23 / 04 / 2024

3. köprüde son durum ne

3. köprüde son durum ne

Kuzey Marmara Otoyolu ile yapımı devam eden Yavuz Sultan Selim Köprüsü inşaatında çalışmalar hızla devam ediyor. Yetkililer, Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün hem asma hem de eğik askılı köprü özelliklerine sahip karma bir yapıya sahip olduğunu söyledi.

Ahmet Misbah Demircan üçüncü köprüyü inceledi!

Beyoğlu Belediyesi ve İstanbul Boğazı Belediyeler Birliği Başkanı Ahmet Misbah Demircan, Asya ve Avrupa yakasını üçüncü kez birbirine bağlayacak olan Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nde yapılan çalışmaları inceledi.

Felaketin yaşandığı Bozkurt ilçesinde 3 köprüde ulaşım kapatıldı

Geçtiğimiz yıl Ağustos ayında yaşanan sel felaketinde can kayıplarının yaşandığı Kastamonu'nun Bozkurt ilçesinde risk devam ediyor. İlçede sele neden olan Ezine çayı üzerinde ulaşımı sağlayan 3 köprü tehlike nedeniyle ulaşıma kapatıldı.

Rekabet Kurumu: 3. Köprü ve Kuzey Marmara Otoyolu hisse devri izne tabi değil!

Rekabet Kurumu, 3. Köprü ve Kuzey Marmara Otoyolu Yatırım ve İşletme A.Ş. hisse devri işleminin 'izne tabi olmadığına' karar verdi.

3. Köprü’de neler oluyor?

İtalyan Astaldi 3. Köprü ve Kuzey Marmara Otoyolu projesinden çıkıyor. İtalyanlar dev projeden çıkarken 6 Çinli şirket ise oluşturdukları konsorsiyumla projenin yüzde 51'ini satın alacak. 

İtalyanlar, 3. köprüdeki hisselerini satmaktan vazgeçti!

İtalyan inşaat şirketi Astaldi, 3. köprüde bulunan yüzde 33 hissesini jeopolitik nedenlerle satmaktan vazgeçti.

3. Köprü projesinin ÇED raporuna ilişkin 8 sorun mecliste!

İstanbul 3. Köprü projesinin Çevresel ve Sosyal Etki Değerlendirme Raporu'ndaki analizler açısından değerlendirilmesine ilişkin soru önergesi hazırlandı..

Bursa Kirmasti Çayı'na 3. köprü!

Yatırımda hız kesmeyen Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından Kirmasti Çayı'na 3. köprüyü inşa ediyor, köprünün ilçenin çehresini değiştirmesi bekleniyor.

Beykoz, 3. köprü ve Üsküdar-Beykoz metrosu ile ivme kazanacak!

Beykoz'da markalı konut piyasasının 2004 yılından bu yana aktif olduğunu belirten EVA Gayrimenkul Değerleme Uzmanı Esin Ağar ve Öyküm Öngiden, 3. köprü ve Üsküdar-Beykoz metrosu ile değer artışında ciddi bir ivme görüleceğini söylüyor.

3. köprüde çalışan işçilerinin ikramiyesi ödendi!

3. Köprü ve Kuzey Marmara Otoyolu Projesi'nde çalışan işçilerin ikramiyeleri verilen söz üzerine ramazan ayından önce ödendi.

Ahmet Vefik Alp: 3. köprü ve 3. havalimanı muhteşem projeler!

Kent Bilimci ve Yüksek Mimar Ahmet Vefik Alp, İstanbul'da yürütülen 3. köprü ve 3. havalimanı gibi projeleri; “Muhteşem projeler” diye niteledi. Alp, MHP için de; “Slogan değil, proje partisi haline gelmeli” dedi.

3. köprüde ikramiye krizi!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın geçtiğimiz ay 3. Boğaz Köprüsü’nde son tabliye yerleştirilme töreninde, yüklenici firma yönetim kurulu başkanı İbrahim Çeçen’den işçiler için aldığı," 3’er bin lira ikramiye" sözü krize yol açtı.

3. Köprü bağlantı yollarında son durum!

3. Köprü ve Kuzey Marmara Otoyolu projesi kapsamında inşa edilen 116 kilometrelik otoyol ve otoyola erişimi sağlayan bağlantı yollarının büyük bir bölümü tamamlandı. Otoyolda Akıllı Ulaşım Sistemi için çalışma başlatıldı.

3. köprü geçiş ücretleri neden yüksek?

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, 3. Köprü geçiş ücretleriyle ilgili: "Köprüyü devletin bütçesinden yapmıyoruz, bunun bir maliyeti var. Bu maliyet de köprüyü kullanan araçlardan ücret almak suretiyle karşılanacak" dedi.

3. köprüde iki yaka birleşti!

İstanbul'un üçüncü köprüsü, Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün son tabliyesi yerleştirildi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun katıldığı törenle konulan son tabliyenin kaynağı yapıldı.

3. köprüde son durum ne Haberi

3. köprüde son durum ne


Kuzey Marmara Otoyolu ile yapımı devam eden Yavuz Sultan Selim Köprüsü inşaatında çalışmalar hızla devam ediyor. Yetkililer, Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün hem asma hem de eğik askılı köprü özelliklerine sahip karma bir yapıya sahip olduğunu söyledi.



Köprüde asma köprülerde görülen ana kablo ile asma halatlar kullanıldığı öğrenildi. Bunun yanında eğik askılı köprülerde var olan eğik askılar da YSS'de mevcut olduğu tasarıma hibrit köprü denildiğini belirten yetkililer, köprünün üzerinden geçecek olan iki tane yük treninin toplam ağırlıkları yaklaşık 10 bin ton olduğunu ifade etti. Yapısal yorulma ömrü 100 yıl olan 3. Köprü de 68 adet askı halatı kullanılırken, askı halatları da 7 mm çapında tellerin bir araya gelmesinden oluşturuluyor. Bir kablo büklümünün, 5.2 mm çapında yedi adet telin bir araya...