25 / 04 / 2024

Karadeniz'den çıkacak doğal gaz ne zaman kullanıma sunulacak? Bakan Dönmez açıkladı

Karadeniz'den çıkacak doğal gaz ne zaman kullanıma sunulacak? Bakan Dönmez açıkladı

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Karadeniz'de bulunan doğal gazın ne zaman Türkiye'de üretime geçeceğini açıkladı. İlk defa 3 arama gemisiyle doğal gazın çıkarılmasına yönelik çalışmanın sürdüğüne işaret eden Dönmez, 2023 yılına işaret etti.



 

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, "Karadeniz gazının 2023’e yetişmesi için büyük bir gayret içerisindeyiz. İlk defa 3 gemimizle aynı anda Karadeniz’deki çalışmalarımızı sürdürmeye başladık. Hedefimiz Cumhuriyetimizin 100'üncü yılında yerli gazımızı milletimizle buluşturmak" dedi.

"YAVUZ KUYU BAŞI VANASINI İNDİRDİ"

Afyon'da çeşitli ziyaretlerde bulunan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Türkiye'ye 'müjde' olarak bulunduğu açıklanan doğal gaz çalışmalarıyla ilgili açıklamlar yaptı. Dönmez, "Karadeniz gazının 2023’e yetişmesi için de büyük bir gayret içerisindeyiz. Geçtiğimiz hafta Yavuz sondaj gemimizi kuyubaşı ekipmanı başta olmak üzere deniz tabanına indirilecek kontrol ekipmanlarını ve sistemlerini yerleştirmek üzere Türkali- 2 kuyusuna uğurlamıştık. Gemimiz lokasyonuna ulaştı, kuyu başı vanasını sağ salim indirdi. Böylece Yavuz’un da göreve başlamasıyla, ilk defa 3 gemimizle aynı anda Karadeniz’deki çalışmalarımızı sürdürmeye başladık. Yavuz, Türkali- 2’den sonra diğer kuyulara da geçerek üst tamamlama olarak adlandırdığımız aynı işlemleri orada da tekrarlayacak. Bu sürecin ardından boru hattını açtığımız kuyulara bağlayacağız. Hedefimiz 2023. Hedefimiz Cumhuriyetimizin 100'üncü yılında yerli gazımızı milletimizle buluşturmak inşallah" diye konuştu.

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön