara 2B arazileri sorununun çözümüne ilişkin bilgi verdi. Başkan Köşker, sorunun hak mahrumiyeti yaşanmadan çözüleceğini söyledi.

2b arazilerinde 3. kişilerin durumu Haberi

2b arazilerinde 3. kişilerin durumu


2B'de 3.kişilerin durumu!


Orman özelliğini yitirmiş 2-B arazileriyle ilgili yasa tasarısında, hak sahiplerine doğrudan satılacak olan taşınmazların satış bedelinin rayiç bedelin yüzde 70'i olduğu biliniyor. 2B arazisinin satış bedelini peşin ödeyenlere ise yüzde 20 indirim uygulanıyor.


Hak sahipleri, belediye ve mücavir alanlarda 3 yıla yayılan 6 eşit taksitle, bunların dışındaki alanlarda da 4 yıla yayılan 8 eşit taksitle ödeme yapabiliyor. Milli Emlak Genel Müdürlüğü'nden verilen bilgiye göre, hak sahibi olan ancak rayiç bedel üzerinden hesaplanacak arazi bedelini ödeyemeyenler hak sahipliğinden mahrum kalıyor. 


Arazileri satın alamayan bu kişilerin 2-B'li arazileri için 3.kişilere yönelik ihale açılması planlanıyor ve hak sahibi olmadan ihale yöntemi ile 2-B'li arazileri satın alacak kişiler ise rayiç bedelde yapılan yüzde 30 indirimden faydalanamıyor. Parası olup peşin ödeme yapmak isteyenler rayiç...