23 / 04 / 2024

abdde birinci el konut fiyat

abdde birinci el konut fiyat

ABD’de birinci el konut satışları nisan ayında yüzde 16,6 artarak son 8 yılın en yüksek seviyesine çıktı.

Krediyle ev alacaklara şok: Faizler 10 yılın zirvesinde! Aylık taksitler hane gelirini yutuyor...

Konut kredisinde faizler fırlarken, konut kredisi kullanımı düştü. Bu durum birinci el konut piyasasında daralmaya neden oldu. İşte GYODER Gösterge 2023 3. Çeyrek Raporu'nda yer alan veriler...

Gayrimenkul sektörünün 2022 4. çeyrek karnesi! Birinci el konut satışlarında zirve! Konut fiyatları ne oldu?

GYODER tarafından Ziraat GYO'nun katkıları ile hazırladığı 'GYODER Gösterge' 2022 4. Çeyrek Raporu açıklandı. Gayrimenkul sektörünün 2022 4. çeyrek karnesi! Birinci el konut satışlarında zirve! Konut fiyatları ne oldu?

Orta gelir grubu konut kampanyası ile konut üretimi artacak! Yeni Evim, birinci el konutu destekleyecek! 

Sosyal Konut Projesi sonrası orta gelir grubu konut kampanyası için de tüm ayrıntılar dün bir bir açıklandı. GYODER Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kalyoncu, kampanya ve detayları ile ilgili açıklamalarda bulundu ve konut üretiminin artacağına dikkat çekti. İşte ayrıntılar...

KONUTDER: Birinci el satışlarda kredi kısıtlamaları acil olarak kaldırılmalı!

KONUTDER Başkanı Sur Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Altan Elmas birinci el konut satışlarında kredi kısıtlamalarının acil olarak kaldırılması gerektiğini söyledi.

Birinci el konutlar için kampanya talebi!

Kamu bankalarının faiz kararı indirimi sonrasında konut sektöründe hareketlilik bekleniyor. Konut satışlarının artacağını düşünen temsilciler birinci el konutlar için kampanya yapılmasını talep ediyor.

Sinop'ta konut stoku azalıyor!

İmar sorunu ile karşı karşıya olan Sinop'ta birinci el daire stoku tükenmek üzere. İkinci el konut satışlarının artması ile birlikte bölgede ev fiyatları yükselişe geçti.

Nisan ayında birinci el konut satışları arttı!

TUİK tarafından 2021 yılı Nisan ayında 95 bin 863 adet konut satışı yapıldı. Açıklanan rakamlara göre; Nisan'da 29 bin 212 adet konut da ilk defa el değiştirdi.

Konut stokunun eritilmesinde kamu bankalarının payı büyük!

Kamu bankalarının birinci el konutlara daha düşük faiz oranı içeren kampanyaları, birinci el konutlardaki stokun eritilmesine ve sektörde faaliyet gösteren firmalara nakit akışı sağlanmasına önemli katkı sağladı.

Gayrimenkul sektöründen teşvik beklentisi!

Gayrimenkul sektörü, mevcut inşaat yatırımlarının sorunsuz sürmesi ve yeni projelerin devreye alınabilmesi için doğrudan birinci el konutlar üzerinden destek verilmesini bekliyor

Birinci el konutlara destek bekliyorlar!

Gayrimenkul sektörü, yeni proje inşaatların hayata geçirilmesi ve inşaat yatırımlarının devam edebilmesi için birinci el konutlara destek verilmesini istiyor.

Ev satışlarındaki artış konut sigortasını da etkiledi!

Kovid-19 salgını sonrasında emlak piyasasını canlandırmak için bankaların birinci el ve ikinci el konutlar için düşük faizli kredi kampanyaları hayata geçirmeleri sayesinde konut piyasasında hareketlilik arttı. Bu da konut sigortasına olan talebi artırdı...

Konut satışlarına düşük faiz dopingi!

Kamu bankalarının başlattığı faiz kampanyası son dönemde durgunlaşan konut piyasasını hareketlendirdi. Tarihinde ilk kez birinci el satışlarda yüzde 0,64'e kadar inen konut kredisi faiz oranları beklemedeki talebi harekete geçirdi. Satışlardaki artışın devam edeceği öngörülüyor...

Sıfır konut stokunu eritmek için ek teşviklere ihtiyaç var!

GABORAS CEO’su Kurtuluş Altun yaptığı açıklamada ikinci el piyasaların menkulleşme potansiyeline işaret ederek birinci el konut stokunu eritmek için daha kapsamlı ek önlem ve teşviklere ihtiyaç olduğunu söyledi.

abdde birinci el konut fiyat Haberi

abdde birinci el konut fiyat

ABD Ticaret Bakanlığı verilerine göre, birinci el konut satışları nisanda önceki aya kıyasla 88 bin (yüzde 16,6) artarak 619 bin oldu. Ocak 2008'den bu yana en yüksek seviyesine ulaşan satışlara yönelik piyasa beklentisi, 521 bin ve yüzde 2 artış yönündeydi.


Beklentilerin çok üstünde artan verinin, geçen yılın aynı dönemine oranla da yüzde 23,8 yükseldiği belirtildi.


Mart ayına ilişkin birinci el konut satışları, 511 binden 531 bine revize edildi.


Veriler, ortalama yeni konut fiyatlarının nisanda 379 bin 800 dolara çıktığını da ortaya koydu. Ortalama birinci el konut fiyatı, martta 356 bin 200 dolar seviyesinde gerçekleşmişti. 


Analistler, yeni konut satışlarını, sektörün yeniden ivme kazanmaya başladığı şeklinde değerlendirerek, bunun büyümeye de pozitif katkı sağlayacağı öngörüsünde bulunuyor. 


Öte yandan, güne yükselişle başlayan New York borsasında endeksler, TSİ 17.50...