26 / 04 / 2024

3. Havalimanı çed

3. Havalimanı çed

Kuzey  Ormanları Savunması, inşaatına devam edilen üçüncü havalimanı projesindeki Eyüp Işıklar Köyü’ndeki “Kumtaşı Ocağı ve Kırma Eleme Tesisi” ile ilgili İstanbul Valiliği’ne karşı açtığı davayı kazandı.

3.havalimanı projesi tarihe geçecek!

3. Havalimanı'nın ilk fazının bataklık olmayan kısımda inşa edileceğini söyleyen CMLKK ortaklığının CEO'su Yusuf Akçayoğlu, "Tarihe geçecek bu projede kim yer alacaksa o da tarihe geçer" dedi..

3. Havalimanı dolgu çalışmaları başlıyor!

Geçtiğimiz haftalarda 3. Havalimanı dolgu projesi için başlatılan ÇED başvurusu sonuçlandı. Proje için "Çevresel Etki Değerlendirmesi Gerekli Değildir" kararı alındı..

3.Köprü-3.Havalimanı-Halkalı Demiryolu Projesi'nin ÇED süreci başladı!

Devlet Demiryolları İşletmesi Genel Müdürlüğü tarafından hayata geçirilecek olan 3. Köprü-3. Havalimanı-Halkalı Hızlı Tren Hattı için ÇED süreci başlıyor. 4 milyar 421 milyon lira yatırımla inşa edilen proje 2 hat olarak planlandı.

3. Havalimanı için yakıt çiftliği inşa edilecek!

İstanbul 3. Havalimanı için 210 milyon liralık yatırımla 300 bin metreküp kapasiteli yakıt çiftliği inşa edilecek. Proje için Çevre Etki Değerlendirme (ÇED) başvurusunda bulunuldu.

3. havalimanının terminal binası için düğmeye basıldı!

Havalimanında inşaat çalışmaları hızla sürerken, yeni gelişmeler de peşpeşe geliyor. 3. Havalimanı'nda terminal binası için düğmeye basıldı.ÇED sürecinin başladığı İGA terminal binası yaklaşık 140 bin metrekarelik alan üzerinde yükselecek.

Gayrettepe-3.Havalimanı-Halkalı metrosuna ÇED gerekli değildir kararı!

3.Havalimanı Raylı Sistem Bağlantısı projesi kapsamında hayata geçirilecek Gayrettepe - 3. havalimanı - Halkalı metro hattı için "ÇED gerekli değildir" kararı verildi.

3. havalimanı için denize dolgu mu yapılıyor?

3. Havalimanı için hazırlanan Nihai Çevre Etki Değerlendirme (ÇED) raporunda ‘denize dolgu yapılmayacak’ dese de, 11 bin metreküp kum kapasitesi olan James Cook adlı dolgu gemisi sahilde mekik dokuyor.

3. Havalimanı için 20 bin TL bilirkişi ücreti istendi!

Meslek odaları 3. Havalimanı için verilen ÇED olumlu raporuna 2014 yılında dava açtı. Bilirkişi incelemesi isteyen İstanbul 4. İdare Mahkemesi davacı odalardan 20 bin lira keşif ve bilirkişi ücreti istedi.

3. Havalimanı projesinde yer alan tarihe geçer!

3. Havalimanı'nın ilk fazının bataklık olmayan kısımda inşa edileceğini söyleyen CMLKK ortaklığının CEO'su Yusuf Akçayoğlu, "Tarihe geçecek bu projede kim yer alacaksa o da tarihe geçer" dedi

3.havalimanı projesi tarihe geçecek!

3. Havalimanı'nın ilk fazının bataklık olmayan kısımda inşa edileceğini söyleyen CMLKK ortaklığının CEO'su Yusuf Akçayoğlu, "Tarihe geçecek bu projede kim yer alacaksa o da tarihe geçer" dedi..

3.havalimanı metro ihalesi 16 Ocak'ta!

3. Havalimanı'na yapılacak 70 kilometrelik metro ve 3. köprüden geçerek gelecek hızlı tren; Marmaray metrobüs ve mevcut metro hattına entegre olacak..

DHMİ'den 3. havalimanı açıklaması!

Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğünden, İstanbul'a yapılacak 3. havalimanına ilişkin, 'Dört milyarı bataklık yutacak' şeklindeki iddiaların, tamamen gerçek dışı ve hayal mahsulü olduğu bildirildi.

3. Havalimanı 150 milyon yolcu kapasitesine sahip olacak!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, İstanbul'da yapımı süren 3. havalimanı inşaat alanını ziyaretinde, “Havacılık sektöründe üçüncü havalimanımız dünyanın merkezi olacak” dedi.

Lütfi Elvan: 3. havalimanımız dünyanın merkezi olacak!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, İstanbul'da 3. havalimanını bölgedeki bataklığı ıslah ederek inşa ettiklerini belirtti, " 3. havalimanımız dünyanın merkezi olacak " dedi.

3. Havalimanı çed Haberi

3. Havalimanı çed

Hürriyet gazetesinde yer alan habere göre, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'nün verdiği ve İstanbul 12’nci İdare Mahkemesi’nin hukuka aykırı bulmadığı “Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) gerekli değildir” kararı, Danıştay 14’üncü Dairesi tarafından bozuldu. Danıştay 14. Dairesi, dava konusu işlemin iptaline, dosyanın mahkemesine gönderilmesine, karar düzeltme yolunun kapalı olduğunun duyurulmasına oy birliği ile karar verdi ve İstanbul 12’nci İdare Mahkemesi’ne gönderdi.

İŞLEMİN İPTALİNE KARAR VERİLDİ


İGA Havalimanı İşletmeleri A.Ş. tarafından yapılan “Kumtaşı Ocağı ve Kırma Eleme Tesisi” için İstanbul Valiliği Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'nün başvurusu üzerine 12'nci İdare Mahkemisi 19 Ocak 2016 tarihinde“ÇED gerekli değildir” yönünde karar vermişti. Kuzey Ormanları Savunması’nın kararın iptali için açtığı dava, ilk önce 12. İdare Mahkemesi’nce 30 Mayıs 2017 tarihinde reddedildi. Bunun üzerine Kuzey Ormanları Savunması,...