19 / 04 / 2024

abonelik sözleşme özellikleri

abonelik sözleşme özellikleri

Tüketicinin belirli bir mal veya hizmeti sürekli veya düzenli aralıklarla edinmesini sağlayan sözleşme, abonelik sözleşmesi olarak tanımlanıyor. Peki, yeni yönetmelik gereğince abonelik sözleşmeleri nasıl olmalı?

Erken tahliyede sözleşme bitene kadar kira ödenmeyecek!

Yeni Türk Borçlar Kanunu'na göre artık kiracılar, oturdukları konutu sözleşme bitmeden boşaltabilecek. Erken tahliyede, süre sonuna kadar kira olmayacak.

TOKİ Konya Ladik sözleşme imzalama dönemi bugün sona eriyor!

TOKİ Konya Ladik sözleşme imzalama dönemi bugün sona eriyor. Toplam 259 adet konutun satışa sunulduğu proje TOKİ ile Konya Sarayönü Belediyesi işbirliğiyle hayata geçiriliyor.

TOKİ Kayaşehir 23. Bölge sözleşme imzalama tarihleri!

Toplam 400 adet konutun kurayla satışa sunulduğu TOKİ Kayaşehir 23. Bölge sözleşme imzalama tarihleri belli oldu. Kura çekilişi 7 Mayıs'ta yapılacak olan projede 75,1 metrekarelik 2+1 daireler bulunuyor.

TOKİ Konya Ladik sözleşme imzalama dönemi bugün başlıyor!

TOKİ Konya Ladik sözleşme imzalama dönemi bugün başlıyor. TOKİ ile Konya Sarayönü Belediyesi işbirliğiyle hayata geçirilen projede toplam 259 adet konut için sözleşme imzalama işlemleri yapılacak.

Fikirtepe'de sözleşme feshi için açılan ilk toplu dava Palmadoro May'a!

Fikirtepe'de sözleşme feshi için açılan ilk toplu dava Palmadoro May'a açıldı. Eğitim Mahallesinde Palmadoro May firmasının söz verip yerine getirmediğini iddia eden 24 vatandaş sözleşmelerin iptali için dava açtılar...

Nuh Çimento esas sözleşme tadil tasarısı için izin aldı!

Nuh Çimento Sanayi A.Ş., esas sözleşme tadil tasarısı için aldığı izni Kamuyu Aydınlatma Platformu'na bildirdi. İşte Nuh Çimento Sanayi A.Ş.'nin KAP açıklaması;

Özderici GYO Esas Sözleşme Tadil Tasarısının onaylanmasını yayınladı!

Özderici Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. tarafından bugün Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda Esas Sözleşme Tadil Tasarısının onaylanması yayınlandı.

Körfez GYO Esas Sözleşme Tadil metni onayı yayınlandı!

Körfez Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı bugün Kamu Aydınlatma Platformu'nda Esas sözleşme tadil metni olağan genel kurul sonuçlarını yayınladı. İşte, Körfez GYO'nun toplantı sonuçları;

Kooperatif ana sözleşme örneği!

Kooperatif ortaklarının imzalayıp, noterde onaylattırmaları gereken; birbirleri için bağlayıcı nitelik taşıyan sözleşmeye kooperatif ana sözleşmesi deniyor. İşte, kooperatif ana sözleşme örneği!

TOKİ Düzce Çilimli 2. Etap sözleşme süreci bugün sona eriyor!

TOKİ Düzce Çilimli 2. Etap projesinde kura ile satışa sunulan 30 adet dairenin sözleşme süreci asil listede bulunan hak sahipleri için bugün sona eriyor.

Kiralanan ev sözleşme bitiminden önce geri verilir mi?

Kiralanan ev sözleşme bitiminden önce geri verilir mi Kiracı, sözleşme süresine veya fesih dönemine uymaksızın kiralananı geri verdiği takdirde, kira sözleşmesinden doğan borçları ödemek zorunda mı?

TOKİ Düzce Çilimli 2. Etap sözleşme süreci bugün başlıyor!

TOKİ Düzce Çilimli 2. Etap projesinin 5 Şubat 2015 tarihinde gerçekleşen kurası sonucu toplam 30 adet daire satışa sunuldu. Asil listelerde bulunan hak sahipleri için sözleşme imzalatma işlemleri bugün başlıyor.

Fikirtepe inatçısı Alaaddin Demirel sözleşme imzalamak için dava açtı!

İstanbul'da kentsel dönüşüm alanı ilan edildikten sonra kaderine terk edilen Fikirtepe'de 5'inci yılın sonunda sözleşme imzalamadığı için 'inatçı' ilan edilen vatandaş, sözleşme imzalamak istedi.

abonelik sözleşme özellikleri Haberi

abonelik sözleşme özellikleri

Abonelik sözleşmeleri nasıl olmalı?

Tüketicinin belirli bir mal veya hizmeti sürekli veya düzenli aralıklarla edinmesini sağlayan sözleşme, abonelik sözleşmesi olarak tanımlanıyor.


Elektrik, su, doğal gaz ve elektronik haberleşme sektörü dışındaki abonelik sözleşmelerine bu Yönetmeliğin yalnızca 5 inci, 6 ncı, 7 nci, 8 inci, 13 üncü, 22 nci, 23 üncü, 24 üncü ve 25 inci maddeleri uygulanıyor. Peki, abonelik sözleşmeleri nasıl olmalı?


Abonelik sözleşmesi geçerlilik şartları..

MADDE 5 – (1) Satıcı veya sağlayıcı, sunulan mal veya hizmete ilişkin olarak tüketici ile bir abonelik sözleşmesi kurmak zorundadır. Yazılı veya mesafeli olarak kurulan abonelik sözleşmelerinin bir örneğinin kâğıt üzerinde veya kalıcı veri saklayıcısı ile tüketiciye verilmesi zorunludur.


(2) Abonelik sözleşmeleri; en az on iki punto büyüklüğünde, anlaşılabilir bir dilde, açık, sade ve okunabilir bir şekilde düzenlenir.


Sözleşmenin zorunlu...