29 / 03 / 2024

4077 sayılı tüketicinin korunması hakkında kanunu

4077 sayılı tüketicinin korunması hakkında kanunu

Yargıtay tarafından alınan konut kredisi dosya masrafının ödenmesine ilişkin karar 21 Şubat 2007 tarihinde yapılan değişikliğin yapıldığı 4077 sayılı tüketicinin korunması hakkında kanunun 10/b maddesi kapsamında...

Çiftçiler dikkat! Türk Boğası Tümosan Traktör'de ayın fırsatını kaçırmayın sayılı gün kaldı! 25 Şubat 2023 fiyat listesi

Türk çiftçisinin ihtiyaç duyduğu tüm işlevsel kabiliyetleri bir arada sunan Tümosan fiyatları merak ediliyor. Çiftçiler dikkat! Türk Boğası Tümosan Traktör'de ayın fırsatını kaçırmayın sayılı gün kaldı! 25 Şubat 2023 fiyat listesi

Bekçi alımına sayılı günler kala bu maaşları duyanlar inanamadı! Zamlı bekçi maaşları ne kadar? Hemen bu rakamlara bakın

Milyonlarca kişi tarafından merakla beklenen bekçi alımı sınavına sayılı günler kala bekçi maaşları da en çok merak edilen ve araştırılan konular arasında yer alıyor. Peki bekçi maaşları ne kadar oldu? Zamlı bekçi maaşları ne kadar oldu? 

Euronun yönünü belirleyecek olan kritik gelişme! Sayılı saatler kala euro kurunda son dakika gelişmesi

Piyasalarda bugün son dakika gelişmeleri yakından takip ediliyor. Euro kurunu etkileyecek olan gelişmeler bugün ekonominin gündeminde yer alıyor. Sayılı saatler kala euro bugün kaç TL? Euro ne kadar oldu? Bugün euro ne olacak? İşte tüm detaylar...

Depozito kira yerine sayılır mı?

Depozito, kiralanan mülkün zarar görmeyeceğine dair para ya da kıymetli evrak olarak verilen güvence teminatı olarak biliniyor. Peki, depozito kira yerine sayılır mı? İşte konu hakkında tüm merak edilenler..

Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun ile Kat Mülkiyeti Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun!

Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun ile Kat Mülkiyeti Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun bugünkü 31796 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. 

Tüketici Hakem Heyetleri Yönetmeliğinde Yer Alan Parasal Sınırların Artırılmasına İlişkin Tebliğ!

6502 Sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanunun 68. ve Tüketici Hakem Heyetleri Yönetmeliğinin 6. Maddelerinde Yer Alan Parasal Sınırların Artırılmasına İlişkin Tebliğ bugünkü 31691 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

634 Sayılı Kat Mülkiyeti Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun!

634 Sayılı Kat Mülkiyeti Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun TBMM'ye sunuldu. Teklif ile yönetim planında, hayvan haklarını ihlal edici bir hükmün kararlaştırılmasının önüne geçilmesi amaçlanıyor.

6306 Sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanunu'nda değişiklik!

6306 Sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun İle 3065 Sayılı Katma Değer Vergisi Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi TBMM'ye sunuldu. 

Edip Gayrimenkul 2020 yılı için MGI Bağımsız Denetim ile anlaştı!

Edip Gayrimenkul'ün 2019 yılı olağan genel kurul toplantısında 2020 yılı için seçilen bağımsız denetim şirketi MGI Bağımsız Denetim A.Ş.'nin tescline ilişkin ilan bugün 10113 sayılı Türkiye Ticaret sicili gazetesinde yayınlandı.

Maketten konut alırken nelere dikkat edilmeli?

Ön ödemeli konut satışı ile ilgili düzenlemeler 6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun'da düzenlendi. Maketten ev alacakların arsa üzerinde satışa sunulacak konut sayısı, kat irtifakı kurulması ve inşaat izinlerinin alınmış olmasına dikkat etmesi gerekiyor.

Türk Parası Kıymetini Koruma Hakkında 32 Sayılı Karara İlişkin Tebliğinde değişiklik!

Türk Parası Kıymetini Koruma Hakkında 32 Sayılı Karara İlişkin Tebliğ (Tebliğ No: 2008-32/34)’De Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanarak yürürlüğe girdi. 

Haliç Port için gün sayılıyor!

Etrafındaki fabrikaların temizlenmesiyle yeniden canlanması beklenen Haliç'te yatırım planları artıyor. Haliç Port projesinin başlaması için gün sayılırken bölgede yerli ve yabancı 10 marka otel açtı. 

2016'da tüketicinin ‘konut iştahı’ talebi canlı tutacak!

Gayrimenkulün en iyi yatırım araçlarının başında gelmesinin ve tüketicinin ‘konut iştahı’nın sektöre olan talebi canlı tuttuğunu söyleyen ERA Gayrimenkul Koordinatörü Baygan, 2016’nın daha hareketli bir yıl olacağının sinyallerini aldıklarını belirtti.

4077 sayılı tüketicinin korunması hakkında kanunu Haberi

4077 sayılı tüketicinin korunması hakkında kanunu

4077 sayılı tüketicinin korunması hakkında kanunun 10/b maddesi!


Konut kredisi dosya masrafı kararı

Madde 10/B – (Ek: 21/2/2007-5582/24 md.) Konut finansmanı kuruluşları tüketicilere sözleşme öncesinde kredi veya finansal kiralama işlemleri ile ilgili genel bilgiler vermek ve tüketiciye teklif ettikleri kredi veya finansal kiralama sözleşmesinin koşullarını içeren Sözleşme Öncesi Bilgi Formu vermek zorundadır. Tüketici teklifi kabul edip etmemekte serbesttir. 


Konut finansmanı kuruluşları tarafından verilecek genel bilgilerin kapsamı ve Sözleşme Öncesi Bilgi Formunun standartları ilgili birliklerin görüşü alınmak suretiyle Bakanlık tarafından belirlenir. Sözleşme Öncesi Bilgi Formunun tüketiciye verilmesini takip eden bir iş günü geçmeden imzalanan sözleşme geçersizdir. 


Konut finansmanı sözleşmelerinin yazılı olarak yapılması ve bu sözleşmenin bir nüshasının tüketiciye verilmesi zorunludur. Taraflar arasında akdedilen sözleşmede öngörülen şartlar, sözleşme süresi içerisinde tüketici aleyhine değiştirilemez. 


Borçlunun temerrüde düşmesi...