25 / 04 / 2024

2bde proje alanları

2bde proje alanları

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, 2B' de proje alanı onaylanan yerleri Antalya, Bursa, Hatay, İstanbul, Kocaeli, Muğla, Sakarya ve Samsun olarak belirledi. Bu şehirlerde 2B taşınmazlarının devir işlemleri devam ediyor...

Esenler'deki 50 bin konutluk kentsel dönüşüm projesinde son durum ne? Yol haritası açıklanıyor! 

17 Ağustos'un 24'üncü yıl dönümünde, Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, Esenler'in yüzde 57’sinden fazlasını nasıl yenilediklerini, 50 bin konutluk Türkiye’nin en büyük kentsel dönüşüm projesindeki son durumu proje alanlarında açıklayacak. 

Deprem konutlarının proje alanlarında fay analizi yapılacak! TOKİ ve MTA'dan iş birliği!

Deprem konutlarının proje alanlarında fay analizi yapılacağı açıklandı. Konuya ilişkin son dakika detayları peş peşe açıklandı. İşte ayrıntılar...

No 27 Residence ve Stüdyo House geliyor! Özyurtlar Holding'ten İstanbul'a 2 yeni proje! 

İnşaat ve gayrimenkul sektörünün köklü markası Özyurtlar Holding,  iki yeni proje için düğmeye bastı. Beylikdüzü’ndeki ‘No 27 Residence’ ve Ispartakule’deki ‘Stüdyo House’ daire ve ticari alanlar olmak üzere karma projeler şeklinde hayata geçiriliyor. İşte ayrıntılar...

İzmir'de depremde ağır hasar gören 488 bina yıkılacak!

İzmir'in Seferihisar ilçesi açıklarında 30 Ekim'de yaşanan 6,6 büyüklüğündeki depremden sonra Bayraklı ve Bornova'daki proje alanları dışında ağır hasar gören 488 binanın daha yıkım işlemi başlatıldı. 

Doğal sit alanlarıyla 86 proje tamamlandı!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, sağlıklı çevre koşullarında yaşamın sağlanması ve "Potansiyel Doğal Sit Alanlarının Ekolojik Temelli Bilimsel Araştırma Projesi"nin başlatıldığını ve bu çalışmaların 86'sında sona gelindiğini açıkladı.

TOKİ'nin İstanbul projeleri devam ediyor!

TOKİ'nin İstanbul’da devam eden kentsel dönüşüm proje alanlarını inceleyen TOKİ Başkanı Ömer Bulut, Kayaşehir, Gaziosmanpaşa Sarıgöl ve Beyoğlu Sütlüce’deki yerleşim projelerinin inşa çalışmalarını değerlendirdi...

Tokat'ta yeni imar alanları açılacak!

Tokat Belediye Başkanı Eroğlu, şehrin en önemli probleminin arsa olduğunu vurgulayarak, "Bir çok proje arsa yüzünden gecikebiliyor. Yeni imar alanlarının açılması için yeni dönemde çalışma yapacağız" diye konuştu. 

Yeni Mamak'a bin konut yapılacak!

Başkent’in önemli proje alanlarında incelemeler yapan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, “Yeni Mamak bölgesinde bin adet konut yapacağız” diye açıklama yaptı. 

By Ma Grup Yaşam Alanları İnşaat Gayrimenkul Turizm Sağlık Gıda Arge Proje Yatırımları Sanayi A.Ş. kuruldu!

By Ma Grup Yaşam Alanları İnşaat Gayrimenkul Turizm Sağlık Gıda Arge Proje Yatırımları Sanayi A.Ş. bugün Büyükçekmece'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Mehmet Yılmaz tarafından kuruldu. 

Kızılırmak Projesi'nde sosyal alanlar yer alacak!

Kızılırmak Projesi Sunum Toplantısı gerçekleşti. Toplantıda, proje kapsamında plaj, konaklama tesisleri, restoranlar ve kafeler yapılması, sosyal, sportif ve kültürel alanlar oluşturulması kararlaştırıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Çalkaya kentsel dönüşümüne onay!

Çalkaya Kentsel Dönüşüm Proje alanları Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından onaylandı. Bölgede kentsel dönüşüm başlayacak...

Emlak Konut 50 proje bahar kampanyası 2018!

Emlak Konut 50 proje bahar kampanyası 2018 detayları haberimizde yer alıyor. Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO) daha önce ev alanlar için bahar kampanyası başlattı. 

Setup İnşaat'tan Sırbistan'a 754 konutluk proje!

Uluslararası yatırım, finans yönetimi, gıda, tekstil ve güvenlik alanlarında çalışmalarını sürdüren Setup Yatırım'ın grup şirketlerinden Setup İnşaat, Sırbistan'ın başkenti Belgrad'da 155 milyon euro yatırımla bir proje hayata geçiriyor. 

2bde proje alanları Haberi

2bde proje alanları


2B'de proje alanı onaylanan yerler!


Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca 8 ilde (Antalya, Bursa, Hatay, İstanbul, Kocaeli, Muğla, Sakarya ve Samsun) bazı 2B alanlarında proje alanı onaylandı. Bu alanlarda kentsel dönüşüm uygulanması amacıyla 2B taşınmazlarının devir işlemleri de devam ediyor.


Ormana dönüştürülmesi artık mümkün olmayan bu alanlardaki çarpık kentleşme, kamu hizmetlerinin sağlıklı bir şekilde yürütülememesi gibi sorunlar kentsel dönüşüm projeleri ile ortadan kaldırılıyor.


Kullanıcısı oldukları taşınmazlar proje alanlarında kalan vatandaşların da süresi içinde Defterdarlıklar veya Malmüdürlüklerine başvurmaları gerekiyor. 


Proje alanında kalan taşınmazlar kişilerin hakları da belirtilmek suretiyle devredilecek. Hak sahipleri, proje uygulayan idareden yapılan imar planı sonrasında yerini doğrudan satın alabileceği gibi kentsel dönüşüm uygulanması halinde ise taşınmazın sahibi olarak paylarını alabilecek.



Nagihan...