20 / 04 / 2024

3. havalimanı yeri

3. havalimanı yeri

Atatürk Havalimanı’nın 10 katı büyüklüğünde olan 3’üncü Havalimanı, ilk etapta yıllık 90, tamamlandığında ise 200 milyon yolcuya hizmet verecek. 10.5 milyar euroluk yatırım, dünya havacılık stratejisini değiştirmeye aday..

3. havalimanı 200 milyon yolcu kapasitesine sahip!

Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir, 3. havalimanının 1. etabının 29 Ekim 2017'de tamamlanacağını açıkladı. Proje tamamlandığı zaman 10,5 milyar avroluk bir yatırım olacak..

3. Havalimanı inşaatının sürdüğü bölgede hayvan ve bitki türleri korumaya alındı!

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, 3'üncü havalimanının yapımının çevredeki kuşlar ve nadir bitkilere zarar verdiği yönündeki eleştirileri yanıtladı. Zambak ve kardelen soğanları başka yerlere taşınacak...

3. Havalimanı'nın güzergahı resmen açıklandı!

Orman ve Su İşleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, İstanbul 3. havalimanı projesi genel saha bilgilerine ilişkin bilgi verildi. Açıklamada, 3. Havalimanı bölgesinde hiçbir tabii gölün bulunmadığı kaydedildi...

3. Havalimanı nasıl olacak?

Tamamlandığında 150 milyon yolcu kapasitesine sahip olacak ve 100 bin kişiye iş imkanı sağlayacak olan 3. Havalimanı'nın ilk görselleri yayınlandı. Havalimanının ilk etabı 2016 Ekim, tamamı ise Ocak 2019'da tamamlanacak

3. Havalimanı 48 ay sonra açılacak!

Sadece özel jet, kargo ve charter uçuşlarının gerçekleşeceği 3. Havalimanı projesi 42 - 48 ay sonra açılacak. Ayrıca projenin yer teslimi de bir kaç ay içerisinde gerçekleşecek...

3. havalimanı metrosunun bakım-onarım tesisleri için yeni plan!

29 Ekim 2018 tarihinde açılacak olan 3. Havalimanı'na ulaşımı sağlayacak olan metro hattının atölye, park yeri, manevra ve bakım-onarım tesisleri için imar planları yeni hazırlandı.

Dünya gözünü 3. havalimanına çevirdi!

İstanbul’da düzenlenen Havacılık Forumu'nda, Türkiye'nin sektördeki yeri tartışıldı. Dünyanın gözünü İstanbul’a çeviren 3. havalimanı, yerli uçak ve sivil havacılık masaya yatırıldı. Yıldırım, "Dünyanın gözü Türkiye'nin üzerinde olacak" dedi.

Antalya 3. havalimanı yeri belli oldu!

DHMİ Genel Müdürü Serdar Hüseyin Yıldırım, Antalya'da yapılacak 3'üncü havalimanının Kaş ile Demre arasında yer alacağını açıkladı. Yıldırım, "Analizler olumlu çıkarsa ihale bu yıl yapılır" dedi.

Lütfi Elvan'dan 3. havalimanı açıklaması!

Ulaştırma Bakanı Lütfi Elvan, 3. havalimanı ile ilgili 'bataklık' eleştirilerine Ordu - Giresun Havalimanı örneğiyle yanıt verdi. Elvan, ''Bıraksınlar bu kafayı. Biz denizin üzerine havalimanı yapıyoruz dedi.

3. Havalimanı projesinde yer alan tarihe geçer!

3. Havalimanı'nın ilk fazının bataklık olmayan kısımda inşa edileceğini söyleyen CMLKK ortaklığının CEO'su Yusuf Akçayoğlu, "Tarihe geçecek bu projede kim yer alacaksa o da tarihe geçer" dedi

3.havalimanı projesi tarihe geçecek!

