25 / 04 / 2024

abd ekonomik tahmin

abd ekonomik tahmin

ABD'nin en iyi tahmin yapan ekonomisti Gail Foster konuştu: "Konuta bağlı muazzam bir ekonomik gelişme olabilir ama bunu Türkiye'nin dış borç açığından kurtuluşu olarak görmüyorum. Özür dilerim ama konuta olan talebin azalacağını düşünüyorum"

2024’te ABD konut piyasasında iyileşme görülüyor!

Morgan Stanley analistleri, konut kredisi oranlarının mevcut yüksek seviyelerinden düşeceğini ve gelirlerin artacağını tahmin ederek önümüzdeki yıl ABD konut piyasasının daha güçlü olacağını öngördü.

ABD'de, depremi tahmin edebilen yapay zeka geliştirildi

ABD'de Teksas Üniversitesi'nde yapılan yeni bir çalışma kapsamında yapay zeka destekli deprem tahmin aracının yüzde 70 doğrulukla çalıştığı belirtildi. İşte haberin merak edilen ayrıntıları...

Büyük İstanbul depremini tahmin etmek için yapay zeka kullanılabilir mi? Prof. Dr. Şamil Şen bir bir açıkladı! 

ABD’de bir üniversitede yapılan araştırmada, geliştirilen yapay zeka teknolojisinin depremleri gerçekleşmeden neredeyse 1 hafta önce öngördüğü ileri sürüldü. Peki büyük İstanbul depremini tahmin etmek için yapay zeka kullanılabilir mi?

Yellen ekonomik kriz yok dedi! ABD’nin borcu 33 trilyon doları geçti!

ABD Kongresinin, eylül sonunda yeni bir geçici bütçeyi geçirerek hükümetin kapanmasını önlemeye çalıştığı bir dönemde, ülkenin borcu tarihi seviyelere yükseldi. ABD Hazine Bakanlığının verilerine göre, borç miktarı 33,04 trilyon dolara çıktı.

Akaryakıt fiyatları için korkutan tahmin! ABD petrol fiyatı tahminini yükseltti!

ABD Enerji Enformasyon İdaresi (EIA), Suudi Arabistan'ın üretim kesintilerinin petrol fiyatlarında yukarı yönlü baskı oluşturduğuna değinerek, bu sene ve gelecek seneye ilişkin petrol fiyatı tahminini yukarı yönlü revize etti.

Dev bankadan gümüş için yeni tahmin geldi! Gümüş fiyatları tam bu kadar olacak!

ABD merkezli bankacılık devi Citigroup gümüş fiyatı için yeni tahmin geldi. Gümüş fiyatları tam bu kadar olacak? İşte gümüş tahmini son dakika...

Ekonomide rüzgar tersine döndü! ABD ve Çin’e yönelik beklentiler değişiyor!

Analistlerin durgunluğa gireceğini öngördüğü ABD’de beklenen gerçekleşmedi. Dünya ekonomisinin parlayan yıldızı Çin’de ise ekonomik bunalım büyüyor.

ABD'de tüketici kredileri Nisan ayında beklentileri aştı!

ABD'de tüketici kredileri, Nisan ayında 23 milyar dolarlık artışla beklenenden daha yüksek bir seviyeye ulaştı. Tüketici harcamalarındaki bu artış, ekonomik toparlanmanın devam ettiğine dair olumlu bir işaret olarak görülüyor.

ABD ve Çin arasındaki ‘çip savaşı’ iyice büyüdü

Küresel yarı iletken pazarının 2030'da 1 trilyon dolara erişmesi tahmin edilirken, bu sahada bağımsız olmak isteyen ülkeler çip teknolojisine has uygulamalar planlanıyor. ABD, Çin, İsrail, Japonya, Güney Kore, Almanya ve İngiltere, teşvik sistemlerini tekrar yapılandırarak milyar dolarlık yatırımlar

ABD’li ünlü ekonomistten korkutan tahmin: ‘Piyasalar çökebilir’

ABD'li ünlü ekonomist Nouriel Roubini, ABD'deki borç limitine yönelik tedirgin eden değerlendirmelerde bulundu. Roubini, borç limiti üzerinde tarafların anlaşamaması halinde piyasanın çökebileceğini söyledi.

ABD brent petrol fiyatı tahminini 7 dolar aşağı çekti!

ABD Enerji Enformasyon İdaresi (EIA), küresel ekonomik görünüme yönelik yükselen endişeleri gerekçe göstererek 2023 yılına ilişkin Brent tipi petrol fiyatı tahminini yaklaşık 7 dolar aşağı çekti.

ABD’den çok tartışılacak petrol yorumu: Küresel ekonomik büyümeye büyük darbe indirecek!

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Hazine Bakanı Janet Yellen, OPEC+ grubunun mayıs ayından itibaren petrol üretiminde kesintiye gitme kararının "yapıcı olmayan" bir eylem olduğunu ifade ederek, eylemin küresel büyüme için olumlu olmadığını söyledi.

Petrol fiyatlarıyla ilgili çok ilginç tahmin!

ABD’de yaşanan bankacılık krizinin petrol fiyatlarına etkisi ile ilgili yeni bir tahmin yapıldı. Peki buna göre piyasalarda petrol fiyatlarının kısa vadede ne kadar olması bekleniyor?

abd ekonomik tahmin Haberi

abd ekonomik tahmin


ABD'nin "en iyi" ekonomik tahmin yapan ekonomisti olarak tanınan The Conference Board Başkan Yardımcısı ve Baş Ekonomisti Gail Fosler, mevcut faiz oranlarıyla konutun, Türkiye'nin kurtuluşu olamayacağını belirterek, "Konuta bağlı muazzam bir ekonomik gelişme olabilir ama bunu Türkiye'nin dış borç açığından kurtuluşu olarak görmüyorum. Özür dilerim ama konuta olan talebin azalacağını düşünüyorum" dedi.


Dünyanın önde gelen üst düzey yöneticilerinin üye olduğu, 90 yılı aşkın süredir iş dünyasına yönelik eğilimleri değerlendiren, araştırmalar yapan ve öngörülerde bulunan global sivil toplum kuruluşu The Conference Board temsilcileri, Eczacıbaşı Topluluğu'nun ev sahipliğinde, Türkiye'deki iş adamları ve bazı gazetecilerle bir araya geldi.


The Wall Street Journal tarafından ABD'nin...