26 / 04 / 2024

abd de ekonomik kriz varmı

abd de ekonomik kriz varmı

ABD' de Şükran Günü geçidi ve 4 Temmuz Bağımsızlık Günü havai fişek gösterilerinin sponsorlarından olan mağazalar zinciri Macy's, ABD genelinde beş noktadaki mağazasını kapatacağını açıkladı...

ABD'de tüketici kredileri Nisan ayında beklentileri aştı!

ABD'de tüketici kredileri, Nisan ayında 23 milyar dolarlık artışla beklenenden daha yüksek bir seviyeye ulaştı. Tüketici harcamalarındaki bu artış, ekonomik toparlanmanın devam ettiğine dair olumlu bir işaret olarak görülüyor.

ABD'de 10 yıl vadeli devlet tahvili faizi düşüşe geçti!

ABD'de 10 yıl vadeli devlet tahvili faizi, beklenilenden iyi gelen ekonomik verilerin ardından yüzde 1.53 seviyelerine kadar geriledi.

ABD'de 25 milyar dolar kira yardımı yapılacak!

ABD'de koronavirüs salgınına yönelik ekonomik destek paketleri belirlendi. Destek paketleri kapsamında vatandaşlara doğrudan 25 milyar dolar kira yardımı yapılacak. 

ABD'de kira ve ipotek borçları ödenemiyor!

Kovid-19 salgını sebebiyle bozulan ekonomik durum sebebiyle ABD'de Eylül ayında kiracıların yüzde 8,5'i (2,82 milyon kişi ), ev sahiplerinin ise yüzde 7,1'i (3,37 milyon kişi) ipotek ödemelerini gerçekleştiremedi. 

ABD'de koronavirüs nedeniyle konut fiyatlarında düşüş beklentisi!

California merkezli veri analiz firması CoreLogic, tüm dünyayı etkisi altına alan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınının ekonomik etkileri sebebiyle ABD'de konut fiyatlarının, gelecek yıl yüzde 6,6 düşeceği tahmininde bulundu. 

ABD'de ikinci el konut satışları Nisan'da yüzde 17,8 düştü!

ABD'de ikinci el konut satışları, koronavirüs salgını karşısında ekonomik etkisiyle nisan ayında aylık yüzde 17,8 oranında düşerek 4,33 milyona geriledi ve 2010 yılının Temmuz ayından beri en yüksek düşüşünü ortaya çıkardı. 

ABD'de ekonomik belirsizlik arttı!

ABD'de ekonomik belirsizlik arttı. Yatırımcılar, vergi reformu ve altyapı harcamalarını kestirmeye çalışıyor. Fed, faiz artırımlarına yönelik belirsizliği yükseltti.

Urtim ABD'de fabrika açacak!

URTİM Kalıp ve İskele Sistemleri, bölgede yaşanan siyasi ve ekonomik sorunlar nedeniyle gözünü ABD pazarına dikti. Fabrika için ABD'de arazi baktıkları söylendi.

ABD'de konut piyasası istikrarını koruyor!

ABD'de konut başlangıçlarındaki son iki aydaki rakam; 7 yılın zirvesine çıktı. Başlangıçlar Nisan'daki 1,17 milyonun ardından Mayıs'ta 1 milyon 36 bin oldu.

Seramik ihracatı ABD'de yükselişte!

Türkiye, global krizde pazar kaybettiği ABD'de tanıtım faaliyetlerinin de etkisiyle tırmanışa geçti. Seramik Tanıtım Grubu Başkanı Kayan, "ABD, 5 basamak yükselerek 3'üncü oldu." dedi.

ABD'de 1'inci el konut satışları yüzde 6,8 arttı!

ABD'de 1. el konut satışları, nisan ayında yüzde 6,8 artışla beklentinin üzerinde gerçekleşti. ABD Ticaret Bakanlığı'nın açıkladığı verilere göre, 1. el konut satışları nisanda, önceki aya kıyasla yüzde 6,8 artarak 571 bine ulaştı.

Maslak Yapı ABD'de mağaza açmayı hedefliyor!

Dünyaca ünlü İtalyan tasarım markalarını Türkiye’ye taşıyan Maslak Yapı, lüks projelerin tercihi oldu. Türkiye üzerinden Rusya ve Azerbaycan’a da hizmet vermeye başlayan Maslak Yapı’nın hedefinde Londra’dan sonra ABD’de de mağaza açmak var.

ABD'de konut sektöründe rekor kırıldı!

ABD'de nisan ayı konut başlangıçları aylık yüzde 20,2 artışla son 24 yılın en yüksek artışını kaydetti - Veri, ayrıca Kasım 2007'den bu yana en yüksek seviyesine ulaşarak rekor kırdı.

abd de ekonomik kriz varmı Haberi

abd de ekonomik kriz varmı


ABD'nin en büyük alışveriş mağazalar zincirlerinden Target da ülke genelinde sekiz mağazasını kapatacağını duyurdu. ABD'de Şükran Günü geçidi ve 4 Temmuz Bağımsızlık Günü havai fişek gösterilerinin sponsorlarından olan mağazalar zinciri Macy's, ABD genelinde beş noktadaki mağazasını kapatacağını açıkladı. Mağazaların kapanmasıyla, 2500 kişinin işsiz kalacağı bildirildi.


ABD'nin önde gelen diğer büyük mağazalar zincirlerinden Kmart, Sears ve Walmart ise daha önce yaptıkları açıklamada bir çok şubeyi kapatacaklarını duyurmuşlardı. ABD'de iflas ve tasfiyeler nedeniyle Filene's Basement 2011 yılında, Daffy's de 2012 yılında mağaza kapatan doğu yakasında bilinen perakende firmaları arasında yer almıştı.


MANHATTAN’DA BİR DÖNEM KAPANDI

New York'ta ucuz fiyata “hot dog” ve tropikal papaya meyve suyuyla ünlü “fast food” zinciri Gray's Papaya, Manhattan'ın Greenwich mahallesindeki dükkanını mali nedenlerle kapattı. Kapama haberi, New York'taki yerel...