29 / 03 / 2024

3. dereceden doğal sit alanları

3. dereceden doğal sit alanları

Tarih öncesi ve tarihi devirlere ait doğal değerler olarak da bilinen doğal sit alanları ile ilgili bilgiye ulaşmak için haberimizi inceleyebilirsiniz...

Doğal gaz ithalatı ağustos ayında yüzde 4,5 azaldı

Türkiye'nin doğal gaz ithalatı, ağustos ayında geçen senenin aynı ayına göre yüzde 4,5 azalarak yaklaşık 3 milyar 681 milyon 350 bin metreküp olarak gerçekleşti. İşte doğal gaz haberinin ayrıntıları...

Doğal gaz ithalatı Ağustos ayında yüzde 4,5 azaldı!

Açıklanan resmi rakamlara göre, Türkiye'nin doğal gaz ithalatı, Ağustos ayında geçen senenin aynı ayına göre yüzde 4,5 azaldı ve yaklaşık olarak 3 milyar 681 milyon 350 bin metreküp oldu.

Türkiye’nin Rusya’ya yapacağı 600 milyon dolarlık doğal gaz ödemesi 2024’e ertelendi!

Reuters'tan edinilen bilgilere göre, Rusya'ya doğal gaz ödemesinde ilk erteleme 600 milyon dolar oldu. Fiyatlara bağlı olarak 3-4 milyar dolarlık ödeme 2024 yılına ertelenebilir.

3 yılda doğal gaza ne kadar zam geldi? Duyanın aklı başından gitti!

Karadeniz doğal gazının ilk defa kamuoyuna duyurulduğu 2020’den bugüne kadar konutta gaz tarifesinin 3.5 kat, sanayide ise 6 kat yükseldiği ifade edildi.

Karadeniz'den çıkacak doğal gaz ne zaman kullanıma sunulacak? Bakan Dönmez açıkladı

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Karadeniz'de bulunan doğal gazın ne zaman Türkiye'de üretime geçeceğini açıkladı. İlk defa 3 arama gemisiyle doğal gazın çıkarılmasına yönelik çalışmanın sürdüğüne işaret eden Dönmez, 2023 yılına işaret etti.

Doğal gaza zam mı geldi? Faturalar yükselecek mi? Yüzde 50 zam şoku…

Sanayide kullanılan doğal gaza yüzde 50, konutlarda kullanılan doğal gaza ise yüzde 35 oranında zam yapıldı. Elektrik üretiminde kullanılan doğal gaza da yüzde 44,3 oranında zam yapıldı. Gıdadan enerjiye kadar birçok alanda zam yapıldı.

Son Dakika.. BOTAŞ evlerde kullanılan doğal gaza büyük zam yaptı! Sanayi ve elektrik üretiminde kullanılan gaza da zam

Konutlarda kullanılan doğal gaza yüzde 35, sanayide kullanılana yüzde 50, elektrik üretiminde kullanılana ise yüzde 44.3 zam geldi. BOTAŞ, uluslararası gelişmelere bağlı olarak yaşanan dalgalanmalar nedeniyle getirilen zammın, 1 Nisan'dan itibaren geçerli olacağını bildirdi.

Elazığ ve Malatya'daki depremden etkilenenlerin elektrik ve doğal gaz faturaları 3 ay ertelenecek!

Elazığ ve Malatya'daki depremden etkilenen vatandaşların elektrik ve doğal gaz faturaları 3 ay ertelenecek.

Alakır 'Doğal SİT alanı' ilan edildi!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki'nin imzasıyla 3 ayrı statüde Doğal SİT alanı ilan edildi. Alakır Nehri ve vadisi yaklaşık 3 yıl önce 1'inci Derecede Doğal SİT Alanı ilan edilmişti.

İzmir Sasalı Doğal Sit Alanı imar planı askıda!

İzmir Çiğli İlçesi, Sasalı Mahallesi 3. Derece Doğal Sit Alanına ilişkin imar planı değişikliği bugün askıya çıkarıldı...

Doğal sit alanlarında 3 yeni düzenleme!

Doğal sit alanlarında rüzgar enerjisi santralleri (RES) ilke kararı, Doğal sit alanlarında güneş enerjisi santrali (GES) ilke kararı ile Doğal sit alanları koruma ve kullanma koşulları ilke kararı bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı..

Ankara Üniversitesi Tandoğan Yerleşkesi doğal sit alanı ilan edildi!

Ankara Üniversitesi Tandoğan Yerleşkesi, iki yıl süren bir çabanın ardından, "3. Derece Doğal SİT Alanı" olarak tescil edildi. Fen Fakültesi'ne ev sahipliği yapan Tandoğan Yerleşkesi'nde yüzlerce çeşit bitki yetişiyor

3. derece doğal sit alanlarında yapılaşma!

Ender bulunmaları veya özellikleri ve güzellikleri bakımından korunması gerekli yer üstünde, yer altında veya su altında bulunan korunması gerekli alanlara doğal sit alanları deniyor. Peki, 3. derece doğal sit alanlarında yapılaşma nasıl olur?

3. dereceden doğal sit alanları Haberi

3. dereceden doğal sit alanları

Doğal sit alanları!

Ender bulunan, tarih öncesi ve tarihi devirlere ait; özellikleri ve güzellikleri bakımından korunması gereken alanlar doğal sit alanları olarak ifade ediliyor. Doğal sit alanları yer üstünde, yer altında veya su altında bulunabiliyor. 


Doğal sit alanları kendi arasında üç gruba ayrılıyor. Bunlar: 1. dereceden doğal sit alanları, 2. dereceden doğal sit alanları ve 3. dereceden doğal sit alanları.


* 1. dereceden doğal sit alanları; Bilimsellik açısından evrensel bir değere sahip; mutlaka korunması gereken; ender bulunan ve ilginç özelliklere ve güzelliklere sahip olan korumaya yönelik bilimsel çalışmalar dışında olduğu gibi korunacak alanlardır.


* 2. dereceden doğal sit alanları; Doğal yapının korunması ve geliştirilmesi gereken aynı zamanda kamu yararı gözönüne alınarak kullanıma açılabilecek alanlardır.


* 3. dereceden doğal sit alanları; Doğal yapının korunması ve...