20 / 04 / 2024

2b devir bedelleri

2b devir bedelleri

2B rayiç değer tespitinin amacı ilk olarak rayiç bedel tespitinde ortaya çıkabilecek anlaşmazlıkların engellenmesidir. 2B alanlarının piyasa rayiç bedel tespiti ile bilirkişilik görevinin üstlenilmesi amaçlanıyor...

Tapu masrafı nasıl hesaplanır? Tapu devir masrafları nelerdir?

Gayrimenkullerin alım-satım işlemleri gerçekleştirilirken alıcı ve satıcının bazı bedelleri ödemesi gerekiyor. Peki, Tapu masrafı nasıl hesaplanır? Tapu devir masrafları nelerdir? İşte tapu devir masraflarına dair tüm detaylar...

2B arazi bedelleri için düzenleme yapılmalı!

Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol, 2B arazilerinin kullanıcılara satışıyla ilgili karara karşı çıktı, “Belirlenen bedeller iptal edilmeli, makul bir düzenleme yapılmalı” diye açıklama yaptı. 

Hatay'daki 2B arazilerinin rayiç bedelleri TBMM'de!

CHP Hatay Milletvekili Birol Ertem, Hatay'daki 2B arazilerinin rayiç bedellerinin belirlenmesine ilişkin soru önergesi hazırladı. Ertem sorularının Orman Ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu tarafından cevaplandırılmasını istedi..

Kocaeli Diliskelesi'nde 2B arazi bedelleri açıklandı mı?

Kocaeli'nin Dilovası içesine bağlı Diliskelesi Mahallesi’nde 2/B arazi bedelleri hala açıklanmadı. Mahallede keşif yapıldı ancak bedeller sır gibi saklanıyor. Bölge sakinleri yüksek bir bedel belirlenecek olması dolayısıyla endişeli.

2B ve tarım arazilerinde hak sahibi 350 bin kişiye müjde!

2B ve tarım arazilerinde hak sahibi 350 bin kişiye müjdeli haber geldi. 2B’de bedeli ödemeyen, taksiti geciktirenlere bir şans daha verilecek. Naci Ağbal, “Vatandaşlara yeni bir başvuru hakkı getiriyoruz. Arazi bedelleri güncellenecek” dedi

2b arazileri rayiç bedelleri sorgulama!

6831 Sayılı Orman Kanunu’nun 2. Maddesi ‘B’ bendi için kullanılan bir kısaltma olarak bilinen 2b arazilerin satışı rayiç bedelleri üzerinden yapılıyor. İşte, 2b arazileri rayiç bedelleri sorgulama!

2b arazilerin satışında rayiç bedel ne kadar?

Orman vasfını kaybetmiş hazine araziler 2b arazisi olarak ifade ediliyor. 2b arazilerin satışı rayiç bedelleri üzerinden yapılıyor. Peki, 2b arazilerin satışında rayiç bedel ne kadar?

2b arazileri rayiç bedelleri 2015!

2b arazi satış işlemleri için deftarlıklara ya da il müdürlüklerine başvuru yapılıyor. 2b satış işlemlerinde rayiç bedelinin ödenmesi gerekiyor. İşte, 2b arazileri rayiç bedelleri 2015!

Gökbel köyü 2B için ayaklandı!

Muğla’nın Ortaca İlçesi’nde, büyükşehirle birlikte mahalleye dönüştürülen köylerindeki orman vasfını kaybetmiş araziler (2B) için belirlenen rayiç bedelleri yüksek bulan Gökbel sakinleri, yürüyüş düzenledi. İşte yaşananlar...

Muğla Gökbel köyü sakinleri 2B arazileri için eylem yaptı!

MUĞLA'nın Ortaca İlçesi'nde, büyükşehirle birlikte mahalleye dönüştürülen köylerindeki orman vasfını kaybetmiş araziler (2B) için belirlenen rayiç bedelleri yüksek bulan Gökbel sakinleri, yürüyüş düzenledi..

Muğla'da 2B rayiç bedelleri eylemi yapıldı!

Ortaca ilçesinde kamuoyunda "2B" olarak bilinen, orman vasfını kaybetmiş hazine arazilerinin rayiç bedelini yüksek bulan vatandaşlar, eylem yaptı. Vatandaşlar, taşıdıkları dövizler ve attıkları sloganlarla, belirlenen rayiç bedellerine tepki gösterdi.

Tapu harç bedelleri 2015!

Mesken, işyeri, arsa ve arazi gibi taşınmaz malların mülkiyet devir işlemleri, tapu dairesinde gerçekleşiyor. Tapuda yapılan bu işlem için belli oranlarda tapu harç bedeli ödeniyor. İşte tapu harç bedelleri 2015...

2b arazileri rayiç bedelleri ne kadar?

Orman vasfını kaybetmiş hazine araziler 2b arazisi olarak tanımlanıyor. 2b, 6831 Sayılı Orman Kanunu'nun 2. maddesinin B bendi için kullanılan bir kısaltma olarak karşımıza çıkıyor. Peki, 2b arazileri rayiç bedelleri ne kadar?

2b devir bedelleri Haberi

2b devir bedelleri


Orman kadastrosu sınırları dışarısına çıkarılan orman vasfını kaybetmiş kanunun 2B maddesinde bahsi geçen araziler için piyasaya göre 2B rayiç değer tespitinin amacı ile;


-Rayiç bedel tespitinde ortaya çıkabilecek anlaşmazlıkların engellenmesi,

-Uluslar arası standartlar çerçevesinde değer tespitlerinin yapılması,

-Bilirkişilik görevinin üstlenilmesi,

-Değer tespitlerinde gerekli hukuki durumların ortaya konması

-Doğrudan satış sonrası hak sahiplerinin net bir şekilde ortaya konması,

-Güncelleme listeleri, kadastro tutanakları, kesinleşmiş mahkeme kararlarının incelenmesi,

-Yaşanacak sıkıntılar ve hak mahrumiyetlerinin engellenmesi,

-Satış bedeline esas oluşturacak rayiç bedel tespitinin objektif olarak yapılması,

-Özel kanunlar gereğince değerlendirilen alanların( kıyı alanı, sit alanı, askeri yasak alanı vs.) tespiti,

-Proje alanlarının belirlenmesi ve bu alanlarda kalan taşınmazların değerlendirilmesi,

-Devir bedellerinin tespiti gibi konularda uzman kişilerce değerleme hizmeti verilmiş olacaktır.



Nagihan...