19 / 04 / 2024

2b hak sahibi

2b hak sahibi

Orman vasfını yitirmiş, kadastro marifetiyle orman alanları dışına çıkartılmış alanlara 2b araziler deniyor. 2b arazilerin satışı sadece hak sahiplerine yapılabiliyor. Peki, 2b hak sahibi olarak tescil edilmeyenler neler yapabilir?

2B yasasının tarım arazileri ile ilgili hükümleri!

6831 sayılı Orman Kanunu'nun yani 2B yasasının tarım arazileri ile ilgili hükümleri arasında Hazineye ait tarım arazilerinden satışı mümkün olmayan yerlerin nereler olduğu da yer alıyor...

2B arazilerinin satış şartları!

2B arazilerinin satış şartları kapsamında kimlerin hak sahibi olacağı, satış bedelinin nasıl hesaplanacağı, ödeme seçenekleri, peşinatların ne zaman ödeneceği, taksitlerin zamanında ödenememesi gibi soruların cevabı haberimizde yer alıyor...

Rakamlarla 2-B

Sorun çözülürse ne olacak? Hangi şehirde? Ne kadar 2-B arazisi var?

Gaziantep'teki hak sahibi depremzedelere konteynerleri teslim edildi!

Gaziantep Valisi Davut Gül yaptığı açıklamada Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerinden sonra şehirdeki evleri yıkık, acil yıkılacak, ağır ve orta hasar alan hak sahibi tüm depremzedelere konteynerlerinin teslim edildiğini dile getirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Pendik'e kentsel dönüşüm müjdesi: Orta ve Dumlupınar'da 1.316 hak sahibi ile anlaşma yapıldı!

Cuumhurbaşkanı Erdoğan, Pendik ilçesi kapsamında kentsel dönüşüm ile ilgili de yeni müjdeleri verdi. Orta ve Dumlupınar mahallelerinde 1.316 hak sahibi ile anlaşma yapıldı.

TOKİ kura asil olarak hak sahibi oldunuz ne demek? TOKİ'den çıkan evi kiraya verebiliyor musun?

TOKİ kuraları bilindiği üzere milyonlarca kişinin gündemini oluşturmaktadır. Bu kapsamda TOKİ konut sahibi olacak kişilerin sorduğu sorularda da geniş yer kaplamaktadır. İşte o sorulardan bazıları!

TOKİ İstanbul kura çekimleri tam gaz! 9 günde 14 bin 838 hak sahibi resmen belirlendi! TOKİ İstanbul kura sorgulama 2023

TOKİ İstanbul kura çekimleri tüm hızıyla devam ediyor. 9 günde 14 bin 838 hak sahibi resmen belirlendi! TOKİ İstanbul kura sonuçları sorgulama 2023

17 soruda AFAD afet konutlarında kimler hak sahibi olabilir? Depremde konutu ve iş yeri hasar görenler hemen bakın!

17 soruda AFAD afet konutlarında kimler hak sahibi olabilir? Depremde konutu ve iş yeri hasar görenler hemen bakın...

TOKİ Ankara kuralarıyla bugüne kadar 14 bin 854 hak sahibi belirlendi!

TOKİ Başkanı Ömer Bulut TOKİ projeleri ile ilgili olarak yaptığı açıklamada 2 Ocak tarihinde başlayan Ankara'daki kuralarda bugüne kadar 14 bin 854 hak sahibi belirlendiğini söyledi.

Hesaplandı ve duyurulu! Hak sahibi dul eş ve yetimin maaş artışı ne kadar olacak?

TÜİK’in enflasyonu aşağı yukarı tahmin edilirken, buna göre emekliler yüzde kaç zam alacak, en düşük emekli maaşı kaç TL olacak? Bunun dışında hak sahibi dul eş ve yetimlerin maaşlarındaki artış ne kadar olacak?

