24 / 04 / 2024

2-B kapsamındaki araziler

2-B kapsamındaki araziler

Antalya’nın Aksu ilçesi köylüleri, 2-B kapsamındaki araziler için rayiç bedellerin neredeyse İstanbul Boğazı çevresindeki arazilere yakın belirlendiği gerekçesiyle eylem yaptı

2-B'deki 410 bin hektarlık araziden 316 bin 811'i dikkate alınacak!

Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, Türkiye genelinde 2-B kapsamındaki yaklaşık 410 bin hektarlık araziden 316 bin 811 hektarının dikkate alınacağını bildirdi.

Özelleştirme kapsamındaki bazı gayrimenkullerin satışı onaylandı!

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB), özelleştirme kapsamındaki bazı gayrimenkullerin satışına onay verdi.

CHP'den 2/B arazilerle ilgili açıklama!

CHP Genel Başkan Yardımcısı Torun, "2/B araziler için önerilen fiyat yoksul köylünün ödeyebileceği bir fiyat değildir" dedi...

Evora İstanbul 2. Bölge 2019 yıl sonu değerleme raporu!

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Evora İstanbul 2. Bölge projesi kapsamında 1 adet bağımsız bölüm ile ilgili olarak hazırlatılan 2019 yıl sonu gayrimenkul değerleme raporunu yayınladı...

Namık Çağatay: Kırılma yaklaşık 7.2 büyüklüğünde deprem üretir!

İstanbul’da yaşanan 5.8 büyüklüğündeki depremden sonra durumu değerlendiren Prof. Dr Namık Çağatay, “Marmara deniz tabanındaki fay 1766’dan bu yana kırılmamış. Kırılma zamanı geldi. Kırılma yaklaşık 7.2 büyüklüğünde deprem üretir” diye açıklama yaptı…

Beykoz’da 2/B arazilerine ait tapular dağıtılıyor!

Beykoz’daki 2/B çalışmaları kapsamında ilçenin farklı mahallelerinde yaşayan 119 ilçe sakini daha tapularına kavuştu.

Beykoz Zerzevatçı Mahallesi'nde 2/B tebligatları dağıtılıyor!

Beykoz'da yürütülen 2/B çalışmaları kapsamında Zerzevatçı Mahallesi’nde yaşayan 190 hak sahibine daha tapu tebligatları teslim edildi.

Beykoz Zerzevatçı Mahallesi 2/B tebligatları teslim ediliyor!

Beykoz’da yürütülen 2/B çalışmaları kapsamında Zerzevatçı Mahallesi’nde bulunan100 hak sahibi tapularına kavuşuyor.

TOKİ Maşuk 5.Bölge'de sözleşmeler imzalanıyor!

TOKİ Maşuk 5.Bölge 2. Etap kapsamındaki 410 konut için sözleşme dönemi bugün itibariyle başlıyor.

Şanlıurfa Maşuk 4. Bölge 2. Etap başvuru tarihleri 2018!

Şanlıurfa Maşuk 4. Bölge 2. Etap kapsamındaki dairelerin fiyatları 169 bin 937 TL ile 221 bin 489 TL arasında değişiyor. 

2/B yasasına ilişkin 5 soru mecliste!

2/B yasası olarak bilinen 6292 sayılı Kanun kapsamındaki uygulamalar TBMM'de konu oldu. CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı..

TOKİ Sincan Saraycık 2. Bölge 1. Etap ihalesi 26 Eylül'de!

TOKİ'nin Ankara Sincan'da başlattığı kentsel dönüşüm projeleri kapsamında inşa edeceği Sincan Saraycık 2. Bölge 1. Etap'ın ihale detayları belli oldu. Projenin ihalesi 26 Eylül'de yapılacak.

TOKİ Çorum Merkez 2. Bölge başvuru 2017!

TOKİ Çorum Merkez 2. Bölge başvuru dönemi bugün başlıyor. Alt Gelir grubu kapsamında inşa edilen projedeki 1 adet daire 1 oda 1 salon olarak tasarlandı.

Teşvik belgesi kapsamındaki gayrimenkullere vergi düzenlemesi!

İSTİB Başkan Yardımcısı İlhan Koyunseven, yatırım teşvik belgesi kapsamındaki binalardan ve arazilerden emlak vergisi alınmaması ilgili bir düzenleme yapıldığını anlattı.

2-B kapsamındaki araziler Haberi

2-B kapsamındaki araziler

Aksu ilçesi ve çevre köylerden sayıları 1000’i aşan grup, öğle saatlerinde Hacıaliler köyü meydanında toplandı. “Kanun güzel rayiç yüksek”, “Burası tarım bölgesidir, ticari alan değildir” yazılı dövizler taşıyan grup adına yapılan açıklamada “Muhtarlarımızın Antalya Defterdarlığı’nda yaptığı toplantıda ortaya atılan rayiç bedelleri çok fahiş ve gerçek değerlerinin kat kat üstünde. Bugün Aksu’da tarım arazilerinin yıllık kira bedeli 500-1000 TL, sulak arazide ise 200-250 TL’dir. Belirlenen rayiç bedeller, bu arazilerin neredeyse 100 yıllık kira bedeline denk geliyor” denildi.

Daha sonra kadınların oluşturduğu grup, Antalya-Alanya karayolunu trafiğe kapatmak istedi. Çevik Kuvvet’in izin vermediği grup “Arazilerimizi rantiyecilerin eline bırakmayacağız. Bizden neredeyse İstanbul Boğazı’ndaki arazilerin değeri kadar para istemeye hazırlanıyorlar. Bu araziler bize miras yolu ile dedelerimizden kaldı” diye tepki gösterdi.