3. Havalimanı'nın ilk fazının bataklık olmayan kısımda inşa edileceğini söyleyen CMLKK ortaklığının CEO'su Yusuf Akçayoğlu, "Tarihe geçecek bu projede kim yer alacaksa o da tarihe geçer" dedi..

3.havalimanı metro ihalesi 16 Ocak'ta!

3. Havalimanı'na yapılacak 70 kilometrelik metro ve 3. köprüden geçerek gelecek hızlı tren; Marmaray metrobüs ve mevcut metro hattına entegre olacak..

DHMİ'den 3. havalimanı açıklaması!

Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğünden, İstanbul'a yapılacak 3. havalimanına ilişkin, 'Dört milyarı bataklık yutacak' şeklindeki iddiaların, tamamen gerçek dışı ve hayal mahsulü olduğu bildirildi.

3. Havalimanı 150 milyon yolcu kapasitesine sahip olacak!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, İstanbul'da yapımı süren 3. havalimanı inşaat alanını ziyaretinde, “Havacılık sektöründe üçüncü havalimanımız dünyanın merkezi olacak” dedi.

Lütfi Elvan: 3. havalimanımız dünyanın merkezi olacak!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, İstanbul'da 3. havalimanını bölgedeki bataklığı ıslah ederek inşa ettiklerini belirtti, " 3. havalimanımız dünyanın merkezi olacak " dedi.

3. havalimanı inşaatında 30 bin işçi çalışacak!

Ulaştırma Bakanı Lütfi Elvan, gazetecilerle birlikte 3. havalimanının bataklık alan olduğu iddialarına ilişkin açıklamalarda bulundu, soruları cevapladı. Bakan Elvan yaptığı açıklamada '"Şuana kadar 750'nin üzerinde sondaj yapılmıştır." dedi..

3. havalimanı yapılmazsa şu an uçan sektör yok olur!

İstanbul’un 3. havalimanı inşaatına CEO olarak transfer olan Yusuf Akçayoğlu "Böyle bir mega havalimanı havacılık endüstrisinin olmazsa olmazı. Yoksa THY'nin büyümesini engellemiş olursunuz. Bu onu takip eden özel havayollarının da yok olması demek" dedi.

3. havalimanı milli mesele şart değildi demek haksızlık!

Daha önce Katar havalimanını hayata geçiren Yusuf Akçayoğlu, 3'üncü havalimanı inşaatına CEO olarak transfer oldu. Akçayoğlu’yla ‘3. havalimanı şart mıydı’ polemiğinden, çevre hassasiyetine kadar her şeyi konuştuk.

3. havalimanı yeri Haberi

3. havalimanı yeri

Yapılacağı açıklandığında Almanya'dan Fransa'ya kadar birçok ülkede panik yaratan son yılların en büyük projelerinden 3'üncü Havalimanı, dünya havacılık sektörünü değiştirecek. 29 Ekim 2017 tarihinde 3 pist ve 1 milyon metrekareye yakın büyüklükte terminal binasıyla 90 milyon yolcu kapasiteli 1'inci etabı tamamlanacak olan proje, yatırım ve kapasite olarak dünyanın en büyük inşaatlarından birisi olarak dikkat çekiyor. Tamamlandığında 10.5 milyar euroluk bir yatırımın gerçekleşeceği 3'üncü Havalimanı, yıllık bütün terminaller devreye alındığında 200 milyon yolcu kapasitesine ulaşacak. Lojistikten fuarcılığa kadar milyarlarca dolarlık yatırımların da çekim merkezi haline gelecek olan proje, yapıldığı bölgede yeni bir şehir oluşturacak. 80 milyon metrekarelik bir araziye kurulacak olan 3'üncü Havalimanı, 10 milyon metrekarelik alanda hizmet veren Atatürk Havalimanı'nın 8 katı büyüklüğünde olacak. 


KÖPRÜ KREDİ ALINDI

Projenin finansman sorunu da...