TOKİ İlk Evim İlk İş Yerim projesinde 50 bin konutun hak sahipleri belirlendi!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığının ‘İlk Evim İlk iş Yerim’ projesi kapsamında yer alan sosyal konutlar için kura çekimleri hız kesmeden sürüyor. 7 Kasım tarihinde başlayan kuralarda bugüne kadar 23 ilde 50 bin konutun hak sahibi belirlendi.

Tam 7 bin 200 lira sahibi olacaksınız! Sadece başvurmanız yeterli! Acele edin hemen başvurun

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Türkiye Aile Destek Programı sonucunda hak sahibi olan kişilere ağustos ayı ödemelerinin bu hafta gerçekleşeceğini bildirdi. İşte program ile ilgili detaylar...

Başvuran kişilerin cepleri doluyor! Tam 7 bin 200 lira sahibi olacaksınız! Acele edin hemen başvurun

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Türkiye Aile Destek Programı neticesinde hak sahibi kişilere ağustos ayı ödemelerinin bu hafta yapılacağını bildirdi. İşte program ile ilgili detaylar...

Riskli Yapıyı Malik, Kiracı veya Sınırlı Ayni Hak Sahibi Olmaksızın Kullananlara Yardım Yapılması Kararında Değişiklik!

6306 Sayılı Kanun Kapsamında Riskli Yapıyı Malik, Kiracı veya Sınırlı Ayni Hak Sahibi Olmaksızın Kullananlara Yardım Yapılmasına Dair Kararda Değişiklik Yapılması Hakkında Karar bugünkü 31855 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

10 yıllık davada son karar verildi! Lübnanlı aile 3 milyar TL'lik mirasın hak sahibi oldu!

İstanbul İstinye‘de Lübnanlı armatör dedelerinden miras kalan yaklaşık 40 bin metrekare arazi için hukuk savaşı veren Cheeba ve Jaroud aileleri mirasçı olduklarına dair 10 sene önce açtıkları dava sonuçlandı. Lübnanlı aile 3 milyar liralık mirasın hak sahibi oldu.

Hak sahiplerinin bayram ikramiyelerine zam yapıldı! Destekler Nisan ayında hesaplara yatırıldı

Ramazan Bayramı 2 Mayıs Pazartesi günü kutlanacak. Bayramın bayram gibi geçmesi için milyonlarca emekli ve hak sahibi bayram ikramiyelerinin zamlanıp zamlanmadığını merak ediyor. Bayram ikramiyeleri yattı mı yatmadıysa ne zaman yatacak merak ediyor. İşte cevabı...

2b hak sahibi Haberi

2b hak sahibi

2b hak sahibi olarak tescil edilmeyenler neler yapabilir?

Türkiye Cumhuriyeti sınırları dahilinde, orman vasfını yitirmiş, kadastro marifetiyle orman alanları dışına çıkartılmış, bir daha geri kazanılamayan ve ıslah edilemeyen arazilere 2b arazi deniyor.


Bu arazilerin yüzde 80'i, Antalya, Mersin, Kocaeli ve Yalova gibi rantı yüksek illerde bulunuyor. Büyük kısmı zeytinlik, narenciye alanları ve otlaklardan oluşuyor. 


2b arazilerilerinin satışı sadece hak sahiplerine yapılıyor. Güncelleme listeleri veya kadastro tutanaklarına göre 2-B arazileri kullandıkları tespit edilen kişiler, süresi içinde başvurmaları ve belirlenen satış bedelini ödemeleri durumunda ‘hak sahibi' sayılıyor. Peki, 2b hak sahibi olarak tescil edilmeyenler neler yapabilir?


Hak sahiplerine satış işlemleri idarece, başvuru süresinin bittiği tarihten itibaren en geç altı ay içinde sonuçlanıyor. 2b başvuru şartları arasında; Başvuru tarihinde başvurunun yapılması, başvuru dilekçesinin il müdürlüklerine ya...